Cezalarla kafayı yiyeceğiz

ANTALYA’dan bir vatandaşımız diyor ki “Evet çok doğru yazmışsınız. Evet gerçekten Antalya’da her köşe başında çevirme kontrol, bu kadar da olmaz. Önüne gelenin ehliyetine el konulmamalı, iki ay ya da 2 yıllık ceza ile o şoförün neler çektiği bilinmelidir” diyor ve devam ediyor:

Haberin Devamı

“Bunlar çok ağır trafik cezalarıdır. Antalya’da trafik kazaları ve alkol kullanımı çok olduğu için, çevirme ve kontrol çok sık yapıyoruz diyorlar. Bir insan biraz keyif yapacak, içki fiyatları almış başını gitmiş, bir de trafik cezaları.”

EHLİYET Mİ KİMLİK Mİ

Antalya’dan bir kadın okurumuz başına gelen bir durumu şöyle anlattı:

“Bu kadar trafik denetimi pek görülmüş değil, şöyle bir durumla karşılaştım. İşten evime dönerken bir noktada kadın memur vardı, ehliyetimi istedi gösterdim, teşekkür etti. Az ilerde bir kontrol daha çıktı. Erkek polis ehliyetimi değil de nüfus kâğıdımı istedi. Hiçbir anlam veremedim. Ehliyet yerine niye nüfus kâğıdına bakılır? ‘Niye bakıyorsunuz?’ dedim ancak cevap alamadım. Ve sinirlenmemek için hızla yanlarından uzaklaştım.” Ne demek gerekiyor söyleyin?

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

1- Köy alanlarına betonarme inşaat yapmayalım. 2- Yörenin mimarisine yönelik inşaat yapalım. 3- Bağısız bölüm verip siteleştirmeyelim. Bu üç maddeyi dedik ve tam tersini yaptılar. Bu saatten sonra kentten mülk alan da kırsaldan mülk alan da enayidir.”

(Mimar Serkan Akın’dan Türkiye’nin deprem gerçeği konuşmasından...)

HÜSEYİN AVNİ VEFATININ 108. ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

ÇANAKKALE Savaşı sırasında ‘tarihin akışını değiştiren’ 5. Alayın efsane komutanı Hüseyin Avni Bey, 108. ölüm yıldönümünde Çorlu’da çeşitli şehirlerden gelen çok sayıda gönüllünün katılımıyla anıldı.

Unutmayın:

“Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker;

Gökten ecdat inerek öpse o pâk alnı değer.”

SİYASET PROFESYONEL İŞİ OLMUŞ

BİR CHP’liden öğütleri okuyoruz:

“CHP için çok çalıştım, Genel Merkez’e raporlar sundum. Cebimizden paralar harcayarak sunduğumuz bilgi, belge ve süreç planlamaları CHP tarafından kullanıldı ama ücretsiz. Tüm bu çabalardan sonra partiye, para tahsil edenler gibi giremedik. Hatta hiç bir görüşme randevumuza olumlu bir yanıt bile alamadık, hâlâ. Hiçbir iyilik cezasız kalmazmış. Bizim CHP’ye verdiğimiz her rapor ve çalışma, birçok kişi tarafından kullanıldı ama sanıyorum en kullanışlı olan da biz çıktık.

O yüzden çalışma arkadaşlarımdan iyi bir pazarlamacı olmadığım için özür dilerim. Şaka bir yana herkesin bir işi gücü vardı. Parti çalışması gönüllülük gerektirir diye düşünüyorduk. Meğer bu tür çalışmalar profesyonellik, al gülüm ver gülüm gerektirirmiş. Artık siyaset profesyonelleşmiş. Ne kadar al ver, o kadar köfte. Konuların muhatabı ilgili kişiler yaşıyorlar, bilgiler doğrulatılabilir.

Haberin Devamı

2024 seçimleri öncesi bu da tarihe bir not olsun!”

TANZANYA’DA TÜRK İŞÇİLERİNİN HAKLARI SORU ÖNERGESİ OLDU

İSTANBUL Milletvekili Keziban Konukcu Kok, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a yönelttiği soru önergesinde şöyle diyor:

“Türkiye merkezli inşaat şirketi Yapı Merkezi’nin, Tanzanya Darüsselam-Morogoro Demiryolu projesinde çalışan ve 600’ü işten atılan yaklaşık 2 bin Türkiyeli işçi, yedi aydır alamadıkları maaşları ve hak ettikleri tazminatları alabilmek için seslerini duyurmak adına 5 Ağustos’ta başlattıkları grevlerine Tanzanya’da ve Türkiye’de devam etmektedirler.

14 gündür eylemde olan işçilerin durumu bilginiz dahilinde midir? İşçilerin haklarını korumak bakanlığınız görevleri arasında değil midir? Hak ve hukuk dışı uygulamalar karşısında bakanlığınızca herhangi bir girişimde bulunulacak mıdır? Tanzanya’daki eylemle ilgili olarak işverenden hiç bilgi aldınız mı?”

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?

- 60. Ulusal, 34. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında bu yıl ‘30. Hacı Bektaşi Veli Dostluk ve Barış Ödülü’nün hukukçu Av. Şenal Sarıhan’a, ‘4. Hacı Bektaşi Veli Onur Ödülü’nün Prof. Dr. Sırrı Bektaş’a verildiğini...

- PAZAR Kültür ve Sanat Evi, İstanbul Pazarlılar Birliği, Ankara Pazarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Hemşinliler Eğitim ve Kültür Derneği ve Pazar Kent Meclisi’nin birlikte düzenliği 4. Pazar Kültür Sanat ve Çocuk Şenliği’nin 21-27 Ağustos tarihleri arasında Rize’nin Pazar ilçesinde gerçekleşeceğini...

Yazarın Tüm Yazıları