Disko kraliçesi olacak

Bir kanepede, bazen tek başına, bazen de başkalarıyla söylediği cover şarkılarla tanıdığımız Zeynep Bastık’ın ilk albümü ‘Zeynodisco’ hazır... Sanatçı, geçen günlerde albümün ilk teklisi olarak ‘Bana Sorma’yı yayımladı. Bu tekli iyi bir başlangıç, dijital kuşağı disko ortamına çağırması da ayrıca güzel.

Haberin Devamı

Disko kraliçesi olacak

Zeynep Bastık yeni şarkılar, cover’lar ve eşlikler dönemini bitirmiş gibi görünse de ‘Zeynep Bastık ve Konukları’ programı bu açığı kapatıyor. Bastık’ın başkalarının şarkılarını, bazen tek başına, bazen de başkalarıyla söylediği meşhur ‘performans kanepesi’nden yola çıkılmış bu formatta...

Program, gücünün büyük bölümünü internet ünlülerinden alan Exxen TV’ye de, şöhretinin müsebbibi cover’dan, eşlikten yana başarılı olan Bastık’a da piyango oldu. Zira sanatçı, performans videolarını YouTube’a da yüklüyor, bir tuşla iki kuş...

Bastık’ın kalbi bugünlerde ilk albümü ‘Zeynodisco’nun heyecanıyla atıyor. Geçen günlerde albümün ilk teklisi olarak ‘Bana Sorma’yı yayımladı.

Haberin Devamı

Teklisi ‘Her Yerde Sen’i 2019’da dinlemiştik. Daha sonra, ‘Uslanmıyor Bu’, ‘Her Mevsim Yazım’, ‘Bir Daha’, ‘Boş Yapma’ ve bir reklam teması olan ‘Kendi Yolumuzda’ gibi şarkılarıyla bizi ilk albümüne hazırlamıştı. Hem de pandemi derdi içindeyken... ‘Dargın’ şarkısında Emir Can İğrek’le, ‘Bırakman Doğru mu’nun ikinci bölümündeyse Anıl Piyancı’yla işbirliği yapmıştı.

Şimdiyse albümünün adından anlaşılacağı üzere kendi tarzında bir ‘disko’nun açılışını yapıyor...

Bastık, ‘Bana Sorma’ için “‘Zeynodisco’nun eğlenceli tarafını temsil eden bir şarkı” diyor. Süreç içinde birçok farklı ruh hali ve duyguyu simgeleyen çeşitli videolar izleyeceksiniz. Albümün görsel dili zengin, bolca dans içeren, standardı yüksek ilk iki videosu için Amerika’dan gelen (Kerimcan Durmaz’ın videosunu da yönetmişti) Ecem Lawton ve koreograf Marvin Brown’u, ayrıca star dansçılarını kutlarım. Duyduğuma göre albümün tamamında dans etmek mümkün olacakmış. Tamamı 21 Mayıs’ta yayımlanacak ‘Zeynodisco’daki parçaların büyük çoğunluğunda söz ve müzik imzası Zeynep Bastık ve Serhat Şensesli’ye ait... ‘Bana Sorma’ iyi başlangıç; dijital kuşağı, disko ortamına çağırması da ayrıca güzel.

MÜZİSYENLİK YOLUNU SEÇTİĞİ İÇİN KENDİSİNİ KUTLAMALI!

Haberin Devamı

Türkiye’nin önemli rock gitaristlerinden rahmetli Asım Can Gündüz’ün oğlu Evrencan Gündüz hayatımıza kendi tarzında cover çalıp söylediği mekânlarda çekilen videolar vesilesiyle internet fenomeni tadında girmişti. Blues’dan beslenen stil sahibi bir gitarist ve iyi bir vokal olduğunu düşündüğüm Evrencan’a gösterilen ilgi de bu oranda büyük olmuştu. O da boş durmadı, şarkılar ve konserler yaptı. Söz konusu ilgi azalır gibi görünse de sadece cover söyleyen bir internet içerik üreticisi olmak yerine müzisyenlik yolunu seçtiği için kutlamak lazım kendisini. Bir müzisyen olarak kendi dünyası olan, doğru bildiğini yapan, İngilizce şarkı konusunda da hiçbir sorunu olmayan Evrencan Gündüz’ün süreç içinde edineceği birikimle, sürdürülebilir bir başarı kazanacağına inancım tam.

Haberin Devamı

Disko kraliçesi olacak

2020’de dört şarkılık ‘Sabah Şarkıları/Şekerli’ EP’sini yayımlayan Gündüz’ün ‘Morning Coffee’, ‘Dark Blue’, ‘Korkuyorum’ ve Duygu Soylu’nun eşlik ettiği ‘Yanımda Olmanı’ şarkısını özellikle dinleyin. Evrencan’ın nasıl bir fark yarattığını anlamak için faydası olacaktır. Erkin Arslan ve Buray’la yaptığı tekli ‘Aşk Ne Güzel Şey’se daha önce hiç Evrencan Gündüz dinlememişlere güzel bir başlangıç olabilir. Son tekli ‘Sen de İnanma’nın da sizi ilk dinleyişte içine alacağına inanıyorum. Yeter ki djital sabırsızlıklar göstermeyin, kendinizi vokale, altyapıya bırakın, nakarata ulaştığınızda pişman olmayacaksınız.

Yazarın Tüm Yazıları