Köpeğinizi rahatsız eden şeyler

Köpekler bizlerden farklı akışkanlara ve tepkilere sahip olan canlılardır. Farkına varmadan yaptığımız bazı şeyler onlar için rahatsızlık verici olabilir.

Haberin Devamı

Yüksek sesli müzik: Evde, arabada veya köpeğimizi yanımızda götürdüğümüz mekânlarda çalınan yüksek sesli müzik bizim için keyifli olsa da dostlarımız için rahatsız edici olabilir.

Köpeğinizi rahatsız eden şeyler

Bağlı kalmak: Bahçede ya da evde köpeğin zincir ya da kayışla bağlı tutulması kısıtlayıcı ve stres verici olması açısından rahatsız edicidir.

Sarılmak ve öpülmek: Köpeklerin doğal davranışları içerisinde sarılmak ve öpülmek yoktur. Bu eylemler esnasında size karşı toleranslı olan köpeğinizin bir başkasına karşı toleranslı olacağını düşünmeyin.

Köpeğinizi rahatsız eden şeyler

Haberin Devamı

Oda kokuları ve parfümler: Köpeklerin koku alma duyuları çok yüksek ve burunları çok hassastır. Evinizde kullandığınız parfüm, oda kokusu, tütsü ve bunun gibi yoğun kokular onları rahatsız edebilir.

Makine tıraşı: Köpeğinizi rahatlatmak hedefli yaptıracağınız kısa makine tıraşları başta ultraviyolenin daha çok nüfuz etmesi olmak üzere onu birçok zararlı dış etkiye açık hale getirir.

Sigara: Kapalı ortamlarda köpeğinizin yanında tütün mamullerinin tüketilmesi onları rahatsız edeceği gibi sağlıkları açısından da tehlikelidir.

Köpeğinizi rahatsız eden şeyler

Köpeklerimizi dinlendikleri, uyurlarken ve yemek yedikleri esnada asla manipüle etmemeliyiz, bu durum onlar için çoğunlukla rahatsızlık verici olacaktır. Köpeklerimize hoş görünmeleri için kısıtlayıcı kıyafetler giydirmek, ayaklarına patik takmak, tokalar takmak da onları rahatsız edebilir.

Yazarın Tüm Yazıları