Ne izlesem okusam dinlesem

Steven Spielberg’in Altın Küre ve Oscar ödüllerini domine edecek görünen son filmi “Batı Yakasının Hikâyesi” sinemalarda. Riz Ahmed’in başrolünde olduğu bilimkurgu “Encounter”, David Fincher yapımcılığında hazırlanan belgesel “Voir: Filmlerin Gücü” ve fantastik animasyon serisi “Maya ve Üç Savaşçı”, haftanın ekran seçenekleri.

Haberin Devamı

FİLM

Ne izlesem okusam dinlesem

BATI YAKASININ HİKÂYESİ/WEST SIDE STORY (Sinema)
Yönetmen: Steven Spielberg
Oyuncular: Ansel Elgort, Rachel Zegler, Ariana DeBose, David Alvarez
2021, ABD, 156’/DRAM, SUÇ, AŞK

Steven Spielberg’in aynı adlı Broadway klasiğinden uyarladığı son filmi “Batı Yakasının Hikâyesi” sinemalarda. Arthur Laurents’in aynı adlı kitabından bu kez Pulitzer ve Tony Ödüllü Tony Kushner’in yazdığı senaryo ile izleyeceğimiz film, farklı etnik kökenlerden birbirine düşman iki sokak çetesinin acımasız kavgalarının gölgesinde yeşermeye çalışan bir aşk hikâyesi anlatıyor. İlk kez 1957’de Broadway’de sahnelenen, dört yıl sonra perdeye ilk uyarlanışında 10 dalda Oscar kazananan müzikal klasiğin yeni uyarlamasında, “Divergent/Uyumsuz” serisi ve “Baby Driver” (2017), “Billionaire Boys Club” (2018) filmlerinden tanıdığımız Ansel Elgort ve yeni keşif Rachel Zegler başrollerde. Yine Spielberg filmleri “Schindler’s List” (1993) ve “Saving Private Ryan” (1998) ile 2 Oscar almış görüntü yönetmeni Janusz Kaminski’nin New York Eleştirmenleri Birliği’nce ödüllendirilen görüntüleri ve “Hamilton”, “The Prom” gibi yakın dönem müzikallerinde de izlediğimiz Ariana DeBose’in yardımcı kadın oyuncu performansıyla şimdiden 2022 Oscar’larının en güçlü adayları arasında gösteriliyor.

Ne izlesem okusam dinlesem

ENCOUNTER (Amazon Prime)
Yönetmen: Michael Pearce
Oyuncular: Riz Ahmed, Octavia Spencer, Rory Cochrane
2021, BİRLEŞİK KRALLIK-ABD, 108’/BİLİMKURGU, GERİLİM

Haberin Devamı

2017’de ilk uzun filmi “Beast/Canavar” ile olumlu eleştiriler toplamış Michael Pearce’in yönettiği Amazon yapımı bilimkurgu yayında. Film, meteorlarla taşınan parazitlerin dünyayı ele geçirdiğine inanan deniz piyadesi Malik adlı bir adamın oğullarını kurtarma çabasını konu alıyor. Geçen yıl “Sound of Metal”deki performansıyla çok konuşulan ve Oscar’a aday olan Riz Ahmed’i başrolünde izleyeceğimiz film, uzaylı istilası filmi gibi başlayıp sıradan bir aile dramasına dönüşüyor.

Haberin Devamı

DİZİ

Ne izlesem okusam dinlesem

VOIR: FİLMLERİN GÜCÜ/VOIR (Netflix)
2021, ABD, 1. SEZON, 6 BÖLÜM/BELGESEL

“Se7en” (1995), “Zodiac” (2007), “The Social Network” (2010) ve geçen yılın Oscar galibi de olan “Mank” (2020) filmlerinin yönetmeni David Fincher’ın Netflix’e özel tasarladığı ve yapımcıları arasında yer aldığı belgesel serisi “Voir”, altı bölüm halinde yayında. 20 dakikayı aşmayan videolardan oluşan seri, sinema tarihinin efsane filmleri ve ikonik sahneleri üzerinden insan ve sinema tutkusunun köklerini anlamaya çalışıyor. Sinefiller için kaçırılmayacak fırsat.

Ne izlesem okusam dinlesem

MAYA VE ÜÇ SAVAŞÇI/MAYA AND THE THREE (Netflix)
Yönetmen: Jorge R. Gutiérrez
Oyuncular: Darby Camp, Jack Whitehall, Izaac Wang
MEKSİKA-ABD, MİNİ SERİ, 9 BÖLÜM/ANİMASYON, AKSİYON, FANTASTİK

Haberin Devamı

2014’ün başarılı animasyonlarından “The Book of Life/Hayat Kitabı”nın yaratıcısı Jorge R. Gutiérrez imzalı 9 bölümlük animasyon serisi, Ölüm Tanrısı’nın cesur kızı Maya’nın bir kehanetin peşinde çıktığı tehlikelerle dolu yolculuğu konu alıyor. Görsel zenginliği ve izleyici kalpten yakalayan karakterleriyle ekranların en özgün animasyonlarından.

KİTAP

Ne izlesem okusam dinlesem

GÖRENLER OLMUŞTUR-Vuslat Çamkerten, İletişim Yayıncılık, Öykü
MICHEL FOUCAULT-Frederic Gros, İletişim Yayıncılık, Biyografi&Felsefe
DİDİK DİDİK FREUD-Serol Teber&Şenol Ayla, Can Yayınları, Psikoloji
ERKEKLER YALNIZLIKLAR-MURATHAN MUNGAN’IN SEÇTİKLERİYLE-Kolektif, Metis Yayıncılık, Öykü
AŞAĞIDAN SEVECEĞİM ÜLKEYİ-İsahag Uygar Eskiciyan, İthaki Yayınları, Şiir
HEPBERABER-Ece Temelkuran, Everest Yayınları, Anlatı
EDWARD SAİD’LE YENİDEN BAŞLAMAK: ENTELEKTÜEL-SÜRGÜN VE ŞARKİYATÇILIK-Kolektif, İthaki Yayınları, Düşünce&Politika

Haberin Devamı

MÜZİK

Ne izlesem okusam dinlesem

GHOST-Mogli, Elektronik, EP
EARLY BIRDS-Moderator, Elektronik, Tekli
HEATHENS-Aurora, Elektropop, Tekli
BEN MİYİM-Melis Güven, Pop, Tekli
PERDELER-Dilay Dal, Pop, Tekli
AKVARYUMA YÜZEN BALIK-Doğan Duru, Alternatif, Tekli
PANİK ATAKLAR-Sufle, Pop, Tekli

Yazarın Tüm Yazıları