5 milyon KOAH hastamız var

COVID-19 pandemisi süresince kronik hastalığı olan ve düzenli kontrole gitmesi gereken birçok hasta, tedavilerini virüs tehlikesi yüzünden aksatmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Bu nedenle Türk TORAKS Derneği (TTD) tarafından 2020 Ekim ayında ilki düzenlenen ‘Halk İçin Akciğer Hastalıkları ve COVID-19 Kongresi’ bu yıl da 26-27 Şubat tarihlerinde düzenlenecek. 2 gün boyunca YouTube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden canlı olarak yayınlanacak kongrede 50’den fazla uzman 25 konu hakkında halk sağlığı için halk ile bir araya gelecek. Kongreyi takip eden halkımız canlı olarak soru sorma imkânı yakalarken İngilizce olarak simultane tercüme de gerçekleştirilecek.

Ülkemizde 5 milyondan fazla astım, KOAH gibi kronik akciğer hastası bulunurken, akciğer hastalıkları dünyadaki tüm ölüm nedenleri arasında en ön sıralarda yer alıyor. Üzerine zatürre (pnömoni), verem (tüberküloz), akciğer damar tıkanıklığı (pulmoner emboli), akciğerde hava kaçağı (pnömotoraks), ağızdan kan gelmesi (hemoptizi) ile seyreden akciğer hastalıkları gibi ani gelişen hastalıklar da eklendiğinde bu sayı çok daha artmakta ve akciğer hastalıklarının toplumdaki önemi daha iyi anlaşılabilmektedir.

Haberin Devamı

Kongreye başkanlık eden Prof. Dr. Füsun Topçu, pandeminin ikincil etkisi olan tedavi ve takiplerde gecikmeye dikkat çekti ve şöyle konuştu:

“Akciğerlerimizin koronavirüsten en yoğun etkilenen organımız olmasının yanı sıra pandemi döneminde bir ilk olan halk kongresinin mümkün olduğunca geniş kitlelere ulaşabilmesini arzu ediyoruz. Kongre, bu yıl da çok dikkat çekici konu başlıkları içeriyor. Vatandaşlarımız bir çok soruya yanıt bulabilecektir.”

GÜNÜN SÖZÜ

DOĞU’nun altı, Batı’nın üstü zengin; Doğu’nun üstü fakir, Batı’nın altı...” Ardından da ekliyor:

“PYD, FETÖ, PKK, DEAŞ’ın güneyde bir terör koridoru açmaya çalıştığını biliyoruz. Ürkecek miydik, ne yapacaktık? Gelecek nesle güneyimizde bir terör devletinin kurulduğu bir miras mı bırakacaktık!”
- Süleyman SOYLU

TUĞLAYI ÇEKME ZAMANI!

CHP Ulusal Birlik Hareketi Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş bir açıklama yaparak, “Demokrasimiz ve birliğimizin geleceği için karanlık odakların üzerine gidip yurtseverlerimizi katlettirenlerden hesap sorulmalıdır” dedi. Hablemitoğlu’nun katil zanlısının basına yansıyan sözlerinin, kuşatılan devletin fotoğrafını bir kez daha gözler önüne serdiğini belirten Ateş, “Artık bu fotoğrafı seyretmekle kalmamalıyız. Geçmişte güç odaklarının üzerine gitme cesareti gösterilmedi, bunun için binlerce şehit verdik. Bir tuğla çekip o duvarı mafyanın, çetelerin, terörün ve dış odakların üzerine yıkmadan, gerçek faillerinden hesap sormadan yaralar kapanmaz, demokrasimiz ve birliğimiz güvencede olmaz. Gün, bu karanlık odakların üzerine gitme günüdür” diye ekliyor.

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?

TÜYAP Çukurova 14. Kitap Fuarı’nın 19-27 Şubat’ta Adana’da yapılacağını...

KADIN Yönetmenler Derneği’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği 5. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali ödüllerinde ‘Sevin Okyay Sinema Yazarlığı Başarı Ödülü’ne Melis Behlil, ‘Akademi Başarı Ödülü’ne Burcu Dabak, ‘Yönetmen Başarı Ödülü’ne ise İranlı Nergis Abyar’ın layık görüldüğünü; ödüllerin 27 Şubat’ta sahiplerine verileceğini...

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Antalya temsilciliğine, Cumhuriyet gazetesi Antalya muhabiri Bülent Ecevit’in atandığını...

ÖZEL TİYATROLARDA ‘YAŞAM SAVAŞI’

Tiyatro Kooperatifi, mevcut ekonomik koşullar ve artan faturaların özel tiyatroları da derinden etkilemesiyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm kamu kuruluşlarına, önerilerini acilen hayata geçirmeye ve ortak çözüm için işbirliğine davet eden bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Açıklamada, statülerindeki ‘tacir’ ifadesinin faaliyetlere özgü bir tanımının yapılması, KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi, sponsorluk teşviklerinin sağlanması, bağış alınabilmesi gibi talepler yer aldı ve “Gerekli önlemler alınmazsa, tiyatrolarımızın birkaç ay içerisinde kapanacağından endişe duyduğumuzu başta seyircilerimiz olmak üzere tüm kamuoyuna saygıyla bildiririz” denildi.

MESAJ PANOSU
TARIMDAKİ SIKINTILAR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, eğitimde temel ihtiyaç haline gelen masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar ile tabletlerde, 2023 yılının sonuna kadar KDV’nin kaldırılması için kanun teklifi hazırladı.

TÜRKİYE Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, “Üre başta olmak üzere gübrede yüzde 30 indirime gidilmesini olumlu karşılamakla beraber bunun bir başlangıç olmasını diliyor ve indirimlerin devamını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

ORDU Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, arıların açlıktan ölmemesi için 1 ay önce uyardığını ancak dikkate alınmadığını ve bugün artık arıcılardan şeker desteği verilmediği için arıların öldüğü haberleri geldiğini söyledi.

ŞİMDİ ÖĞRETMEN Mİ DİYECEĞİZ

EĞİTİM-İş diyor ki: MEB, var olan öğretmen açığını asgari ücretin çok altında çalıştırılan ücretli öğretmenler ile kapatmaya çalışmaktadır. Ücretli öğretmenleri asgari ücret altında çalıştıran MEB suç işlemiş olmuyor mu? MEB’e yıllardır “Öğretmenin ücretlisi, sözleşmelisi olmaz; öğretmen öğretmendir. Bu ayrımı, bu kölelik düzenini kaldırın” dememize rağmen görmezden gelinmiştir. Tüm öğretmenlerimiz, mesleğin saygınlığına ve insan onuruna yakışır ücretlerle çalıştırılmalıdır.

Yazarın Tüm Yazıları