Dipten gelen dalga…

‘Son Şans’, başına gelen trajediyle dibe vuran ve tekrar ayağa kalkmak için çabalayan bir boksörün hikâyesine odaklanıyor.

Haberin Devamı

Malum, özellikle görsel açıdan sinemaya en fazla malzemeyi veren spor dalıdır boks. Bu yüzden kameralar sık sık ringin etrafına kurulur. Bu durumda da farklı kuşaktan oyuncuları sürekli yumruk sallarken görüp dururuz. Jon Voight (‘The Champ’), Sylvester Stallone (‘Rocky’), Robert De Niro (‘Raging Bull’), Daniel Day-Lewis (‘The Boxer’), Denzel Washington (‘The Hurricane’), Mark Wahlberg (The Fighter’), Will Smith (‘Ali’), Russell Crowe (‘Cinderella Man’) bu kulvara ait listenin ilk anda akla gelen isimleri. Haftanın öne çıkan yapımlarından ‘Son Şans’la (‘Souhtpaw’) birlikte ekibe Jake Gyllenhaal da katılıyor.

Antoine Fuqua’nın imzasını taşıyan yapım, Dünya Hafif Sıklet Boks Şampiyonu (kurgusal bir karakter elbet) Billy Hope’un yaşadıklarını anlatıyor. Kurt Sutter’ın kaleme aldığı hikâye, ‘Raging Bull’vari dokunuşlarla bezenmiş. Film zaten güzelliğini yaşanan trajedinin yıkımlarında buluyor. Hope’un çöküşü, en sevdiği varlık olan kızı tarafından itildiği yalnızlık, amatör bir boks kulübünde tekrar var olma ve geçmiş günlerine dönme çabası artı bir anlamda ring üzerinde eski bir hesabı kapatma mücadelesi... Bütün bu ayrıntılar, filmin kayda değer yanları. Öte yandan iş ringe gelince ‘Son Şans’ klişeler denizine dalıyor ve sanki ‘Rocky serisi’nden yeni bir hamle izliyoruz hissiyatına kapılıyoruz.

Haberin Devamı

Dipten gelen dalga…

Ya oyunculuklar? Jake Gyllenhaal, Billy Hope’ta başarılı ama tabii ki performansı ‘Night-crawler’dakiyle kıyas kabul edilemez. Maureen’de Rachel McAdams kısa ve öz takılıyor, Forest Whitaker da antrenör Tick Wills rolüyle meselenin ‘amatör ruhu’na vurgu yapıyor.

Müziklerine yakın zaman önce kaybettiğimiz James Horner’ın imza attığı ‘Son Şans’, yazının girişinde ismini andığımız boks filmleri düzeyinde değil belki ama belli ölçülerde ilgiyle izleniyor.

Haberin Devamı

SON ŞANS
Yönetmen: Antoine Fuqua
Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams, Forest Whitaker, Naomie Harris,
Curtis Jackson / ABD yapımı

EN UNUTULMAZ 5 BOKS FİLMİ

1- KIZGIN BOĞA (1980), Yönetmen: Martin Scorsese
2- ROCKY (1976), Yönetmen: John G. Avildsen
3- ŞAMPİYON (1979), Yönetmen: Franco Zeffirelli
4- MİLYONLUK BEBEK (2004), Yönetmen: Clint Eastwood
5- THE HARDER THEY FALL (1956), Yönetmen: Mark Robson

Yazarın Tüm Yazıları