Ne izlesem okusam dinlesem

80’lerin unutulmaz fantastik komedisi “Hayalet Avcıları” geri döndü. Yeni nesil ekran yıldızları Finn Wolfhard ve Mckenna Grace’in başrolünde olduğu “Ghostbusters: Afterlife”, orijinal filmlerin unutulmaz oyuncuları Bill Murray, Dan Aykroyd ve Sigourney Weaver’ı da yeniden bir araya getiriyor. Haftanın öne çıkan diğer filmleri ise Prenses Diana’yı bu kez Kristen Stewart’ın yorumuyla izleyeceğimiz “Spencer” ve Andrew Garfield’ın Oscarlık performansıyla öne çıkan “Tick, Tick... Boom!” Haftanın şarkısı ise alternatif sahnelerin sevilen ismi Güneş Özgeç’ten geliyor: Düş.

Haberin Devamı

FİLM

Ne izlesem okusam dinlesem

GHOSTBUSTERS: AFTERLIFE (Sinema)
Yönetmen: Jason Reitman
Oyuncular: Finn Wolfhard, Mckenna Grace, Carrie Coon, Sigourney Weaver
2021, KANADA-ABD, 124’/MACERA, KOMEDİ, AKSİYON

80’lerin kült fantastik macerası “Hayalet Avcıları” geri dönüyor. En son 2016’da ana karakterleri kadın oyunculardan oluşan ve eleştirmenlerden ağır eleştiriler almış bir versiyonunu izlediğimiz seri bu kez, “Juno”, “Up in the Air” filmleriyle de tanıdığımız ve orijinal filmlerin yönetmeni Ivan Reitman’ın oğlu da olan Jason Reitman’a emanet. 1989 yapımı “Ghostbusters II”nin devamı niteliğinde olacak film, bekar anne Callie ve onun 15 yaşındaki oğlu Trevor ile 12 yaşındaki kızı Phoebe’yi odağına alacak. Chicago’daki evlerinden çıkarılan aile, hiç tanımadıkları büyükbabalarından miras kalmış evde yaşamak için taşrada bir kasabaya yerleşiyor ve hayaletlerin ele geçirdiği kasaba halkını kurtarmaya çalışıyor. “The Leftovers”ın Nora’sı Carrie Coon’un yanı sıra ekranların genç yıldızları Finn Wolfhard ve Mckenna Grace’i başrolünde izleyeceğimiz filmde, orijinal filmlerin oyuncuları Bill Murray, Dan Aykroyd ve Sigourney Weaver da yıllar sonra ilk kez bir araya geliyor.

Ne izlesem okusam dinlesem

SPENCER (Sinema)
Yönetmen: Pablo Larraín
Oyuncular: Kristen Stewart, Jack Farthing, Sally Hawkins
2021, ALMANYA, ŞİLİ, BİRLEŞİK KRALLIK-ABD, 117’/DRAM

Haberin Devamı

En son “The Crown” dizisinde Elizabeth Debicki’nin hayat verdiği Prenses Diana, şimdi de Kristen Stewart’ın yorumuyla perdede. 1997’de trajik bir trafik kazasında hayatını kaybeden Diana’nın 25. ölüm yıldönümüne denk düşen film, seyirciyi 1991 yılına götürüyor ve evlilikleri geri dönüşsüz parçalanmış Diana ve Charles’ın Sandringham Köşkü’nde geçirdikleri meşhur Noel’i anlatıyor. “Jackie” (2016), “Neruda” (2016) gibi başarılı biyografik filmleriyle de tanıdığımız Şilili yönetmen Pablo Larraín’in yönettiği filmin senaryosu, “Eastern Promises” (2007), “Locke” (2013) filmlerinin ve “Taboo”, “Peaky Blinders” dizilerinin yazarı olarak tanıdığımız Steven Knight’ın imzasını taşıyor. Prens Charles’ı İngiliz aktör Jack Farthing’in canlandırdığı filmde kurmaca bir karakter olan Maggie rolünde de Oscarlı aktris Sally Hawkins’i izliyoruz.

Ne izlesem okusam dinlesem

TICK, TICK...BOOM! (Netflix)
Yönetmen: Lin-Manuel Miranda
Oyuncular: Andrew Garfield, Alexandra Shipp, Robin de Jesus
2021, ABD, 115’/BİYOGRAFİ, DRAM, MÜZİK

Haberin Devamı

Pulitzer ödüllü “Hamilton” müzikalini de yazmış Lin-Manuel Miranda’nın yönettiği film, Broadway’in en uzun soluklu müzikallerinden “Rent”in yaratıcısı Jonathan Larson’ın aynı adlı otobiyografisinden uyarlama. 90’larda geçen ve bir yandan New York’ta garsonluk yaparken bir yandan da ‘Suberbia’ adlı müzikalinin Broadway’de kabulü için çabalayan genç bir tiyatro yazarının hikâyesini anlatacak film, başrolündeki Andrew Garfield’ın performansıyla dikkat çekiyor ve 2022’nin Oscar favorilerine adını şimdiden yazdırıyor.

KİTAP

Ne izlesem okusam dinlesem

PERŞEMBE GÜNÜ CİNAYET KULÜBÜ-Richard Osman, Bilgi Yayınevi, Roman
KEŞKE’SİZ BİR KADIN-Arzu Okay&Türey Köse, İletişim Yayıncılık, Söyleşi
YUKARLARDA EN UZAKLARDA-İnci Aral, Kırmızı Kedi Yayınları, Roman
HAYAT HANIM-Ahmet Altan, Everest Yayınları, Roman
DÜŞÜŞTEN SONRA-Selim İleri&Burcu Aktaş, Everest Yayınları, Anlatı

Haberin Devamı

MÜZİK

Ne izlesem okusam dinlesem

DÜŞ-Güneş Özgeç, Alternatif, Tekli

Alternatif sahnelerin özgün söz ve müzik yazarlarından Güneş Özgeç’in sözünü ve müziğini yazdığı yeni teklisi “Düş”, dijital müzik kanallarında yayında. En son temmuz ayında yayınladığı “Bence Gerçek Hepsi” adlı şarkısını da çok sevdiğimiz Özgeç, Düş’ün yaratılışını şu sözlerle anlatıyor: “Sürüklendiğimiz karmaşık düşler ve bulanık sulardan çıkışın yine bize bağlı olduğunu hatırlamak ve yardım dilerken aslında kendi kendimize konuştuğumuzun çelişkisini fark etmek, sonra bu çelişkiyle eğlenip, onu kutlamak, onunla dans edebilmek hallerinden doğdu.” Yeni medya sanatçıları Ahmet Rüstem Ekici ve Hakan Sorar’ın ortak imzasını taşıyan nefis video klibini izlemenizi de ayrıca öneririz.

Haberin Devamı

İYİ Kİ-Bade Nosa, Alternatif, Tekli
BABYLON-M.I.A., Pop, Tekli
BULUTLARIN ÜSTÜNDE-Vincent Baykal Ada, Pop, Tekli
YOLLAR BİTMEZ-Birkan Nasuhoğlu, Alternatif, Tekli
ÇIPLAKTI DEREDE-Ahmet Ali Arslan, Alternatif, Tekli
FESUPANALLAH-Kamufle x Çağrı Sinci, Rap, Tekli
KÖRDÜĞÜM-Vera, Rock, Tekli

Yazarın Tüm Yazıları