Yaz sona ermeden denemeniz gereken trendler

Bu yıl yaz trendlerinde sade şıklığı, parlak iddialı parçaları ve göze çarpan çiçek desenleri sıkça gördük.

Haberin Devamı

Artık yavaş yavaş yaza veda etmeye hazırlanıyoruz. Sonbahara girmeye ise sayılı günler kaldı. Bu nedenle sezonun dikkat çeken ve denemeniz gereken birkaç trendini bugün sizlere hatırlatmak istedim. Eğer, hâlâ tatile çıkmadıysanız ve tatil hazırlığı içerisindeyseniz, yaza damga vuran bu trendlere bir göz gezdirmenizi öneririm.
* * *

Yaz sona ermeden denemeniz gereken trendler

Yavaş yavaş yaz sezonuna veda etmeye hazırlanıyoruz. Her ne kadar hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstünde seyir etse de ağustos ayının bitimiyle birlikte sonbahara “Merhaba” diyeceğiz. Bu sezon, birçok farklı trendin yaza damgasını vurduğunu gördük. Üstelik hala da etkilerini sürdürüyorlar. İlkbaharı hatırlatan canlı çiçek desenler, etek ve elbiselerde boy gösterirken, aynı zamanda hem sokak stilinde de hüküm sürmeye devam etti. Sadeliği ve zarafeti şıklıkla buluşturan siyah elbiseler ise hala yazın gözde parçaları arasında. Parlak iddialı parçalar ise kış sezonundan bu yana etkisini sürdürüyor. Bu günlerde havaların sıcak olması nedeniyle tatil beldeleri de hala kalabalık ve bir o kadar da hareketli. Ben de tatil sezonun bitmesine sayılı günler kala sizlere yaz bitmeden mutlaka denemeniz gereken birkaç trendi yeniden hatırlatmak istedim. Henüz tatile çıkmayanlar, bu yazım sizler için…

Haberin Devamı

3 BOYUTLU ÇİÇEKLER POPÜLERLİĞİNİ KORUYOR

Yaz sona ermeden denemeniz gereken trendler

Bu yıl podyumlarda 3 boyutlu çiçeklerin gücünü hissetmiştik. Dünyaca ünlü markaların tasarımları da bu trendi bir kez daha ilgi çekici hale getirdi. Öyle ki, mayolarda, bikinilerde, gece elbiselerinde, büstiyerlerde hatta ayakkabılarda sıkça kullanıldı. Stilinize iddialı ama bir o kadar da romantik bir dokunuş katmak istiyorsanız, üç boyutlu çiçeklerin kullanıldığı tasarımları denemenizi öneririm. Küçük bir tüyo; bu sezon yaka kısmında çiçek kullanımı popüler olsa da bel ve göğüs bölgesine eklenen üç boyutlu çiçekli elbise modelleri de farklı bir stil yaratmanıza yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

BOHEM YAZ STİLİNİN YILDIZI: KROŞE ELBİSELER

Geçen yazın da popüler trendleri arasında yer alan 70’li yılların tığ işi stili, bu yaz da elbiselerden bikinilere şortlardan büstiyerlere kadar her yerde karşımıza çıktı. 2023 yazını özellikle kroşe elbiselerin üstünlüğüyle kapatıyoruz da diyebiliriz. Kroşe tasarımlar, bu sezon da hem şehir için hem de plaj için oldukça fazla seçenekle karşımıza çıkıyor. Transparan kroşe elbiseler, ayrıca şık bir plaj stili yaratmanıza da yardımcı olan muhteşem seçeneklerden biri.

Yaz sona ermeden denemeniz gereken trendler

SİYAH TAHTINI KAPTIRMADI

Yaz aylarında her zaman canlı ve cıvıl cıvıl renk tonlarını tercih etsek de siyahın tahtını koruduğunu söylemeden geçmek olmaz. Mevsim ne olursa olsun siyah renkle yanlış bir şey giymeniz pek de mümkün değil. Gece elbiseleri, mini elbiseler, bikiniler ya da mayolar, siyahla birleşince her sezon trend parçalardan biri haline dönüşüyor.

Haberin Devamı

Yaz sona ermeden denemeniz gereken trendler

GÜNEŞTEN ROL ÇALAN IŞILTILI ELBİSELER

Bu sezon birçok ünlü marka, yazın ışıltısını payetli elbiselerle gecelere de transfer etti. Güneş ışığından rol çalan simli dokular ve parıltılı kumaşlar, hiç şüphesiz ki sokak stilinin ve plajların vazgeçilmezleri arasında yer aldı. Eğer, o parıltılı elbisenizi henüz giymediyseniz, bugünleri kaçırmamanızı öneririm.

GENİŞ PAÇA PANTOLONLAR, İŞLEVSEL CEPLER

Bu sezon geniş paça ve işlevsel cepli pantolonlar, ferah bir görünüm sağlayarak, hem günlük kombinlerde hem de şık akşam stillerinde sıkça tercih edildi. Modern bir tarz yaratmak ve aynı zamanda şıklığı yakalamak isteyenler, sezon sonuna kadar bu pantolonları tercih edecek gibi duruyor.

Haberin Devamı

Yaz sona ermeden denemeniz gereken trendler

GÖZLÜKLER, RENKLİ CAMLARIYLA ÖNE ÇIKIYOR

Yaz aylarının olmazsa olmazlarından biri olan gözlükler de unutulmaması gereken en önemli aksesuarlardan biri. Bu yıl vintage severlerin yılı olduğunu daha önceki yazılarımda kaleme almıştım. Ve beklenen oldu gözlüklerde de vintage geri döndü. Özellikle 90’lı yılların küçük siyah çerçeveleri ve 2000’li yılların yeşil, sarı, mor, turuncu ve pembe camlı dikdörtgen gözlük modelleri, bu sezon oldukça popüler.

Yazarın Tüm Yazıları