80 yaşındayım, yine sandık görevlisiyim

DÜN sandıkların kapanmasına 15 dakika kala CNN Türk’te sandık başı röportajına bakarken, ekrana yansıyan bir kişi dikkatimi çekti.

Haberin Devamı

O anda odalarında bulunduğum Hürriyet Yazıişleri Müdürleri Arif Dizdaroğlu, Cenk Öz, İzzet Doğan, Ateş Yalazan, Gökçe Aytulu, Doğaner Gönen ve Haber Koordinatörü Şehriban Oğhan’a ekranda gördüğüm sandık görevlisini işaret ettim:

- Ekranda gördüğünüz Malatyalı işadamı Muammer Şahin...

80 yaşındayım, yine sandık görevlisiyim1980’li yıllarda Hububat ve Bakliyat İhracatçıları Birliği Başkanlığı, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyeliği görevlerinde bulunan, ANAP’lı yıllarda Turgut Özal’ın yanında yer alan Muammer Şahin’i aradım, görev yerini sordum, yanıtladı:

- Florya’da Tevfik Ercan Anadolu Lisesi’nde sandık müşahidiyim.

Bulunduğu bölgede en yaşlı sandık görevlisi olarak ilan edildiğini söyleyince yaşını merak ettim, paylaştı:

Haberin Devamı

- 80 yaşındayım, sandıkta görevimin başındayım.

Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Kurucular Kurulu Üyesi, Doğanşehir Vakfı (DOVAK) Başkanı Muammer Şahin’e sandık başında ne zamandan beri görev aldığını sordum, anlattı:

- 20 yıldır seçimlerde sandık müşahidi olurum. Son 4 yıldır da Tevfik Ercan Anadolu Lisesi’nde görev yapıyorum.

Müşahitlik görevi aldığı partiyi merak ettim, paylaştı:

- Turgut Özal dönemi dışında ben hep CHP’li idim. Bu seçimde de CHP adına müşahit oldum.

Yeri gelmişken seçime ilgiyi görev yaptığı sandıktan aktardı:

- Benim görev yaptığım sandıkta seçime yüzde 90 katılım var.

Ardından aileden şu bilgiyi paylaştı:

- Torunum oy kullanmak için 22 bin lira harcayıp ABD’den geldi, geri dönecek.

Kimi tatiline ara verdi, kimi çok uzak yollardan geldi, seçime katılım yüzde 90’a yaklaştı.

Türkiye, sandığa, demokrasiye sahip çıktı...

 

CUMHURBAŞKANIMIZ SEÇİM ÖNCESİ 3’ÜNCÜ HAVALİMANINA İNSİN İSTEDİK
21 HAZİRAN akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Gaziantep’ten taşıyan ucak 3’üncü havalimanına teker koymadan 15-20 dakika önce, İGA’nın lider ortağı Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz’i yokladım:

- Pistler hazır ama yoğun inşaat temposu 3’üncü havalimanının açılış tarihi olan 29 Ekim 2018’e yetişmesi konusunda soru işareti oluşturuyor.

Haberin Devamı

Cengiz, ihalenin günlerindeki olumsuz yorumları anımsattı:

- 76.5 milyon metrekarelik alanda inanılmaz hafriyat yaptık. Projeye muhalif yaklaşanlar İstanbul’un Yeni Havalimanı’nı bitiremeyeceğimizi iddia ediyordu. 29 Ekim’e de gayet rahat yetişecek.

29 Ekim’den sonra da inşaatın süreceğine işaret etti:

- Birinci fazda 3 pist, 90 milyon yolcu kapasiteli terminalimiz açılacak. Daha sonra yolcu kapasitemiz 200 milyona çıkacak.

İGA’nın diğer ortakları Nihat Özdemir, Ebru Özdemir, Sezai Bacaksız, Serdar Bacaksız (Limak), Cemal Kalyoncu, Mehmet Kalyoncu (Kalyon), Naci Koloğlu, Celal Koloğlu, Anıl Koloğlu, Demir Koloğlu (Kolin), Mehmet Nazif Günal, Murathan Günal, Merve Günal (MNG-Mapa), İGA CEO’su Kadri Samsunlu ve şirketin çalışanlarının bulunduğu karşılamada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a sordum:

Haberin Devamı

- 21 Haziran’ın özel bir önemi var mı?

Yanıt için şubat ayına döndü:

- Biz aslında sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul’un Yeni Havalimanı’na 26 Şubat 2018’de, yani doğum gününde inmesini istedik. Cumhurbaşkanımız istemedi.

Cumhurbaşkanı’na Ramazan ayını önerdiklerini vurguladı:

- İftar saatine yakın bir iniş düşündük. Cumhurbaşkanımız İGA ve inşaat çalışanlarıyla iftar yapabilir diye öngördük. Araya seçim girdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın 24 Haziran’dan önce İstanbul’un Yeni Havalimanı’na ilk inişi gercekleştirmesini çok arzu ettiğimizi söyledik. O da 21 Haziran’a denk geldi.

Karşılamada Gaziantep’teki Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanvekili Haluk Kalyoncu’yu gördüm, mutluydu:

Haberin Devamı

- Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde mezuniyet töreni vardı. 1600 mezunumuza diplomalarını verdik. Sonra da bu tarihi inişi yaşamak nasip oldu.

İGA ortakları ve çalışanları, İstanbul’un Yeni Havalimanı’nın ilk fazını 29 Ekim’de hizmete açmak için harıl harıl çalışıyor...

Yazarın Tüm Yazıları