Yazın köpeğinizi bekleyen tehlikeler

Yaz aylarında sıcaklığın artmasıyla birlikte değişen çevresel faktörler dostumuz köpekler açısından diğer mevsimlerde sık karşılaşmadığımız bazı tehlikeleri de beraberinde getirir.

Haberin Devamı

Isı çarpması: Köpekler sıcak havaya bizler kadar toleranslı değildirler. Yüksek sıcaklıkta susuz kalmak ölümle sonuçlanabilecek kadar tehlikelidir.

Yazın köpeğinizi bekleyen tehlikeler

Böcek sokmaları: Yaz aylarında arı, akrep, yılan, gibi hayvanların sayılarındaki artış, çalılık ve otluk yerlerde gezmekten hoşlanan dostlarımız için tehlike oluşturur. Bu hayvanlar tarafından ısırılmalar ciddi toksikasyon ve alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.

Tuz zehirlenmeleri: Yaz sıcağında serinlemek hedefli denize sokulan köpeklerde aşırı deniz suyu yutulmasına bağlı olarak şiddetli kusma ve ishalle karakterize tuz zehirlenmeleri ile karşılaşılabilir.

Haberin Devamı

Yazın köpeğinizi bekleyen tehlikeler

Kene tehlikesi: Yaz aylarında köpeklerimiz için en büyük tehlikelerden biri de kenelerdir. Kene ısırması yüksek ateş ve birçok ölümcül kan parazitinin geçişine neden olabilir.

Zehirlenmeler: Sıcak havalarda besinler çok daha kolay bozulurlar. Bu bozulmuş gıdaları tüketmeye son derece meraklı olan dostlarımız ciddi gıda zehirlenmelerine maruz kalabilirler.

Yazın köpeğinizi bekleyen tehlikeler

Pisi pisi otları: Yazın sayıları çok artan pisi pisi otları köpeklerimizin parmak aralarına, kulaklarına, genital organlarına saplanarak ağrılı ve tehlikeli apselerin oluşmasına neden olabilir  

Yazarın Tüm Yazıları