Kutlama mı erken final mi?

‘Acı’ ile başlayan dört EP’lik serisinin son halkasını bekliyorduk ama Sıla’dan bir tekli geldi. Kariyerinin 13’üncü yılında yayımlanan ‘İnandım’ bağımsız bir Sıla teklisi olarak düzeyli bir kutlama. Eğer serinin acele edilmiş bir finaliyse üzücü.

Haberin Devamı

Sıla geçen yıl martta yayımladığı ‘Acı’ gibi üç EP daha yayımlayacaktı. Bu hareketi, dijital racona uygun ve akıllıca bulmuştum. Çünkü albüm bütünlüğünü dört bölüm halinde ve en güzeli, dört ayrı gündem yaratarak sağlayacaktı. Her bir EP’nin adı birleştiğinde ortaya bir cümle çıkacaktı. Ben kendisinin ‘Acı’yla başladığı bu cümleyi iyileşmeyle bitireceğine inanıyordum. Zor günlerin üstesinden gelmek için zamana güvenmek gerekiyordu.

Mümkünse açıklasın

‘Acı’nın devamı nitelikli ikinci EP’si ‘Meşk’te müziğin terapi etkisinin o müziği üreten ya da ileten kişi için de geçerli olduğunu gördüm. Diğer bir deyişle Sıla kötü günleri bir nebze geride bırakıp meşk etmeye başlamıştı. EP’den ‘Karanfil’ yaz şarkısı gibi görünse de akustik ruha ve güçlü bir nakarata sahipti, ticari başarı yakalamakta zorlanmadı.

Haberin Devamı

Sıla’nın yeni çalışmasının 23 Ekim’de yayımlanacağını biliyorduk. Zira bu tarih kariyerinin 13’üncü yılını kutlayacağı tarihti. Öte yandan serinin üçüncü EP’sini bekliyorduk ancak öyle olmadı. Sıla, ‘İnandım’ adlı tekliyle geldi. Öncelikle cümle tamamlayan dört EP’lik seri havlu mu attı, ‘İnandım’ bir erken final mi onu öğrenmek isteriz kendisinden. Mümkünse sosyal medyasından bir açıklık getirsin.

Kutlama mı erken final mi

13 yıl önce ilk albümünün ‘selam’ yazısına “İçinde inandığın yola varacağına dair bir güç varsa sakın vazgeçme, çünkü bundan vazgeçmek kendinden vazgeçmek demektir” yazan Sıla ‘İnandım’ın sözlerindeyse “Bugün iyi bi’ yerindeyim hayatın / Kırılmış olabilirim/ Dökülmüş olabilirim / Mevsimlerden kış öncesi bi’ baharın... / Durulmuş olabilirim / Üzülmüş olabilirim / Toplarım.../ İnandım sonuna kadar...” diyor.

Müziğinde Efe Bahadır, düzenlemesinde Ozan Bayraşa imzası olan ‘İnandım’ın videosuysa Bodrum’dan ve Bedran Güzel’in gözünü Sıla’dan almadan çektiği bir iş yine... Bağımsız bir Sıla teklisi olarak baktığımda düzeyli bir kutlama. Eğer acele etmiş bir finalse üzücü.

Haberin Devamı

YILLARA MEYDAN OKUYAN ENERJİ

AC/DC en baştan beri işini çok iyi yapan gruplardan biri. Bu nedenle klasikleri ve imzası olmuş sound’uyla birden fazla nesli büyüttü. Aldığı ödüller, kim bilir kaç kez doldurdukları stadyumların rastlantı olmadığını biliyoruz ancak en önemlisi bunu 10 yıllar sonra, bugün de yapabiliyor olmaları.... Artık bir hayal olduğunu düşünsem de Türkiye’de de bir stadyum dolusu insanın dünya gözüyle izlemek için yanıp tutuştuğu bir grup AC/DC...

Kutlama mı erken final miAC/DC
Shot in the Dark (Tekli)
Leidseplein Presse, B.V.

Grup, kasımda yayımlanacak ve uzun süredir beklenen dönüş albümlerinin ilk teklisi olan ‘Shot in the Dark’ta kendi mahallesinden çıkmadan ancak sound’uyla kendi formülünden yola çıkarak bir stadyum şarkısı daha üretmiş. Şu saatten sonra kendilerinden deneysel bir iş yapıp AC/DC’yi aşmalarını beklemek abesle iştigal. Kaldı ki sayıları azımsanmayacak hayranları da tam olarak bu yaptıklarını bekliyordu. Angus Young’ın kartvizit nitelikli gitar dokunuşları, Brian Johnson’ın yakıcı vokalleri ve tipik bir AC/DC nakaratıyla şu günlerde ilaç niyetine alınır. Yeni albümü heyecanla bekliyoruz. 

Yazarın Tüm Yazıları