Ne izlesem okusam dinlesem

Charlize Theron’u Amerikan başkanlığı yarışında izleyeceğimiz komedi filmi ‘Denemeye Değer’, türün cinsiyetçi klişeleriyle dalgasını geçerken; Melissa McCarthy ve Octavia Spencer’ı buluşturan ‘Thunder Force’ da süper kahraman filmlerini tiye alıyor. Idris Elba’lı baba oğul draması ‘Kent Kovboyu’ ve Amazon yapımı korku dizisi ‘Them’, haftanın diğer ekran seçenekleri... Bejan Matur’un yeni şiir kitabı ‘Dünya Güzeldir Hâlâ’ ve şiirlerini seslendirdiği ‘Yedi Gece’ albümü haftanın edebi sürprizi.

Haberin Devamı

FİLM

Ne izlesem okusam dinlesem

DENEMEYE DEĞER / LONG SHOT (Netflix & BluTV)
Yönetmen: Jonathan Levine / Oyuncular: Charlize Theron, Seth Rogen, June Diane Raphael, Ravi Patel / 2019, ABD, 125’ / KOMEDİ

Charlize Theron ve Seth Rogen’ı buluşturan bu eğlenceli film, doğruculuğundan işsiz kalmaya mahkum gazeteci Fred Flarsky’nin başkanlık seçimine hazırlanan çocukluk aşkı Charlotte Field ile rastlantı sonucu karşılaşmaları sonrası yaşananları anlatıyor. ‘50/50’ ve ‘The Night Before’ gibi bağımsız komedileriyle tanıdığımız Jonathan Levine’in yönettiği komedi, türün cinsiyetçi klişeleriyle dalga geçiyor, 90’lar müziği ve filmlerine -özellikle Pretty Woman’a- bolca selam gönderiyor.

Haberin Devamı

5 PERFORMANS

Ne izlesem okusam dinlesem

-CHARLIZE THERON
THE OLD GUARD (2020)

Ne izlesem okusam dinlesem

-AVCI: KIŞ SAVAŞI / THE HUNTSMAN: WINTER’S WAR (2016)

Ne izlesem okusam dinlesem

-MAD MAX: FURY ROAD (2015)

Ne izlesem okusam dinlesem

-İTALYAN İŞİ / THE ITALIAN JOB (2013)

Ne izlesem okusam dinlesem

-ŞEYTANIN AVUKATI / THE DEVIL’S ADVOCATE (1997)

Ne izlesem okusam dinlesem

THUNDER FORCE (Netflix)
Yönetmen: Ben Falcone / Oyuncular: Melissa McCarthy, Octavia Spencer, Jason Bateman, Melissa Leo / 2021, ABD, 105’ / KOMEDİ

Son yılların en başarılı komedyenlerinden Melissa McCarthy ile Oscar ödüllü Octavia Spencer birlikteliğinden doğma bu aksiyon yüklü komedi, süper kahraman mitini tiye alıyor. ‘The Boss’, ‘Life Of The Party’ ve ‘Superintelligence’ filmlerinden tanıdığımız, McCartyh’nin hayat arkadaşı da olan Ben Falcone tarafından yazılıp yönetilen film, süper kötülerin olduğu bir dünyada geçiyor ve sıradan insanlara süper güç kazandırma çalışmaları yürüten bilim kadını Emily ile yıllardır görüşmediği arkadaşı Lydia’nın sıra dışı bir deneyde buluşan maceralarını anlatıyor.

Ne izlesem okusam dinlesem

KENT KOVBOYU / CONCRETE COWBOY (Netflix)
Yönetmen: Ricky Staub / Oyuncular: Idris Elba, Lorraine Toussaint, Caleb McLaughlin / 2021, İNGİLTERE-ABD, 111’ / DRAM, WESTERN

Haberin Devamı

İlk kez Toronto Film Festivali’nde görücüye çıkan bu western draması, Idris Elba ile ‘Stranger Things’ dizisinden tanıdığımız Caleb McLaughlin’i bir araya getiriyor. Amerikalı yazar Greg Neri’nin 2009’da yayımlanan aynı adlı romanından uyarlanan film, yıllardır görüşmediği babasıyla yaşamak için Philadelphia’ya taşınmak zorunda kalan 15 yaşındaki Cole’un yaşadıklarını konu alıyor.

DİZİ

Ne izlesem okusam dinlesem

THEM (Amazon Prime)
Yaratıcılar: Little Marvin, Dominic Orlando / Oyuncular: Deborah Ayorinde, Ashley Thomas, Shahadi Wright Joseph / 2021, ABD, 1. SEZON, 10 BÖLÜM / DRAM, KORKU

1950’ler Amerika’sına götürecek 10 bölümlük Amazon dizisi, Los Angeles’ta beyazlarla dolu bir mahalleye taşınan siyah bir çiftin yaşadıkları tehditkar ve korkutucu olayları anlatacak.

Haberin Devamı

KİTAP

Ne izlesem okusam dinlesem

DÜNYA GÜZELDİR HÂLÂ - Bejan Matur, Everest Yayınları, Şiir, 80 sayfa

1996’da yayımlanan ilk şiir kitabı ‘Rüzgâr Dolu Konaklar’dan başlayarak ‘Tanrı Görmesin Harflerimi’, ‘Ayın Büyüttüğü Oğullar’, ‘İbrahim’in Beni Terketmesi’ gibi klasiklere imza atmış usta şair Bejan Matur’un yeni şiir kitabı ‘Dünya Güzeldir Hâlâ’, Everest Yayınları’ndan çıktı. Şairin hayranlarına bir diğer güzel haber de Kalan Müzik’ten geldi. 5 klasik şiirinin yanı sıra ‘Dünya Güzeldir Hâlâ’dan 2 şiiri Matur’un sesinden dinleyeceğimiz ‘Yedi Gece’ albümü dijital müzik kanallarında yayınlandı. Müziklerini Serkan Duran’ın yaptığı albümün CD ve plak olarak da basıldığını şairin hayranlarına özellikle duyuralım.

Haberin Devamı

-DOĞAYI-EMEĞİ-YAŞAMI KORUMAK: EKOLOJİ POLİTİK YAZILAR - Beyza Üstün, İletişim Yayıncılık, Çevre-Politika
-GÖKÇUKURU - Ramazan Güngör, Can Yayınları, Öykü
-SEKS OLMAYINCA - YENİDEN BAŞLAMA SANATI ÜZERİNE - Wilhelm Schmid, İletişim Yayıncılık, Felsefe

MÜZİK

AT THE BBC - Amy Winehouse, Soul-R&B, Album

Ne izlesem okusam dinlesem

SAKATAT - Ezhel, Rap, Single
KAPALI PERDELER - Canozan, Alternatif, Albüm
ALONGSIDE - Omeria & Nu, Elektronik, EP
HAKİM BEY - Sezen Aksu & Kardeş Türküler, Pop, Single
JAMES - Oscar and the Wolf, Pop, Single
MUAMMER SUN - TÜRK BESTECİLERİ SERİSİ IV - Fazıl Say, Klasik, Albüm

Yazarın Tüm Yazıları