O artık çok mutlu

Bugüne kadar 150 milyona yakın fiziksel albüm satmayı başarmış, defalarca platin plakla ödüllendirilmiş, Grammy sahibi olma onuruna erişmiş; inişli çıkışlı dönemleri geride bırakmış, önayak olduğu yardım projeleri sayesinde ‘hayırseverler kraliçesi’ olarak anılmaya başlamış, hayatından memnun 39 yaşında bir müzisyen: Britney Spears

Haberin Devamı

O artık çok mutlu
Bir süre önce ‘Mood Ring’i (daha önce bir Japonya baskısında yer alan) yayımlayan Britney Spears, 2016 tarihli albümü ‘Glory’ye girmeyen ancak ilgiye değer şarkısı ‘Swimming In The Stars’ı 39’uncu yaş günü olan 2 Aralık’ta hem kendine hem de hayranlarına hediye etti. Şarkının 45’lik plak formatıysa
4 Aralık’ta ve özel bir sunumla ‘Urban Outfits’ mağazalarından hayranlara ulaştı. Spears, doğum günü için sevgilisi Sam Asghari’yle Hawaii’ye uçtu. Kendisi aşk tatilinin tadını çıkarırken sözlerinde ‘Haydi gidelim/Yıldızlar arasında yüzelim bu gece/Dünya bizim’ dediği ‘Swimming In The Stars’a genel olarak pırıltılı bir ‘synth’ atmosferi hâkim. Spears’ın nerede duysanız ayırt edeceğiniz güçlü vokali ve parçanın yumuşak akan düzenlemesini, nakaratını seveceğinizi sanıyorum.

Haberin Devamı

Dün yayımlanan 2020 model ‘Glory’ delüks versiyon albümde yer alan ve Spears’a, çağdaşı ünlü boyband Backstreet Boys’un eşlik ettiği ‘Matches’a da dikkat.

ESKİNİN YENİSİ

O artık çok mutlu

‘Yüzünü doğuya çevirmiş psikedelik rock’ın harika çocukları’ diye nitelememize sebep olacak güçte bir grup King Gizzard & The Lizard Wizard. Açıkçası ‘K.G.’nin yerinde sayan bir albüm olduğunu söylemek istemem. Öte yandan pek yeni bir şey söyleyemeyen, Ortadoğu coğrafyasında gereğinden fazla dolaşan ama hayranları mutlu edecek bir albüm bu.

ŞARKININ HAKKINI VERMİŞ

O artık çok mutlu

Sözleri Çiğdem Talu, müziği ve düzenlemesi Melih Kibar’a ait ‘Bu Gece’ efsanevi müzik ikilisinin yüreğinden çıkmış şarkılardan, birincil kıymeti buradan geliyor. Eurovision Türkiye finallerinde elenmiş, ‘aranjman’ değil, bize ait olan o denli özel şarkımız var ki… Türkiye’yi temsil etsin-etmesin, gittiğinde başarıyla dönsün- dönmesin memlekete heyecan veren tüm şarkılar için Eurovision’a teşekkür etmeli. ‘Bu Gece’ de 1978’de yapılmış ve Türkiye finallerinde elenmiş bir şarkı. Orijinalini Rezzan Yücel okuyor. Hakan Eren’in sektöre kazandırdığı ‘Bir Zamanlar’ adlı toplama albümlerin ikincisinde yer alarak dijital nesille buluşmuştu. Demet Sağıroğlu ve Pınar Aylin tarafından da yorumlanmıştı, bir de resmi kayda alınmamış Ömür Göksel-Zeliha Sunal düet versiyonu var. Murat Dalkılıç ve aranjörü Alper Erinç de şarkının hakkını vermiş. Ceza’nın ‘Yeni Mesaj’ teklisinden sonra Murat Dalkılıç’ın ‘Bu Gece’si de, Melih Kibar’ın 15’inci yıldönümü vesilesiyle hazırlanan ‘Mesaj’ adlı albümün teklisi olma özelliğini taşıyor.

Yazarın Tüm Yazıları