Ne izlesem okusam dinlesem

Evrenini ekranlarda da genişleterek sürdüren Marvel’in yeni macerası “Loki”, Thor’un kötü kalpli kardeşi Loki’nin “Yenilmezler” serisinden bağımsız maceralarını konu alıyor. Roberto Benigni’nin Geppetto ustaya hayat verdiği “Pinokyo” ve korkusuz bir politikacının samimi portresini çizen “Feminist Bakan”, haftanın film seçenekleri...

Haberin Devamı

DİZİ

Ne izlesem okusam dinlesem

LOKI (Disney+)
Yaratıcılar: Michael Waldron, Jack Kirby, Stan Lee / Oyuncular: Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Owen Wilson, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw / 2021, ABD, 1. SEZON, 6 BÖLÜM’ / FANTASTİK, AKSİYON

“WandaVision”, “The Falcon and the Winter Soldier” gibi büyük ilgi gören dizilerle ekranlarda da genişlemeye devam eden Marvel Sinematik Evreni’nin yeni projesi, Thor’un kardeşi Loki’yi odağına alıyor. En son, 2017’de izlediğimiz “Avengers: Endgame” filminde Tessaract’i de alarak ortadan kaybolan Loki’nin bundan sonra başına gelenleri anlatacak dizi, 6 bölümden oluşacak. Loki’ye filmlerde olduğu gibi Tom Hiddleston hayat verirken, zaman dedektifi Mobius M. Mobius rolünde karşımıza çıkacak Owen Wilson da dizinin sürprizlerinden olacak. İlk iki bölümü 9 Haziran’da yayınlanan “Loki”nin ikinci sezonuna onay aldığını da duyuralım.

Haberin Devamı

YENİ SEZONLAR GELDİ

Ne izlesem okusam dinlesem

ATİYE – 3. Sezon (Netflix) 17 Haziran’da yayınlanacak yeni sezonda, kahramanlarımız Atiye ve Erhan, iki soyun devamı olan Aden adlı kızlarına ulaşmaya çalışacak.

Ne izlesem okusam dinlesem

BLACK SUMMER - 2. Sezon (Netflix) Zombi kıyametinin yaşandığı bir dünyada geçen dizi, 17 Haziran’da 8 bölümüyle birden yayında olacak.

Ne izlesem okusam dinlesem

FLACK - 2. Sezon (Amazon Prime) Londra merkezli bir PR şirketi çalışanları ve müşterilerinin skandallarını konu alan Anna Paquin dizisinin ikinci sezonu 6 bölüm ile yayında.

Ne izlesem okusam dinlesem

LUPİN – 2. Kısım (Netflix) Arsen Lüpen’in maceralarından ilhamla ekranlara taşınan ve Netflix’in en popüler işlerinden birine dönüşen dizinin ikinci kısmı beş bölüm halinde yayında.

Ne izlesem okusam dinlesem

LOVE, VICTOR - 2 Sezon (Hulu) Victor’ın hareketli okul ve aşk hayatını izlemeye kaldığımız yerden 10 bölümle devam.

FİLM

Ne izlesem okusam dinlesem

PİNOKYO / PINOCCHIO (beIN CONNECT)
Yönetmen: Matteo Garrone / Oyuncular: Federico Ielapi, Roberto Benigni, Rocco Papaleo / 2019, İTALYA-FRANSA-İNGİLTERE, 125’ / DRAM

Haberin Devamı

İtalyan yazar Carlo Collodi’nin 1883 tarihli klasiği “Pinokyo’nun Maceraları”ndan yola çıkan film, iyi kalpli bir marangoz olan Geppetto ve insan olmak isteyen kukla Pinokyo’nun meşhur hikâyesini daha karanlık bir yerden anlatıyor. 2008’de çektiği “Gomorra” ile büyük ses getirmiş İtalyan sinemacı Matteo Garrone’nin yönettiği film, Oscar’a da aday olduğu kostümleri, saç ve makyaj tasarımlarıyla ayrıca dikkat çekiyor. 2002 yılında kendi yönettiği “Pinoccho” filminde Pinokyo’yu canlandırmış Roberto Benigni, bu kez Geppetto ustaya hayat veriyor.

Ne izlesem okusam dinlesem

FEMİNİST BAKAN / THE FEMINISTER (Kundura Sinema)
Yönetmen: Viktor Nordenskiöld / 2018, İSVEÇ, 93’ / BELGESEL

Haberin Devamı

Kundura Sinema’nın çevrim içi izleme platformu Kundurama’da bu hafta, “Feminist Bakan” adlı belgesel gösterime girdi. 2014-2019 yılları arasında İsveç Dışişleri Bakanlığı yapmış Margot Wallström’ün korkusuz ve samimi portresini çizen film; Suudi Arabistan, İsrail, Kuzey Kore gibi kadın hakları konusunda çok da iddialı olmayan ülkelerle oturduğu zorlu anlaşmalarla dünya siyasetinde oldukça etkili bir isme dönüşmüş bu politikacıyı dört yıl boyunca yakından izliyor. Wallström’ün ölüm tehditlerine ve her türlü gözdağına rağmen inancını yitirmeden nasıl korkusuzca yürüdüğünün resmini de çizen film, geleceğe dair izleyiciye ilham ve umut veriyor. 30 Haziran’a dek kundurama.beykozkundura.com’da Türkçe alt yazılı ve ücretsiz izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

KİTAP

Ne izlesem okusam dinlesem

BEŞİR AĞA: OSMANLI HAREMİNİN BAŞ HADIM AĞASI - Jane Hathaway, VakıfBank Kültür Yayınları, Tarih
ATEŞTEN ATLAMAK - Fatma Nur Kaptanoğlu, Can Yayınları, Öykü
BENİM İNANDIĞIM - Emma Goldman, Çınar Yayınları, Düşünce
GELECEĞİN TARİHLERİ - Lizzie O’Shea, Metis Yayınları, Düşünce
SÜRYANİLER - Sébastien de Courtois, Yapı Kredi Yayınları, Gezi-Fotoğraf
DON ISIDRO PARODI’YE ALTI BİLMECE - Jorge Luis Borges & Adolfo Bioy Cadares, Everest Yayınları, Öykü
ÖLÜM: ÖLÜMÜN KAPISINDA - Jill Thompson, İthaki Yayınları, Çizgi Roman

MÜZİK

Ne izlesem okusam dinlesem

MUTLULUKLAR - Barış Demirel, Alternatif, Albüm
CİNLER TEPEMDE Görkem Karabudak, Alternatif, Single
KALDIRIM - Sezgin İnceel, Alternatif, EP
GOD SAVE THIS QUEEN - Bimini, Pop, Single
SEN - Yangın, Rock, Single
DENGE - Kamufle & Lara Di Lara, Alternatif, Albüm
YA RAB BU NE DERTTİR - Ahmet Aslan & Ali Ekber Kayış, Türkü, Single
EVERYTHING TO LOSE - Low Roar, Elektronik, Single

Yazarın Tüm Yazıları