Ne izlesem okusam dinlesem

Pazar gecesi Oscar’lar sahiplerini buluyor. Türkiye’de TRT 2’den canlı izlenebilecek tören öncesi hazırlık yapmak isteyenlere Oscar’ın güçlü adaylarını listeledik. Anna Kendrick ve Toni Collette’i buluşturan bilim kurgu ‘Kaçak Yolcu’ haftanın en dikkat çekici filmi. Grishaverse üçlemesinin ilk romanından uyarlanan fantastik dizi ‘Shadow and Bone’ ve 4. sezonuyla geri dönen ‘The Handmaid’s Tale’, dizi tutkunlarının bu haftaki favorileri olacak. Haftanın kitabı ise İletişim Yayınları’ndan çıkan Şebnem İşigüzel romanı ‘İstanbullu Amazonlar 1809.’

Haberin Devamı

OSCAR ÖDÜLLERİ (TRT 2)

Bu yıl 93.’sü yapılacak Akademi Ödülleri, 26 Nisan gecesi TRT 2 ekranlarında canlı yayınlanıyor. 01.30’da ‘Oscar’a Doğru’ özel yayını ile başlayacak gece, 03.00’ten itibaren de Oscar’ların dağıtılacağı törenle devam edecek. En İyi Film kategorisinin en güçlüsü ‘Nomadland’ Türkiye’de henüz yayında değil ama diğer kategorilerin güçlü adaylarından izleyebileceklerinizi sizin için listeledik.

MANK (Netflix): 10 adaylığa sahip olsa da En İyi Film’i ‘Nomadland’e kaptıracak gibi görünen David Lynch filminin şansı görüntü ve tasarım dallarında daha mümkün görünüyor.

MA RAINEY’S BLACK BOTTOM (Netflix): Geçen yıl kaybettiğimiz aktör Chadwick Boseman, filmdeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü alarak tarihe geçecek gibi görünüyor. Kostüm ve makyaj dalında da filmin elinin güçlü olduğunu söyleyebiliriz.

Ne izlesem okusam dinlesem

AHTAPOTTAN ÖĞRENDİKLERİM / MY OCTOPUS TEACHER (Netflix): İşaretlere bakarsak, belgesel kategorisinin kazananı o olacak.

Haberin Devamı

SOUND OF METAL (Amazon Prime): Ses tasarımının en güçlü adayı. Chadwick Boseman ortaya çıkana kadar erkek oyuncu dalının en güçlü ismi olarak gösterilen Riz Ahmed’in şansı yine de yüksek.

BORAT SUBSEQUENT MOVIE (Amazon Prime): Sıra dışı Sacha Baron Cohen komedisi yardımcı kadın oyuncu ve uyarlama senaryo dalında öne çıkıyor.

TIME (Amazon Prime): ‘My Octopus Teacher’a gitmezse belgesel kategorisinin kesin kazananı diyebiliriz.

FİLM

Ne izlesem okusam dinlesem

KAÇAK YOLCU / STOWAWAY (Netflix)
Yönetmen: Joe Penna / Oyuncular: Anna Kendrick, Toni Collette, Daniel Dae Kim, Shamier Anderson / 2021, ABD-ALMANYA, 116’ / DRAM

Anna Kendrick ve Toni Collette’i buluşturan bilim kurgu türündeki film, Mars’a giden bir gemide kaçak yolcu olduğunun keşfedilmesi üzerine yaşanan gerilimi anlatıyor. Sınırlı sayıda yiyecek ve suyla yolculuk eden mürettebat, fedakârlık yapmak ile hayatta kalmak arasında seçim yapmak zorunda kalacaktır.

Haberin Devamı

DİZİ

Ne izlesem okusam dinlesem

SHADOW AND BONE (Netflix)
Yaratıcılar: Vanya Asher, Daegan Fryklind, Eric Heisserer / Oyuncular: Jessie Mei Li, Archie Renaux, Amita Suman / 2021, ABD, 1. SEZON, 8 BÖLÜM / AKSİYON, DRAM, FANTASTİK

Leigh Bardugo’nun çok satan ve Türkçe’de de yayımlanan Grishaverse üçlemesinin ilk romanı ekranlarda. Senaryosunu ‘Arrival’ ile Oscar’a aday olmuş Eric Heisserer’ın yazdığı dizi, küçük yaşta yetimhaneden alınıp büyücüler ordusu Grisha’da savaşması için yetiştirilen Alina Starkov adlı genç kızın hikâyesini anlatacak. Serinin genç hayranları kaçırmayacaktır.

THE HANDMAID’S TALE (Hulu)
Yaratıcı: Bruce Miller / Oyuncular: Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski, Mckenna Grace / 2017, ABD, 4. SEZON, 7 BÖLÜM / DRAM, GERİLİM, BİLİM KURGU

Haberin Devamı

Son yılların en çok konuşulan dizilerinden ‘The Handmaid’s Tale’, 28 Nisan Çarşamba akşamı 4. sezonuyla ekranlara geri dönüyor. Margaret Atwood’un Türkçe’ye de ‘Damızlık Kızın Öyküsü’ adıyla çevrilen romanından uyarlanan dizinin yeni sezonunda, June’un Gilead’ın rejimine karşı başlattığı isyanın sonuçlarını izleyeceğiz. Yeni başlayacaklara ilk üç sezonun BluTV’de yayında olduğunu da hatırlatalım.

KİTAP

Ne izlesem okusam dinlesem

İSTANBULLU AMAZONLAR 1809 - Şebnem İşigüzel, İletişim Yayıncılık, Roman, 129 sayfa

1993’te yayımlanan ilk kitabı ‘Hanene Ay Doğacak’tan bu yana, tekrara düşmeden, hep tazelenerek ilerlemiş Şebnem İşigüzel’in yeni romanı İletişim Yayınları’ndan çıktı. Tahtın kadın padişah gördüğü bir Osmanlı’yı konu alan kitap, bugüne dek erkekler üzerinden anlatılan tarihi ters yüz edecek bir kurguyla ilerliyor ve bir süre sonra isyankâr ve oyunbaz bir romana dönüşüyor.

Haberin Devamı

DOKUZUNCU CEMİYET - Leigh Bardugo, İthaki Yayınları, Roman
YEŞİMİN VE GÖLGENİN TANRILARI - Silvia Moreno - Garcia, İthaki Yayınları, Roman
OKUMADAN KİTAP ELEŞTİRİLERİ - Fatih Altınöz, Çınar Yayınları, Deneysel
BÖYLE SÖYLÜYORDU NIETZSCHE - Christophe Prince, Nathalie Prince, Metis Yayıncılık, Felsefe-Çocuk

MÜZİK

Ne izlesem okusam dinlesem

UNUTTUM DERDİMİ - Deeperise & Jabbar, Rap-Elektronik, Single
ÇARESİZ - Ceylan Ertem, Alternatif, Single
KÂKÜLÜNDE AK OLDUM - Barış Demirel, Alternatif, Single
DÖKÜNCE GÜL DİKENLERİNİ - Hakan Kalgıdım, Alternatif, Single
0502 (FUU) - Ah! Kosmos & Büşra Kayıkçı, Elektronik, Single
MCCARTNEY III IMAGINED - Paul McCartney, Rock-Elektronik, Albüm
HADAL ZONE - Geeva Flava, Progresif Rock, Albüm
KAPLAN - Can Bonomo, Pop, Single
PHONE DIES - Andra Day, Latin, Single

Yazarın Tüm Yazıları