Ne izlesem okusam dinlesem

“Westworld”ün yaratıcılarından Hugh Jackman ve Rebecca Ferguson’lu bilimkurgu gerilimi “Zihin Gezgini”, geçen yılın çok konuşulmuş iki Oscar adaylı belgeseli “Collective”, “Testere” serisinin en yenisi “Spiral: Testere Devam Ediyor”, sinemalarda haftanın öne çıkanları. Elle Fanning’in performansıyla çıtasını yükselten Nicolas Winding Refn filmi “Neon Şeytan” ve yazarı, yapımcısı ve Nicole Kidman’ı ile “Big Little Lies” ekibini yeniden buluşturan mini dizi “Nine Perfect Strangers” da ekranlardan önerilerimiz.

Haberin Devamı

ZİHİN GEZGİNİ/REMINISCENCE (Sinema)
Yönetmen: Lisa Joy
Oyuncular: Hugh Jackman, Rebecca Ferguson, Thandiwe Newton, Cliff Curtis, Angela Sarafyan
2021, ABD, 116’/BİLİMURGU, GİZEM, AŞK

Son yılların en meşhur dizilerinden “Westworld”ün yaratıcıları Lisa Joy’un yazıp yönettiği, Jonathan Nolan’ın da yapımcısı olduğu “Zihin Gezgini”, özel bir zihin dedektifi olan Nick Bannister’ın yaşadıklarını konu alıyor. Müşterilerinin karanlık ve çekici kayıp hatırlarında gezinerek onlara bir tür rahatlama sunan Bannister’ın hayatı Mae ile tanıştığında değişecek, sıradan bir kayıp ve bulma meselesi tehlikeli bir saplantıya dönüşecektir. “X-Men” serisinin Wolverine’i Hugh Jackman ile “Mission: Impossible/Görevimiz Tehlike” filmlerinin Ilsa Faust’u Rebecca Ferguson’ı buluşturan film, distopik bilimkurgu meraklılarını cezbedecektir.

Haberin Devamı

Ne izlesem okusam dinlesem
SPİRAL: TESTERE DEVAM EDİYOR/SPIRAL: FROM THE BOOK OF SAW (Sinema)

Yönetmen: Darren Lynn Bousman
Oyuncular: Samuel L. Jackson, Chris Rock, Max Minghella
2020, ABD-KANADA, 93’/SUÇ, KORKU

İlki 2004’te çekilen ve yıllar içinde korku türünün klasikleri arasına giren “Testere” serisinin yeni filmi, sadist olduğu kadar dahice oyunlar kuran bir katilin peşinde bilmeceleri çözmeye çalışan iki dedektifin yaşadıklarını anlatacak. Filmin yapımcılarından da olan Chris Rock ve Samuel L. Jackson’ı baba-oğul rolünde izleyeceğimiz filmin yönetmenliğini, ikincisinden devralarak üç Testere filmi çekmiş Darren Lynn Bousman üstleniyor.

Ne izlesem okusam dinlesem
COLLECTIVE/COLECTIV (Sinema)

Yönetmen: Alexander Nanau
2019, ROMANYA-LÜKSEMBURG-ALMANYA, 109’/BELGESEL

2015’te Bükreş’teki Colectív adlı bir gece kulübünde çıkan yangından yola çıkarak Romanya’daki büyük bir sağlık skandalını ortaya çıkaran belgesel; hükümet ile sermaye sahiplerinin binlerce insanın hayatını tehlikeye atışının çarpıcı hikâyesini belgeliyor. Avrupa Film Ödülleri’nde En İyi Belgesel seçilen “Collective”, 2021 Oscar’larında da En İyi Uluslararası Kurmaca Film ve En İyi Belgesel Film kategorilerinin ikisine birden aday olmuştu.

