Frankenstein’ı yaratan aşk acısı mıydı?

Edebiyat dünyasının unutulmaz kahramanlarından Frankenstein’ın yaratıcısının hayatını anlatan “Mary Shelley”, Suudi Arabistan’ın ilk kadın yönetmeni Haifaa Al Mansour ile kuşağının en iyi oyuncularından Elle Fanning’i bir araya getiren biyografik bir drama. Animasyon severlere “Otel Transilvanya 3: Yaz Tatili”, b tipi korku filmlerine ilgisi olanlara “Dehşet Yolu”, Dwayne Johnson meraklılarına “Gökdelen”, haftanın diğer seçenekleri...

Haberin Devamı

Mary Shelley
Yönetmen: Haifaa Al Mansour
Oyuncular: Elle Fanning, Bel Powley, Douglas Booth, Maisie Williams
2017-İNGİLTERE, LÜKSEMBURG, ABD-120’/DRAM, BİYOGRAFİ, AŞK

Suudi Arabistan’ın ilk kadın yönetmeni de olan, 2012 festivallerinin gözdelerinden “Wadjda” ile çok konuşulan Haifaa Al Mansour’un Frankenstein’ın yazarı Mary Shelley’nin hayatını anlattığı filmi, kuşağının ünlü oyuncularını bir araya getiren biyografik bir drama. Shelley’nin yazma tutkusununun yanı sıra, edebiyat dünyasının en etkileyici kahramanlarından birini yaratırken gerçek hayatta yaşadığı trajik aşk hikâyesine de odaklanan film, eleştirmenlerin çok sevdiği bir film olmadı ne yazık ki ve yazara sadece estetik kaygılarla bakıp onun felsefik ve politik dünyasını anlatamadığı konusunda eleştirildi.

TATİL ONUN DA HAKKI

Haberin Devamı

Otel Transilvanya 3: Yaz Tatili
(Hotel Transylvania 3: Summer Vacation)
Yönetmen: Genndy Tartakovsky
2018-ABD-97’/ANİMASYON, KOMEDİ, AİLE

Kendi otelinde yıllardır başka yaratıklara tatil hizmeti veren Drac, hayatının ilk tatiline çıkıyor. Ancak bu rüya tatil, oğlu Mavis için kısa sürede kabusa dönüşüyor; çünkü babası geminin kaptanı Ericka’ya tutulmuştur ve Ericka karanlık bir sır saklıyordur. “Otel Transilvanya” serisinin önceki filmlerini de sevdiyseniz “Yaz Tatili” tam size göre.

KAHRAMAN MI SUÇLU MU

Gökdelen
(Skyscraper)
Yönetmen: Rawson Marshall Thurber
Oyuncular: Dwayne Johnson, Neve Campbell, Pablo Schreiber
2018-ABD-102’/AKSİYON, DRAM, SUÇ

Eski bir FBI lideri ve savaş gazisi olan Will Ford, güvenliğinden sorumlu olduğu gökdelenlerde çıkan yangının ardından ailesini kurtarmak isterken bir yanlış anlama sonucu suçluya dönüşür. Will ailesini bu yangından kurtarmaya çalışırken bir yandan da adını temizlemeye çalışacaktır. Senaryodan çok Dwayne Johnson’ın iri ve kaslı varlığına güvenerek çekilmiş vasat bir aksiyon.

 

B TİPİ KORKU

Dehşet Yolu
(Downrange)
Yönetmen: Ryuhei Kitamura
Oyuncular: Kelly Connaire, Stephanie Pearson, Rod Hernandez Farella
2018-ABD-100’/KOMEDİ

Haberin Devamı

“Versus” (2000) ve “The Midnight Meat Train” (2008) filmleriyle adını duyurmuş Japon yönetmen Ryuhei Kitamura’nın filmi, arabalarıyla geziye çıkmış 6 gencin, lastiklerinden birinin patlaması sonucu ıssız bir yerde yolda kalışları sonrası yaşanan korku dolu anları anlatıyor. Kitamura’nın kanlı ve şiddetli sahneleri bol keseden kullandığı “Dehşet Yolu”, korku filmi tutkunları kadar b tipi filmlere ilgisi olanları da çekecektir.

HER KARA FİLM KARA FİLM DEĞİLDİR

Terminal
Yönetmen: Vaughn Stein
Oyuncular: Margot Robbie, Simon Pegg, Mike Myers
2018-İRLANDA, İNGİLTERE, HONG KONG-95’/SUÇ, GERİLİM

Bu yıl “I, Tonya”daki performansıyla Oscar’a aday olan Margot Robbie’den bir femme fatale yaratmaya çalışan film, meçhul ve karanlık bir şehirde Hattın Sonu adlı bir restoranda çalışan ve aynı zamanda tehlikeli bir çifte hayat süren garson Annie’nin hikâyesini anlatıyor. Fantastik bir kara film denemesi olan “Terminal”in, özellikle Amerikalı eleştirmenler tarafından ağır eleştirilerle karşılandığını söyleyelim.

Haberin Devamı

BİR CENAZE, BİR AİLE

Deniz Kıyısındaki Ev
(The House by the Sea)
Yönetmen: Robert Guédiguian
Oyuncular: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan
2018-FRANSA-107’/DRAM

Fransız yönetmen Robert Guédiguian’ın Venedik’ten iki ödülle dönmüş filmi, geçmişte yaşadıkları travmatik olay sonrası yolları ayrı düşen üç kardeşin, babalarının son günlerini yaşadığı villasında bir araya gelmesiyle gelişen olayları anlatan bir drama.

FENERİN BEKÇİSİ

Şeytan Kulesi
(The Forlorned)
Yönetmen: Jeff Tomsic
Oyuncular: Colton Christensen, Elizabeth Mouton, Cory Dangerfield
2017-ABD-86’/KORKU

Gazetede gördüğü ilan üzerine, yerel halktan kimsenin başvurmaya cesaret edemediğimdeniz fenerinde çalışmaya başlayan Tom adlı bir adam, kısa zaman içerisinde yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu fark eder. İflah olmaz korku tutkunlarına…

Haberin Devamı

YILDIZ TABLOSU
Ahlat Ağacı *****
Ant-Man ve Wasp **
Avengers: Sonsuzluk Savaşı (Avengers: Infinity War) **
Doğmamış (Still / Born) *
Fakir: Bir Hint Fakirinin Olağanüstü Yolculuğu (Extraordinary Journey of the Fakir) **
Hayalet Hikayeleri (Ghost Stories) ***
Hayat Okulu (The School of Life) **
Jurassic World: Yıkılmış Krallık (Jurassic World: Fallen Kingdom) **
Kaçış Planı 2: Hades (Escape Plan 2: Hades) *
Karanlık Sır (Marrowbone) **
Karavan (The Leisure Seeker) **
Kasırgada Vurgun (The Hurricane Heist) *
Kitap Kulübü (Book Club) **
Ocean’s 8 **
Öldürme Arzusu (Death Wish) *
Saplantı (The Lullaby) *
Sicario: Day of the Soldado **
The Bookshop **
Yakalandın (Tag) **
Zama *****

Yazarın Tüm Yazıları