Çiçek motifleri takılarda hayat bulacak

Moda dünyasının hızı daha kış bitmeden ‘2023 İlkbahar/Yaz Trendleri’ni belirlemeye başladı. Ancak bu sefer benim odak noktam, hazır giyim değil, kıyafetimizi kombinlememizde oldukça önemli parçalar olan takılar.

Haberin Devamı

Bahar denildiği zaman tabii ki aklımıza floral desenler geliyor. Her sezon, çiçek motifli tasarımları hazır giyimde görmeye aşinayız. Ancak önümüzdeki sezon, canlı ve renkli görünümleriyle enerjimizi yükselten floral tasarımları sadece kıyafetlerimizde değil, kolyeden bilekliğe, küpelerden halhallara kadar birçok farklı aksesuarda göreceğiz. Ayrıca ilkbahar/yaz takı trendlerinde küçük modeller, yerini büyük modellere bırakırken, hayvan motifli tasarımlar da öne çıkıyor. Yeni trendler doğrultusunda söylemem gerekirse bu yıl takılar, oldukça cesur ve bir o kadar da enerji dolu...

Çiçek motifleri takılarda hayat bulacak

TAKILARINIZI YILIN RENGİNE GÖRE SEÇMEYİ UNUTMAYIN!

Haberin Devamı

Tüm kombinlerinize minik dokunuşlarla bambaşka bir hava katan takılarınızı seçerken, bu yılın rengi olan ‘viva magenta‘yı da unutmayın. Kırmızının enerjisi ve morun cazibesiyle ortaya çıkan bu renk tonu, özellikle kolye ve küpe setlerinde harika duruyor. Her cilt tonuna da uyum sağlayan viva margenta, bu sezon bileklik ve yüzük çeşitlerinde de bolca kullanılacak gibi görünüyor.

ÇİÇEKLER, ÜÇ BOYUTLU VERSİYONLARIYLA GELİYOR

Doğadan ilham alan floral desenler, üç boyutlu versiyonlarıyla bu sezon takılara gerçekçi bir duruş katacak. Canlı ve renkli enerjileriyle kolyeden bilekliğe ve küpelerden halhallara kadar pek çok farklı aksesuarda kullanılacak olan çiçek desenler, kombinlerimize tam anlamıyla baharı getirecek. Dünyaca ünlü birçok marka, şimdiden takı tasarımlarında çiçekleri üç boyutlu versiyonlarıyla kullanmaya başladı. Özellikle küpe tasarımlarında çiçekler, sezona damga vuracak diyebiliriz. Sallanan, vidalı ya da halka küpe modelleriyle kombinlenen çiçek motifleri, oldukça dikkat çekici. Zarif ya da büyük modeller şeklinde tasarlanan çiçekli kolyeler ise her tarza uyum sağlayabiliyor. Çiçekli bileklikler ise sade kombinleri hareketlendirmek için ideal bir seçenek. Ayrıca feminen dokunuşlar için zarif çiçekli yüzük modellerini de her yerde göreceğiz. Açıkçası bu yıl tarzımız ne olursa olsun, kombinlerimizi floral tasarımlarla tamamlayacağımız kesin.

Haberin Devamı

HAYVAN FİGÜRLÜ AKSESUARLAR

Bu yıl podyumlarda sıklıkla hayvan şekilli aksesuarlara da rastladık. Özellikle kolyelerde hayvan figürleri oldukça sık kullanıldı. Üç boyutlu görünümleriyle dikkat çeken kelebek, ıstakoz, akrep ve leopar şekilli kolyeler, bu sezon stiline vahşi bir tarz yansıtmak isteyenlerin tercihleri arasında sıkça yer alacak.

RENKLİ, GEOMETRİK VE ŞEKİLLİ

Genellikle dekorasyon alanında görmeye alıştığımız mimari tasarımlar, artık bileklerimizi, kulaklarımızı ve boynumuzu da süsleyecek. Çünkü yeni sezonda renkli, geometrik ve farklı şekilleriyle dikkat çeken tasarımların devri başlıyor. Eğer, tarzınızı değiştirmek ve yeni bir stil yaratmak istiyorsanız, bu modeller tam size göre diyebiliriz.

Haberin Devamı

Çiçek motifleri takılarda hayat bulacak

HER SEZONUN VAZGEÇİLMEZİ: UZUN VE YOĞUN TAKILAR

Takı dünyasında son yıllarda popülaritesini hiç kaybetmeyen tarz ne diye sorarsanız, kesinlikle cevabım, uzun ve yoğun takılar olur. Oversize gömleklerle, tişörtlerle ya da elbiselerle rahatlıkla kullanılabilen ve kombinlere hareketlik sağlayan uzun ve yoğun takılarınızı kesinlikle kullanmaya devam edebilirsiniz. Ayrıca bu sezon abiye ve gece kıyafetlerinin vazgeçilmezi olan uzun küpeler de trendler arasında yer almaya devam edecek.

BÜYÜK YUVARLAK KÜPELER

Geçmişten günümüze dönem dönem moda olan büyük yuvarlak küpelere yeniden ‘merhaba’ diyebiliriz. Çünkü geçtiğimiz sezon öne çıkmaya başlayan bu küpe modellerini ilkbahar ve yaz sezonunda da göreceğiz. Spor bir şıklık sağlayan halka küpelerinizi eğer bir köşeye kaldırdıysanız, şimdi çıkarmanın tam zamanı!

Haberin Devamı

TAKI SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

Takılar, kombinlerimiz içinde minik dokunuşlar olsa da stilimizi yansıtan parçalardan birisidir. Her ne kadar zevklere göre seçimler değişiklik gösterse de takı satın alacağınız zaman dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Öncelikle satın alacağınız takının hangi materyallerden yapıldığına bakmalı ve materyalin kaliteli olduğunda emin olmalısınız. Çünkü kalitesiz materyalden üretilen takılarda erkenden kararma ya da bozulma meydana gelir. Ayrıca kolayca kopma sorunları yaşarsınız bu da paranızın boşa gitmesi demektir. Materyalin dışında takıda kullanılan taşların da orijinal olmasına dikkat edilmelidir. Çünkü imitasyonlar, şık görünmenizi engelleyen faktörlerden biridir.

Yazarın Tüm Yazıları