Saç stilinizle göz kamaştırın

Moda dünyasının cesur, asi ve özgür ruhu, bu yıl saç modellerinde de etkisini gösteriyor. Her ne kadar yüz şeklimize ve ten rengimize uygun saç modellerini tercih etmek en doğrusu olsa da 2024’ün saç trendlerine de göz gezdirmenizi öneririm. Özellikle kısa kesim saçları ve iddialı renkleri seviyorsanız, bu trendleri incelemek hoşunuza gidebilir.

Haberin Devamı

Saç stilinizle göz kamaştırın

MASKÜLEN GÜZELLİK

Kısa saç modellerini seviyorsanız ve tarzınızda değişikliğe ihtiyacınız varsa o zaman ‘Pixie kesim’, tam da size göre... Başın arka ve yan taraflarındaki saçların kısa, üst kısımdaki saçların ise daha uzun bırakıldığı bu saç kesimi, yeni stil arayışınıza son verebilir. 2023 yılında dünyaca ünlü birçok ismin ‘Pixie kesim’ saçlarıyla boy göstermesi, yeni sezonda da bu modelin popülerliğini korumasına neden oldu. Bu saç kesimini denemek, biraz cesur bir hamle gibi görünebilir. Ancak tarzınıza kattığı havayı ve kullanım kolaylığını gördüğünüz zaman, pişman olmayacağınızdan eminim.

Haberin Devamı

Saç stilinizle göz kamaştırın

70’LERİN KATLI KESİMLERİ

Moda dünyasında sık sık geçmişten günümüze ışınlanan trendlere aşinayız. Ancak saç trendlerinde nostalji rüzgârlarına pek sık kapılmayız. Ama 70’li yılların ruhunu yansıtan ‘Wolf Cut’, son dönemin popüler saç kesim tarzlarından biri olmayı başardı diyebiliriz. Bu modelde saçlara önce kat atılıyor ardından da saç uçları inceltiliyor. Saçların üst kısmı daha kabarık bir hale getirilerek, doğal görünmesi sağlanıyor. ‘Wolf Cut’ kesimde saçlar, genellikle omuz hizasında oluyor. Kakül veya perçem yardımıyla da saçlara hareket kazandırılıyor. Saçların daha dolgun ve hacimli görünmesini de sağlayan bu kesim, her yüz şekline uyarlanabiliyor. Ayrıca saçlarını toplamaktan vazgeçemeyenler için de oldukça kullanışlı bir seçenek. Eğer belirgin katları olan dağınık saç kesimlerinden hoşlanıyorsanız, bu akıma göz gezdirmeyi ihmal etmeyin. Çünkü 70’lerin Retro havasını günümüze taşıyan bu saç kesimi, tüm beklentilerinizi karşılayabilir.

Saç stilinizle göz kamaştırın

Haberin Devamı

SAÇLARINIZDA İLLÜZYON YARATIN

Bu sezon en sık karşımıza çıkan saç kesim modellerinden biri de uzun ve kısa saçı bir arada kullanabilme imkânı sağlayan kelebek kesim. Bu modelde saçların ön tarafında katlar kısa, arkadaki saçlar ise daha uzun bırakılıyor. Özellikle kat kat kesimle hacimlenen uzun boy kaküller, saçın çok daha havalı görünmesini sağlıyor. Son derece zarif olan bu saç kesimi, uzun görünümü ile konforu, kısa görünümüyle de trendleri yakalamanızı sağlıyor.

Saç stilinizle göz kamaştırın

KISA, KIVIRCIK VE ZAHMETSİZ KESİM

Popülerliğini asla kaybetmeyen ‘Bob kesim’, zamansız trendlerden biri olmaya devam ediyor. Ancak bu kez, dalgalı ve bukleli saçlar, ‘Bob kesim’ ile modern bir tarza bürünüyor. ‘Curly Bob kesim’ olarak adlandırılan bu modelde buklelerin kısaltılarak, hafifçe alına düşmesi sağlanıyor. Böylece saçlarınız daha hacimli ve havalı görünüyor. Zahmetsiz şıklığı da beraberinde getiren ‘Curly Bob kesim’, aynı zamanda ‘yıka ve çık’ kolaylığı da sunuyor.

Haberin Devamı

Saç stilinizle göz kamaştırın

ZARİF VE ÇARPICI RENKLER

Yılın rengi seçilen şeftali tüyünün etkilerini saç trendlerinde de görmeye başladık. Özellikle şeftali tonlarındaki bakır rengi, şimdiden herkesi büyülemiş gibi duruyor. Saçlarında göz alıcı değişimler yapmak isteyenler, şeftali kırmızısını da tercih edebilirler. Rengin içinde bulunan hafif sarı yansımalar ise saçlarınıza doğal bir ışıltı katıyor. Ayrıca oldukça iddialı bir renk olan bakır kızılının farklı tonlarını da yıl sonuna kadar sıkça göreceğimiz kesin.

İDDİALI OLMAYI SEVENLER İÇİN ULTRA AÇIK SARI

2023 yaz sezonunun favori rengi olan ultra açık sarı, yeni yılda da popülerliğini koruyor. ‘Süt sarısı’ olarak da tanımlanan bu renk, sezonun en iddialı tonlarından biri. Platin rengine yakın olmasına rağmen saçları çok daha doğal gösterebiliyor. Ayrıca hem uzun hem de kısa saçlarda son derece havalı ve göz alıcı bir etki oluşturuyor.

Haberin Devamı

SARI VE KAHVERENGİNİN MÜKEMMEL EŞLEŞMESİ

Sarı ve kahverenginin mükemmel eşleşmesiyle ortaya çıkan ‘Blended Bronde’, 2024 trend saç renkleri arasında tek kelimeyle liderliğe oynuyor diyebiliriz. İçimizi ısıtan kahverengi ile sarının muhteşem ışıltısı, bu renk tonunda bir araya gelerek, kusursuz bir uyum sağlıyor. Her mevsim rahatlıkla kullanılabilen bu renk, özellikle ilkbahar mevsiminin vazgeçilmezi olacak gibi görünüyor.

Yazarın Tüm Yazıları