Çukurova’da sinemalı günler

Bu yıl 30’uncusu düzenlenen Adana Altın Koza Film Festivali dolayısıyla Çukurova sinemaya doyacak. Dün açılışı yapılan organizasyonun en dikkat bölümlerinden Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda 11 yapım jüri ve seyirci karşısına çıkarken, festival dahilinde Nuri Bilge Ceylan’ın son yapıtı “Kuru Otlar Üstüne”nin Türkiye prömiyeri de gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Evet, sinemada festival mevsimi başladı. Bu hafta sahne sırası Adana Altın Koza’nın... Bu yıl 30’uncusu düzenlenen organizasyon 24 Eylül’e kadar sürecek. Etkinlikte ‘Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’, ‘Belgesel Film Yarışması’, ‘Uluslararası Kısa Film Yarışması’, ‘Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması’ ve ‘Adana Kısa Film Yarışması’ gibi bölümler öne çıkıyor. Ayrıca dünya sinemasından seçkiler, belgesel gösterimleri, söyleşiler, sinema sempozyumu ve sergiler de sinemaseverlerle buluşacak.

Çukurova’da sinemalı günler

Festivalin heyecanı en yüksek bölümü olan ‘Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na katılan yapımları değerlendirecek olan jüri şu isimlerden oluşuyor: Ömer Faruk Sorak (Başkan), Bennu Yıldırımlar, Cezmi Baskın, Murat Uyurkulak, Nefes Polat, Özcan Vardar, Özgür Eken, Prof. Dr. Senem Erkılıç ve Senem Erdine. ‘SİYAD En İyi Film Ödülü’nü belirleyecek sinema yazarları jürisinde ise Övgü Gökçe, Yeşim Burul ve Talip Ertürk gibi isimler yer alıyor. Film Yönetmenleri Derneği tarafından verilecek ‘Film-Yön En İyi Yönetmen’ ödülü, Ceylan Özgün Özçelik, Emre Kayış ve Mahmut Fazıl Coşkun’dan oluşan jüri tarafından belirlenecek.

Haberin Devamı

Çukurova’da sinemalı günler

‘Belgesel Film Yarışması’nda yarışacak yapıtları ise Coşkun Aral, Cengiz Özkarabekir, Doç. Dr. Kurtuluş Özgen, Mustafa Ünlü ve Dr. Semra Güzel Korver değerlendirecek. ‘Uluslararası Kısa Film Yarışması’ jürisi de şu isimlerden oluşuyor: Prof. Dr. Bülent Çaplı, Feride Çetin, Emil Ovanesov ve İlker Savaşkurt. ‘Öğrenci Kısa Film Yarışması’na katılan yapımları Barış Atay, Serhat Gönen ve Vuslat Saraçoğlu değerlendirecek.

Çukurova’da sinemalı günler

‘Kuru Otlar Üstüne’nin geliri deprem bölgesine

Tüm etkinlik ve gösterimlerin ücretsiz olduğu festivalde Türkiye prömiyerini yapacak olan Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi “Kuru Otlar Üstünenin gösteriminden elde edilecek gelir, İhtiyaç Haritası aracılığıyla deprem bölgelerine ulaştırılacak. Festival, İhtiyaç Haritası desteğiyle, proje sayesinde özellikle depremden etkilenen çocukların ve gençlerin psikososyal, bilişsel ve duygusal gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Çukurova’da sinemalı günler

22 Eylül Cuma günü saat 13.30’da gerçekleştirilecek filmin gösterimine yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın yanı sıra başrol oyuncuları Merve Dizdar, Deniz Celiloğlu ve Musab Ekici de katılacak. Bu yıl Cannes Film Festivali’nde Merve Dizdar’a ‘en iyi kadın dyuncu’ dalında ödül kazandıran “Kuru Otlar Üstüne”nin bilet satışı https://mobilet.com/tr/ üzerinden yapılacak.

Her zaman olduğu gibi iyi seyirler dileklerimizle...

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması

∆ Açık Kapılar Ardında / Yön: Alpgiray M. Uğurlu
∆ Annesinin Kuzusu / Yön: Umut Evirgen
∆ Bir Gün, 364 Saat / Yön: Eylem Kaftan
∆ Cam Perde / Yön: Fikret Reyhan
∆ Ceylin / Yön: Tufan Şimşekcan
∆ Karganın Uykusu / Yön: Tunahan Kurt
∆ Kıyıda / Yön: Büşra Bilginer
∆ Öte / Yön: Esra Saydam-Malik Isasis
∆ Sanki Her Şey Biraz Felaket / Yön: Umut Subaşı
∆ Suyun Üstü / Yön: Aslıhan Ünaldı
∆ Yüzleşme / Yön: Filiz Kuka

Haberin Devamı

Ulusal Belgesel Yarışması

∆ Aladağ “Bir Yürek Yangını” / Yön: Ersin Erçin
∆ Balkanların Türkçe Hafızası / Yön: İsmet Arasan
∆ Flanöz / Yön: Vahit Sarıtaş
∆ Hayal Eyler Gönül Geçmiş Zamanı / Yön: Tuba Deniz
∆ Heartbeat of Tribal Galaxy / Yön: Ömer Safa Umar
∆ İki Nehir Arasında / Yön: Berfi Dicle Öğüt
∆ Komünist Osman / Yön: Gökmen Ulu
∆ Rodakis’i Ararken / Yön: Kerem Soyyılmaz

Türkan Şoray ve Kadir İnanır’a özel ödül

Adana Altın Koza’da Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı vesilesiyle ‘Sinemamızın Yüzü’ adı altında özel bir ödül verilecek. Kapanış töreninde takdim edilecek bu ödülün sahipleri, sinemamızın ikonlarından Türkan Şoray ve Kadir İnanır olacak. Özellikle Atıf Yılmaz imzalı klasik, “Selvi Boylum Al Yazmalım”daki birliktelikleriyle zihinlere yerleşen bu iki muhteşem sanatçıdan Türkan Şoray 1973 yılında rol aldığı “Mahpus” filmiyle 5. Adana ın  Film Festivali’nde ‘en iyi kadın oyuncu’ ödülünün sahibi olmuştu. Keza Kadir İnanır da aynı yıl (1973) “Utanç” filmiyle 5. Adana ın  Film Festivali’nde ‘en iyi erkek oyuncu’ ödülünü alırken, 2011’de, 18. Uluslararası Adana Film Festivali’nde de ‘yaşam boyu onur ödülü’yle taçlandırılmıştı.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları