Ne izlesem okusam dinlesem

Marvel’in en sevilen kahramanlarından Doktor Strange, ikinci solo filmi “Çoklu Evren Çılgınlığında” ile sinemalarda. Nesimi Yetik’in özellikle üç kadın oyuncusunun harika performanslarından da destek alan son filmi “Dirlik Düzenlik” yerli sinema takipçilerine önerimiz. Ekranlarda ise haftanın öne çıkan dizisi “Heartstopper” oluyor. Korhan Futacı’nın sadece haftanın değil, yılın en iyi albümlerinden biri olmaya aday çalışması “Karmaşaya Aşina”, haftanın müzik önerisi.

Haberin Devamı

FİLM

Ne izlesem okusam dinlesem
DOKTOR STRANGE: ÇOKLU EVREN ÇILGINLIĞINDA/DOCTOR STRANGE IN THE MULTIVERSE OF MADNESS (Sinema)

Yönetmen: Sam Raimi
Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Rachel McAdams, Benedict Wong, Chiwetel Ejiofor
2022-ABD-126’/FANTASTİK, AKSİYON, GERİLİM

Marvel’in en son “Spider-Man: No Way Home / Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok” ile açıldığı Çoklu Evren’e şimdi de Doktor Strange dahil oluyor. Eski ve yeni mistik müttefiklerinin yardımıyla bilinmeyene yolculuk edecek kahramanımız, gizemli düşmanıyla yüzleşmek için Çoklu Evren’in tehlikeli alternatif gerçekliklerini deneyimliyor. İlk kez 2016’da kendi filmine kavuşan Doktor Strange’in ikinci macerasını bu kez, korku sinemasının klasiklerinden “The Evin Dead” filmlerini ve ilk Spider Man serisini de çekmiş Sam Raimi yönetiyor. Bir kez daha Benedict Cumberbatch’i başrolünde izleyeceğimiz filmde Elizabeth Olsen, Benedict Wong, Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor, Xochitl Gomez gibi tanıdık yüzler de oynuyor.

 

Haberin Devamı

EVDE FESTİVAL (Başka Sinema)

Ne izlesem okusam dinlesem

DİRLİK DÜZENLİK

Yönetmen: Nesimi Yetik
Oyuncular: Dudu Yetik, Asiye Dinçsoy, Betül Esener
2020-TÜRKİYE-95’/DRAM, KOMEDİ

2014’te çektiği ilk uzunu “Toz Ruhu” ile övgüler toplamış Nesimi Yetik’in ikinci filmi sinemalarda. Antalya’dan üç kadın oyuncusuna birden Cahide Sonku Ödülü’nü kazandıran, İstanbul’da da Asiye Dinçsoy’a En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü getiren film, farklı yaş gruplarından üç kadından oluşan bir ailenin hikâyesini anlatıyor. Kız kardeşlerin hem kendileri arasında hem de anneleri ile olan sevgi ve nefret ilişkisini Yetik’in özgün sinema diliyle işleyen filmin oyuncuları gerçekten de alkışı hak ediyor.

DİZİ

Ne izlesem okusam dinlesem

HEARTSTOPPER (Netflix)
Yaratıcı: Alice Oseman
Oyuncular: Joe Locke, Kit Connor, Yasmin Finney, William Gao
2022-BİRLEŞİK KRALLIK-1. SEZON-8 BÖLÜM / DRAM, KOMEDİ, AŞK

Haberin Devamı

Alice Oseman’ın Türkiye’de tartışmalar yaratmış ödüllü çizgi romanı dizi versiyonuyla Netflix ekranlarında. Lise öğrencisi iki İngiliz genci, Nick Nelson ve Charlie Spring’i odağına alan dizi, ikilinin tanışması ve yavaş yavaş aşka yelken açarken hem yaşıtları arasında hem de dış dünyada yaşadıkları çetrefilli olayları anlatıyor. Bu süreçte arkadaşlıklarından büyük destek alan ikilinin hikâyesi, aşk, dostluk ve sadakatin de sınandığı bir maceraya dönüşüyor. Gençlerin kimi zaman burun sızlatan, çoğunlukla da neşeli hikâyelerini izlediğimiz dizide Joe Locke ve Kit Connor başta olmak üzere tüm gençler çok başarılı. Anne rolünde Olivia Colman’ı izlemesi de ayrı keyif.

KİTAP

Ne izlesem okusam dinlesem

* BÜTÜN İYİLER ÖLDÜ - Meryem Gültabak, İthaki, Roman
* BAYKUŞLAR ÖTERKEN - Janet Frame, YKY, Roman
* BULMACA MERAKLISI QUARESMA - Fernando Pessoa, Sel, Roman
* SABAHA KARŞI - Deniz Utlu, Ayrıntı, Roman
* ANNEM - Jorge Fernandez Diaz, Bilgi, Anı
* İLİŞKİLERİN GÜNLÜK HAYATI - Alper Hasanoğlu, Pinhan, Psikoloji

MÜZİK

Ne izlesem okusam dinlesem

* KARMAŞAYA AŞİNA - Korhan Futacı, Albüm
DANdadaDAN, Taburada, Konstrukt ve Kara Orkestra gibi müzik projeleri ile tanıdığımız, Türkiye’nin önde gelen saksafoncularından, şarkıcı, söz yazarı ve prodüktör Korhan Futacı’nın heyecanla beklediğimiz yeni solo albümü “Karmaşaya Aşina”, PUMA Records etiketiyle yayında. Futacı’nın prodüktörlüğünü üstlendiği sekiz şarkıdan oluşan albümde, üç parçanın söz yazımında sanatçıya Onur Ünlü ve Seda Gazioğlu eşlik etmiş. Futacı’nın yerli rap müziğin sevilen isimlerinden Gazapizm ile düeti “Bam Bam” şarkısına özellikle dikkat.

Haberin Devamı

* DAİMA - Ezhel, Tekli
* BANA UNUTMAYI ANLAT - Cem Adrian & Emir Can İğren, Tekli
* SUSTUM - Evdeki Saat, Tekli
* HER ŞEYE RAĞMEN - Sezen Aksu, Tekli
* SUMMER IN NEW YORK - Sofi Tukker, Tekli
* AŞKINLA HER ŞEY OLDUM - Tuna Kiremitçi & Zuhal Olcay, Tekli
* SİYAH RAPSODİ - Güney Marlen, Tekli
* I’M THE SKY, I’M THE EARTH - Deniz Taşar & Halil Çağlar Serin, Tekli
* ÇEMBER - Nusaibin, Tekli

Yazarın Tüm Yazıları