Baharın enerjisini cildinize yansıtın

Kusursuz ve sağlıklı bir cilde sahip olmanın sırrı, doğru bir cilt bakım rutininden geçer. Ancak unutmamız gereken önemli bir ayrıntı var. O da her mevsim farklı cilt bakım ürünlerine ihtiyaç duyduğumuz... İlkbaharın enerjisini hissetmeye başladığımız bu günlerde de kullandığımız bazı ürünleri raflara kaldıracağız. Çünkü artık cildimizi canlandırma ve tazeleme zamanı...

Haberin Devamı

Baharın enerjisini cildinize yansıtın

Kış soğuklarında yorgun düşen cildimizin ilkbahar aylarında canlanmaya ve arınmaya ihtiyacı var. Mevsim geçişlerinde sıkça karşılaşılan akne, alerjik reaksiyonlar, mat bir görünüm ve kuruluk gibi cilt sorunlarıyla baş edebilmek için günlük cilt bakım rutininizi mevsime uygun bir şekilde ayarlamanız şart. Çünkü ilkbahar aylarında yükselen sıcaklıklar ve nem dengesinin değişmesi, cildinizi de hazırlıksız yakalayabilir. Cilt sorunlarına çözüm bulabilmek, cildinizin parlaklığını koruyabilmek ve erken yaşlanma belirtilerini önleyebilmek içinse mevsime göre düzenlenmiş bir bakım rutinini oluşturmanız gerekiyor. Peki, ilkbaharın en güzel zamanlarını yaşadığımız bu günlerde günlük cilt bakımımızı nasıl yapmalıyız? İşte size pratik ama etkili öneriler...

Haberin Devamı

CİLT TİPİNİZE GÖRE BAKIM YAPMAK ÖNEMLİ

Günlük cilt bakım rutininizde doğru adımlar atabilmeniz için öncelikle cilt tipinizin nasıl olduğunu bilmeniz gerekiyor. Çünkü herkesin cilt yapısı farklıdır ve farklı ürünlere ihtiyaç duyar. Bilinçsiz kullanılan bakım ürünleri ise size faydadan çok zarar getirebilir. Genel olarak cilt tiplerini normal, yağlı, kuru ve karma olmak üzere dört ana gruba ayırıyoruz. Cilt tipinizi belirlemek içinse çok basit bir yöntemi deneyebilirsiniz. Yüzünüzü temizleyip, bir saat kadar hiçbir şey sürmeden bekleyin. Eğer dengeli ve rahat bir yapıda kalıyorsa, o zaman normal bir cilde sahipsiniz demektir. Eğer cildiniz parlak bir görünüm alıyorsa, yağlı bir cilt tipiniz var demektir. Cildiniz gergin ve pullanma belirtisi gösteriyorsa bakımını asla ihmal etmemiz gereken kuru bir cilt tipine sahip olduğunuzu bilmelisiniz. Alın, burun ve çene bölgesi yağlı, diğer kısımlar kuru ise bu da karma cilt tipi özelliği gösterdiğiniz anlamına gelir.

Baharın enerjisini cildinize yansıtın

Haberin Devamı

CİLT TEMİZLENMEDEN BAKIM OLMAZ

Cilt bakımının temelini temizlik oluşturur. Tüm gün cildinizde biriken kirleri ve makyaj kalıntılarını temizlemeden herhangi bir ürünü kullanmanız fayda sağlamaz. Bu nedenle bakım rutininizdeki ilk adım, cildi temizlemektir. Ancak cildinizin etkili bir şekilde temizlenebilmesi için cilt tipinize uygun bir temizleme jeli kullanmanız şart. Size uygun bir ürün seçtikten sonra temizliğinize yüzünüzü ılık suyla ıslatarak başlayın. Daha sonra jelinizi dairesel ve yumuşak harekeler eşliğinde sürün. Yüzünüzün temizlendiğinden emin olduktan sonra bol su ile durulayın. İlkbahar aylarında cildimiz daha az nem kaybettiği için yağlanma potansiyeli de artabilir. Böyle bir durum ile karşılaşırsanız, kışın kullandığınız jel yerine cildinizdeki fazla yağı arındıran ama bunu yaparken de cildin nem dengesini bozmayan bir ürün tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı

