Köpeğinizin ihtiyaçlarını seçerken bunlara dikkat edin

Bizim ihtiyaçlarımız gibi bizlerle iç içe yaşayan köpeklerimizin de bazı temel ihtiyaçları vardır. İhtiyaç duyduğu ürün ve malzemelerin onlar adına seçilmesi bizim sorumluluğumuz olduğundan köpeklerimiz için en doğrusuna karar verecek olan da bizleriz. Dostlarımızın sağlığı ve güvenliği açısından seçeceğimiz ürünlerde bunlara dikkat edelim.

Haberin Devamı

Köpeğinizin ihtiyaçlarını seçerken bunlara dikkat edin

Tasma ve kayış ekipmanları: Seçeceğimiz tasma ve kayış ekipmanlarının en başta onların canını acıtmayacak ve rahatsız etmeyecek ürünler olmasına dikkat etmeliyiz. Gereksiz ağırlıkta metal ve zincir tasmaları, özellikle sıcak havalarda ısınarak rahatsızlık vermemesi açısından tercih etmemeliyiz. Özellikle kullanacağımız tasmaların kalitesiz petrol yan ürünü olmamasına dikkat etmeliyiz. Dostumuzun güvenliği açısından sağlam ve kaliteli ürünleri tercih etmeliyiz.

Beslenme: Köpeklerimizin beslenmesinde uluslararası standartlara uygun, hayvansal protein değerleri yüksek, vitamin ve mineral dengesi iyi planlanmış koruyucu içermeyen ürünleri tercih edelim. Eğer rasyonları kendimiz hazırlıyorsak taze ürünler kullanarak soğuk muhafaza etmeyi ihmal etmemeliyiz.

Haberin Devamı

Köpeğinizin ihtiyaçlarını seçerken bunlara dikkat edin

Oyuncak seçimi: Oyuncaklar köpeğimizle olan interaktif ilişkimizin önemli araçlarıdır. Köpeklerimizi egzersize etmede ve eğlendirmede oldukça önemlidirler. Oyuncak seçiminde en başta onların oynamaktan keyif alacağı malzemeleri tercih etmeliyiz, bu köpekten köpeğe değişebilir. Oyuncağı, köpeğin ırkına, yaşına ve büyüklüğüne uygun olacak şekilde, sağlığını tehdit etmeyecek, yutulduğu takdirde tıkanma ve toksik etki oluşturmayacak şekilde edinmeliyiz.

Köpeğinizin ihtiyaçlarını seçerken bunlara dikkat edin

Takviye edici gıdalar ve hijyenik ürünler: Dostumuzun sağlığı açısından gıda takviyelerini edinmeden önce gerçekten ihtiyacı olup olmadığını tetkiklerle ortaya koymalıyız. Kullanacağımız ürünlerin hangi kaynaklardan edinilmiş olduğu, onaylı markalar olup olmadığını araştırmalıyız. Onlar için kullanacağımız şampuan, tarama spreyi, ayak silme ve yıkama ürünlerinin kimyasallardan ve sentetik ürünlerden uzak doğala yakın kaynaklardan elde edildiğinden emin olmalıyız.

Haberin Devamı

Kıyafetler: Onları soğuk ve yağışlı havanın olumsuz etkilerinden korumak hedefli giydirdiğimiz kıyafetleri seçerken aşırı sentetik, kalitesiz ve alerjik reaksiyon oluşturabilecek malzemelerden uzak durmalıyız.

Köpeğinizin ihtiyaçlarını seçerken bunlara dikkat edin

Yazarın Tüm Yazıları