Ev kazaları

Dostlarımızla çoğunlukla kendi yaşam alanlarımız olan evlerimizi birlikte paylaşıyoruz.

Haberin Devamı

Evde yaşamanın getirebileceği birtakım riskleri belirleyip önlem almak onlar adına bizim sorumluluğumuzda olmalı. Peki evde yaşamak onlar için ne tür tehlikeler içerir ve nasıl önlem almalıyız.

Ev kazaları

Kaygan zeminler: Evlerimizdeki parke ve ıslak zeminler dört ayaklı dostlarımız için risk oluşturabilir. Bu tip zeminlerde onlarla oyun oynamak, koşturmak bir takım ortopedik problemlere sebep olabilir. Kayarak düşmeler ve çarpmalar sonucu kazalar yaşanabilir. Onları ev içerisinde bu tip zeminlerde kontrolsüz harekete provoke etmemeliyiz.

Zehirlenmeler: Ev içerisinde yetiştirilen salon bitkileri, açıkta bırakılan kimyasal içerikli temizlik malzemeleri, ortalıkta bırakılan ilaç-tütün-çikolata ve bunun gibi maddeler dostumuz tarafından yenildiği takdirde tehlike oluşturabilir. Bunların önlemlerini alarak ev içerisinde ortada riskli olabilecek şeyleri bırakmamalıyız.

Haberin Devamı

Ev kazaları

Elektrik çarpması: Özellikle bebeklik ve çocukluk döneminde olan köpekler bir şeyler kemirmeye meraklıdırlar. Açıktan geçen elektrik kabloları yere yakın bölgedeki prizler onların ilgisini çekerek risk oluşturabilir. Tüm bunlara karşı önlem almak dostumuzun talihsiz bir kaza yasamasını önleyecektir.

Düşmeler: Özellikle yüksek katta oturanlar için açık pencereler alçak tırabzanlı balkon gibi kurgular, meraklı dostlarımız için yüksekten düşmeyle sonuçlanabildiğinden oldukça tehlikelidir. Tüm bunların önlemini almak gerekir.

Tıkanmalar: Ortalıkta bırakılan çorap, iç çamaşırı, gözlük, kumanda ve bunun gibi objeler, çocuk oyuncakları, köpeklerin ilgisini çekerek parçalayıp yutmalarıyla sonuçlanabilir. Sindirim kanalında son derece tehlikeli tıkanma ve yırtılma ile sonuçlanabilecek bu durumlara karşı onların ulaşabileceği yerlerde bu tip objeleri bırakmamak önemlidir.

Yazarın Tüm Yazıları