Yazın gözde saç trendleri

Yaz aylarının enerjisini, huzurunu ve keyfini doyasıya yaşadığımız bu günlerde yaz saç trendlerine de bir göz atmamak olmaz. Hadi gelin, bugün özellikle uzun bayram tatili sonrası plajlarda ve yaz gecelerinde hangi saç modelleri ve kesimleri öne çıktı?

Haberin Devamı

Sezon boyunca trend olmaya devam edecek olan saç modelleri hangileri olacak sorularının yanıtlarını birlikte inceleyelim. Uzun bayram tatilinde eminim siz de benim kadar dinlenmiş ve yazın enerjisini iyice hissetmeye başlamışsınızdır. Yaz ayı hızlı bir şekilde ilerlerken, saçlar konusunda nelerin trend olduğuna bir göz atmamak da hata olur. Çünkü saçlarınızı sezon trendlerine göre şekillendirmeniz tarzınızla öne çıkmanıza da yardımcı olacaktır. Peki, bu sezonun öne çıkan saç kesimleri nelerdir? Hangi modeller plajlarda göze çarpıyor? Özellikle yeni bir saç kesimi düşünenlerdenseniz, yazının devamını okumanızı öneririm. Çünkü bu sezon, saç görünümleri daha kısa formda ve hareketli katlarla şekillenirken, dalgalarla hacimlenen ve omuzlarda sonlanan bob kesim saçlar, zirveye oturuyor. Ayrıca balerin topuzlar, düşük at kuyrukları ve ıslak görünümlü saç modelleri de trendler arasında...

Haberin Devamı

Yazın gözde saç trendleri

RADİKAL BİR DEĞİŞİM İÇİN BOB KESİMİ DENEYİN

Saçlarında radikal bir değişim yapmak isteyenler, bu sezon yükselişe geçen bob kesim modelini tercih edebilirler. Oldukça havalı bir görünüm yaratmanıza yardımcı olan bob kesim, her ne kadar yeni karşımıza çıkıyor olmasa da 2023 yaz sezonunun yükselişe geçen saç trendleri arasında. Bob kesim, kısa saç modelleri arasında cesaret gerektiren bir model olsa da radikal bir değişiklik yapmak isteyenler için ideal bir seçim olabilir. Doğal dalgalarla hacimlenen, kâküllerle tarz bir hale gelen ve son vuruşu kulak altında ya da omuzlarda yapan bob kesim, sıcak havalarda da size oldukça rahatlık sağlayacaktır.

Yazın gözde saç trendleri

70’LERDEN GÜNÜMÜZE GELEN KESİM

Son yılların en popüler saç modellerinden birinin de Shag kesim olduğunu söyleyebilirim. Özellikle pandemi sürecinde yeniden popüler hale gelen Shag saç modeli, yaz sezonunda yükselişini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Yazın gözde saç trendleri

Gözü neredeyse kapatan perçemleriyle, içe doğru gelen katlı kesimiyle ve göğsü geçmeyen boyuyla iddialı bir model olan Shag, saçlara adeta 70’lerin Rock’n Roll ruhunu yansıtıyor.

KATLI MODELLER ARASINA U KESİM DE EKLENDİ

En çok tercih edilen katlı kesim modellerinden olan U kesimi, diğer adıyla oval kesim, saçların önden arkaya doğru uzadığı, hafif katları olan bir saç kesimi. U kesimin sezonun favori katlı modelleri arasına girmeyi başardığını söyleyebiliriz. Bu sezon, tüm saç modelleri adeta geçmişten ilham alıyor. Ancak daha net bitişli ve daha keskin hatlara sahip oldukları da kesin. 

KÜT KESİMLİ KÂKÜLLER

Geçmişten gelen diğer bir saç kesim trendi ise perde perçemlerin yerini alan küt perçemler. Çene hizasında kesilen küt saç modelleri de ayrıca bu sezon trendler arasında. Küt kesimli kâküller, her zaman daha maskülen bir stil yaratmanıza da yardımcı olan modellerin başında gelir. Ayrıca katlı kesimlerle birleştirilen küt kâküller, sizlere feminen bir görünüm de vadeder. Bu sezon, kâkül trendini kısa bob kesimlerle bir arada kullanarak, oldukça iddialı bir görünüm elde edebileceğinizi hatırlatmak isterim. 

Haberin Devamı

BALERİN TOPUZUN MODASI HİÇ GEÇMİYOR

Saçlarına yeni bir model vermek istemeyenler için de trend olan saç toplama şekillerine bir göz gezdirelim. Öncelikle sıcak havalarda oldukça kolaylık sağlayan balerin topuzun modası hiç geçmiyor diyebiliriz. Günlük hayatınıza sıkça dahil edebileceğiniz balerin topuzlar, emin olun deniz ve havuz sonrası da tam bir kurtarıcı.

YÜKSEK AT KUYRUĞU ‘OUT’  DÜŞÜK AT KUYRUĞU ‘IN’

Yazın gözde saç trendleri

Uzun zamandır tepeden sıkıca toplanmış yüksek at kuyruğu modelleri oldukça popülerdi. Ancak şu anda düşük at kuyruğu zamanı. Tarzınıza romantik ve rahat görünüm kazandıran bu modeli hem gündüz hem de gece stilinizde kullanabilirsiniz. Ayrıca oldukça bohem bir tarza sahip olan salaş at kuyruğu tarzını da şık kombinlerle bir araya getirerek, sokak stilinizi güçlendirebilirsiniz.

Haberin Devamı

ISLAK SAÇ MODASI

Yazın gözde saç trendleri

Son birkaç sezondur dikkat çeken ıslak saçlar, artık sokak stilinde de bizlerle birlikte. Havuzdan ve denizden yeni çıkmış izlenimi veren ıslak saç trendi, yaz sezonu boyunca devam edecek gibi görünüyor. Siz de hem kolay hem de trend bir tarz arıyorsanız saçlarınızı geriye ya da yan tarafa şekillendirerek, harika bir görünüm elde edebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları