Övgüyü hak edene yapmak gerek

5 Haziran Dünya Çevre Günü olduğu için çok sayıda çevre etkinliği haberiyle karşı karşıya kaldım.

Haberin Devamı

Çevrenin farkına varılması şimdilik ne olursa olsa kabulümdür. İsterse birbirlerini tekrar etsinler. Farkındalık çok önemli bir noktada.
Özellikle toplu taşım ve bisikletle ulaşım konusunda yapılan çalışmalar beni bir başka sevindiriyor. Özellikle yaşı 40’ların altında olanların, bu imkanları daha iyi kullanması gerektiğini düşünüyorum. Hem kendi sağlığınızın daha iyi olmasını sağlayacaksınız, hem de dünyanın sağlığının.
Bu amaçla Nilüfer Belediyesi’nin, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde 4 Nilespit istasyonu açtığı haberi beni pek çok açıdan sevindirdi. Hem öğrencilere hizmet edilmesi, hem karbon salımının düşürülmesi, hem spor imkanı sağlanmış olması, Ancak belki de en önemlisi, Nilüfer sınırları içindeki Üniversite ile Belediye arasında eski rektörden kalan buzların erimiş olması.

Haberin Devamı

Göreve geldiğinden beri, Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’la belki 7-8 kez aynı ortamda bulunma imkanım oldu. Kendisinin paydaşlara yaklaşımı gerçekten iş birliğini geliştirme yönünde. İlahiyat Profesörü Kılavuz’un hoşgörüsüne de tanıklık ettim, sanayi ile ilişkilerdeki yoğun mesaisine de.
Kılavuz, göreve geldiğinde, BUSİAD’ın nezaket ziyaretinde, “Egolarımızı bir kenara bırakmamız gerekli. Biz sanayiyi sizin gibi bilemeyiz. Hocalardan üniversite ile işbirliği yapabilecek gönüllü bir havuz oluşturacağız. Bu dönemin belirgin özelliği toplumla ilişkiler kentle ilişkiler olacak” demişti. Helal olsun. 3 yıl gibi bir sürede bunu başardı. Geçmiş dönemin izlerini sildi Kılavuz. Darısı tüm kurumların başına. Kılavuzu böyle olan kurumlardan kente ve ülkeye çok fayda çıkar. Bu kentte, farklılıklarla birlikte, kent için ülke için çalışanlara kapılarını açan Prof. Dr. Kılavuz gibilere çok ihtiyacımız var. Umarım eski rektörün kaldırdığı sabah çorbası gibi uygulamalara da kapılar açılır.
Bursa böylesi yöneticileri hak ediyor.
Kalın sağlıcakla.

Yazarın Tüm Yazıları