IŞILTILI BİR CİLT İÇİN PEELİNG YAPMAYI İHMAL ETMEYİN

Kış aylarında cildimiz daha çok kurur. Bu durum da ölü cilt hücrelerinin artmasına neden olur. İlkbahar aylarında cildinizin tazelenebilmesi ve sağlıklı ışıltısını yeniden kazanabilmesi için peeling adımını kesinlikle atlamamalısınız. Gözenekleri açmaya, ölü cilt hücrelerini temizlemeye ve hücre yenilenmesini teşvik etmeye yardımcı olan peeling uygulamasını cilt bakım rutininize mutlaka ekleyin. Bunun için cilt tipinize uygun alfa-hidroksi asitler (AHA) veya beta-hidroksi asitler (BHA) gibi aşındırıcı olmayan maddeleri içeren peeling ürünlerini kullanabilirsiniz. Cildinizi arındırma işlemine haftada bir kez peeling yaparak başlayın ve cildinizin tepkisine göre uygulama sıklığı artırın. Ancak bu tarz ürünler, bilinçsiz kullanıldığı zaman cilt sağlığınıza zarar verebilir. Bu nedenle kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışmayı ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

Baharın enerjisini cildinize yansıtın

TONİK, CİLT BAKIMINI DAHA ETKİLİ YAPAR

Cilt bakım rutininde ihmal edilen önemli bir adımda tonik kullanımıdır. Tonik kullanımının cildinizde olumlu bir etki yarattığını bilmenizi isterim. Çünkü tonikler, cildin pH dengesini sağlamanın yanı sıra gözeneklerde kalan kirlerin daha iyi arındırılmasını sağlar. Ürünlerin daha güzel bir şekilde emilmesine yardımcı olmasının dışında gözeneklerin sıkılaşmasına da katkı sağlar.

CİLDİNİZİ CANLANDIRIN

Cildinizi canlandırmak için kullanacağınız serumları mutlaka cilt tipinize göre seçmeyi unutmayın. Bu serumlar, cildinizin derinliklerine kadar nüfuz ederek, etkili ve gözle görülür sonuçlar almanıza yardımcı olur. Bu serumlar, cildin ihtiyacını doğrudan vererek bakım yaptıkları için oldukça önemli ürünlerdir. Cildinizin daha sağlıklı ve taze görünmesine yardımcı olan cilt bakım serumlarının nemlendirici, aydınlatıcı, anti aging etkili ve leke karşıtı gibi çeşitleri vardır. Ayrıca cilt sağlığına iyi geldiği bilinen C vitamini, hyalüronik asit, E vitamini, kolajen ve retinol gibi çeşitli bileşenlerden oluşurlar. Ancak her bir içeriğin farklı görevleri vardır. Bu nedenle serumlarınızı cildinizin ihtiyacı doğrultusunda kullanmanız gerekir.

Haberin Devamı

HAFİF VE SU BAZLI NEMLENDİRİCİLERE GEÇİN

Kış aylarında cildimizin nem dengesini koruyabilmek için yoğun nemlendiriciler tercih ediyoruz. Ancak ilkbahar ayları ile birlikte daha hafif formüllülere geçmeniz çok daha etkili bir bakım yapmanıza yardımcı olacaktır. Hafif ve su bazlı nemlendiriciler, cildinizde ağır bir katman yaratmadan, doğal bir parlaklık elde etmenizi sağlayabilir.

Baharın enerjisini cildinize yansıtın

İLKBAHAR GÜNEŞİNE DİKKAT!

Güneşin zararlı ışınları, her mevsim cildimizi tehdit ediyor. İlkbahar aylarıyla birlikte güneşli havaları daha sık göreceğimiz için güneş koruma kreminizin faktörünü yükseltebilirsiniz. Dışarı çıktığınız günlerde koruma kreminizi sürmeyi ihmal etmeyin. Unutmayın güneş, cildimizin en güçlü ve yıpratıcı düşmanıdır.

Yazarın Tüm Yazıları