Haberin Devamı

NEON ŞEYTAN/THE NEON DEMON (MUBI Türkiye)
Yönetmen: Nicolas Winding Refn
Oyuncular: Elle Fanning, Karl Glusman, Jena Malone
2016, ABD-BELÇİKA-DANİMARKA-FRANSA, 117’/DRAM, GERİLİM

1996’da başlayan ve 2000’lerde devam eden “Pusher” serisi kadar, 2011’de çektiği Ryan Gosling’li parlak suç draması “Drive” ile de tanıdığımız Nicolas Winding Refn’in yönettiği film, Los Angeles’a yeni taşınmış Jesse adlı genç bir modelin hikâyesini anlatıyor. Genç kadının doğal güzelliği ile büyülediği moda sektöründeki hızlı yükselişi ve acımasız düşürülüşünün hikâyesini izleyeceğimiz filmin başrolünde Elle Fanning, kariyerinin en iyi performanslarından birini veriyor. 2016’da Cannes’daki ilk gösteriminde yuhalanmış olsa da değerini bilen hayranlarınca kült’e dönüşen “Neon Şeytan”, renk paletinden müziklerine, kamera açılarından oyunculuklara, her karesiyle özgün ve zevk dolu bir film.

Haberin Devamı

Ne izlesem okusam dinlesem
DİZİ

NINE PERFECT STRANGERS (HULU)
Yönetmen: Jonathan Levine
Oyuncular: Nicole Kidman, Melissa McCarthy, Luke Evans
2021, ABD, MİNİ DİZİ, 8 BÖLÜM/GİZEM, DRAM

“Ally McBeal”, “The Undoing”, “Big Little Lies” gibi kalburüstü dizilerin yaratıcısı David E. Kelley ile Nicole Kidman’ı yeniden buluşturan “Nine Perfect Strangers”, ilk üç bölümüyle Hulu’da yayında. “Big Little Lies”ın yazarı olarak da tanıdığımız Avustralyalı Liane Moriarty’nin 2018 tarihli çok satan romanından uyarlanan mini dizi, hayatlarını yoluna sokmak isteyen dokuz yabancının tedavi ve değişim için gittikleri bir şifa merkezinde yaşadıkları gizemli olayları anlatacak. “50/50” (2011), “Warm Bodies” (2013) ve “Long Shot” (2019) gibi yaratıcı komedilerin yönetmeni Jonathan Levine’in 8 bölümünü de yöneteceği dizi, Nicole Kidman, Melissa McCarthy, Luke Evans ve Tiffany Boone’u bir araya getiren kadrosuyla da heyecan uyandırıyor.

KİTAP

Haberin Devamı

Ne izlesem okusam dinlesem

MÜJDEMİ İSTERİM-Mert Balaban, İthaki Yayınları, Öykü
KÖKEN-Sasa Stanisic, İletişim Yayıncılık, Roman
YENİDEN ÜRETİLEN MEKANLAR-SİVAS’TA ANI, ANIT VE ÖTEKİ MEKAN-Pınar Karababa Demircan, Nota Bene Yayınları
SESSİZLİK-John Biguenet, İthaki Yayınları, Felsefe
BLACKSAD 1.CİLT-GÖLGELER ARASINDA BİR YERDE-Juan Diaz Canales, Yapı Kredi Yayınları, Çizgi Roman
HERKES HER ŞEYİN FARKINDA-Anıl Mert Özsoy, Everest Yayınları, Öykü

MÜZİK

AKUSTİKHANE ACROSS-Oceanvs Orientalis&İsmail Tunçbilek, Elektronik, Konser Albüm
THE JAB/THE CROSS-Korhan Futacı, Caz, Tekli
YEARNING FOR THE INFINITE REMIXED-Max Cooper, Elektronik, EP
VAAT-Su Sonia, Soul-R&B, Tekli
RÜYAMDA BULUTTUM-Can Bonomo&Demet Evgar, Pop, Tekli
ÜÇ-1-Midnight X, Elektronik, EP
ZİNCİR-Nusaibin, Elektronik, Tekli
BALIKLAR UYUMAZLAR-Mert Avcı, Alternatif, Tekli
DİKENLERİNLE-Güneş, R&B, Tekli
SORMA-Kaan Tangöze, Alternatif, Tekli
POMEGRANATE-Wun Two, Elektronik, EP
ALAÇATI-Aysun&Fakı Baba, Elektronik, Tekli

Yazarın Tüm Yazıları