2024’ün rengi ‘şeftali tüyü’

Yeni yıla sayılı günler kala Pantone Color Institute, yılın trend rengini açıkladı. Yeni sezonda kombinlerimizi artık sıcak ve yumuşak bir ton olan şeftali tüyü (Peach Fuzz) rengi süsleyecek. Enstitünün insanları bir araya getiren ve ruhu zenginleştiren bir renk olarak tanımladığı şeftali tüyü, artık hem kış hem de ilkbahar gardıroplarının yeni favorisi...

Haberin Devamı

2024’ün rengi ‘şeftali tüyü’

Küresel renk otoritesi olarak kabul edilen Pantone Color Institute, 2024 yılının trend rengini açıkladı. 2023 yılında kırmızının hakimiyetinde bir ton olan Viva Magenta gibi tutkulu ve cüretkâr bir rengi seçen enstitü, yeni yıl için kadifemsi bir yumuşaklığı hatırlatan şeftali tüyü (Peach Fuzz) rengini seçti. Pantone Color Institute, şeftali tüyünü insanları bir araya getiren ve ruhu zenginleştiren bir renk olarak tanımlıyor. Aslında geçmiş yıllarda da şeftali tonları moda olmuştu. Hem kış hem de yaz sezonu için oldukça uygun olan bu renk, 2024 yılında giyimden aksesuara hatta ev dekorasyonuna kadar birçok alanı etkisi altına alacak.

Haberin Devamı

2024’ün rengi ‘şeftali tüyü’

KIŞ GİYİMİNE SICAK BİR DOKUNUŞ

Yumuşak ve sımsıcak bir his uyandıran şeftali tüyü, enerjisiyle gardırobunuzun favorileri arasına girmeye aday renk diyebiliriz. Yeni sezonda trendleri takip etmeyi seviyorsanız, o zaman kış kombinlerinize şeftali tüyü rengi bir eşarp ve atkıyla yumuşak bir dokunuş yapabilirsiniz. Ayrıca bu renkte tasarlanmış kazaklar, elbiseler, pantolonlar ve hatta gömlekler, şimdiden vitrinleri süslemeye başladı. Bu sezon ayakkabılarda da bu tonu sıkça göreceğiz gibi duruyor. Alacağınız Peach Fuzz rengi bir spor ayakkabıyı rahatlıkla siyah, gri ve lacivert kıyafetlerinizle tamamlayabilirsiniz.

GÖKYÜZÜ MAVİSİNİN CAZİBESİ

2024’ün rengi ‘şeftali tüyü’

2024 yılının baskın rengi, Peach Fuzz (şeftali tüyü) oldu ama sezonda öne çıkacak olan başka tonlarda var elbette. Hatta geniş bir renk çeşitliliğinin yıl boyunca kombinlerimize ahenk katacağını söyleyebilirim. Bunlardan biri gökyüzü mavisi. Mozaik mavisi olarak da adlandırılan bu ton, özellikle ilkbahar ve yaz sezonunda kombinlerin gözdesi olacak gibi. Sakinlik, güven ve huzur veren bu renk hem sokak hem de gece stilinde karşımıza çıkacağının sinyallerini şimdiden vermeye başladı.

Haberin Devamı

YEŞİLİN HER TONU POPÜLERLİĞİNİ KORUYOR

Yeni yılda sıkça karşılaşacağımız diğer bir renk de yeşil. Aslında görmeye alışkın olduğumuz yeşil ve tonları, bu sezonda tahtını kaptırmayacak gibi görünüyor. Özellikle huzur ve sakinlik enerjisine sahip olan açık fıstık yeşili, tasarımcıların yaratıcılığıyla birlikte bambaşka bir boyuta taşınıyor. Koyu yeşilin ‘otsu tonu’ olarak da tanımlanan frenk soğanı rengi de podyumlarda görülen koyu tonlardan biri oldu. Bu rengi özellikle ilkbaharın serin zamanlarında tercih edebilirsiniz. Zümrüt tonunu andırmasıyla oldukça gösterişli bir renk olan fırtına yeşili de sezon paletinin en etkileyici seçeneklerinden biri. Özellikle gece stili için mükemmel bir renk olan fırtına yeşili, ideal bir görünüm elde etmenize de yardımcı olabilecek nitelikte.

Haberin Devamı

KIRMIZININ BU TONU SİZE ÇOK YAKIŞACAK

2024’ün rengi ‘şeftali tüyü’

Kış sezonunun dikkat çeken renklerinden biri de hiç şüphesiz ‘Cherry Red’, yani vişne kırmızısı. Birçok markanın iddialı parçalarını süsleyen vişne kırmızısı, kombinlerinize sıcaklık ve şıklık katacak olağanüstü bir renk. Gece davetlerinde dikkat çeken bir görünüm elde etmek istiyorsanız vişne kırmızısı bir abiye almanızı öneririm. Çünkü bu kırmızı tonu hem şıklığı hem de zarafeti aynı anda sunabilecek nitelikte. Sokak stilinizi de ön plana çıkarmak isterseniz eğer o zaman size vişne kırmızı bir ceket ya da bir palto almanızı öneririm. Bu ikili, soğuk kış günlerinde farklı bir stil yaratmanıza da yardımcı olacaktır. Zamansız renklerden biri olmaya aday olan bu ton, ayrıca aksesuarlarda da sıkça kullanılacak gibi görünüyor. Vişne kırmızısı bir çantaya, şala, kemere ya da ayakkabıya gardırobunuzda yer vermek isteyebilirsiniz.

Haberin Devamı

LAVANTANIN SOFT TONU: PASTEL LİLA

2024’ün rengi ‘şeftali tüyü’

Pastel tonlar arasında en popüler seçimlerden biri olan ve lavantanın soft tonunu yansıtan ‘Pastel Lila’ rengini kış mevsiminden ziyade ilkbahar ve yaz aylarında sıkça göreceğiz. Ancak 2024 kış sezonunda özellikle palto veya montlarınızda bu zarif rengi kullanabilirsiniz. Havaların ısınmasıyla birlikte de bu rengin elbise ve eteklerle buluştuğunu göreceğiz.

2024 MAKYAJINDA DA RENKLER DEĞİŞİYOR

2024’ün rengi ‘şeftali tüyü’

Bu yılın renkleri moda dünyasına yön verdiği gibi makyaj trendlerini de elbette ki etkisi altına alıyor. Yeni yıl ile birlikte renkli farklar makyajımızda çok daha etkin olacak. Peach Fuzz rengi, tabi ki makyaj stilinde de yerini alacak. Bu sıcak şeftali tonlarını altın veya bronz tonlarıyla birlikte kullanarak, göz makyajınıza bir ışıltı katabilirsiniz. Yılın rengi dışında özellikle yeşil ve mavi tonlar da göz makyajının yıldızı diyebiliriz. Özellikle göz makyajında saks mavisi çok sağlam adımlarla geri dönüyor. Ayrıca açık pembe, lavanta rengi ve pastel maviler de göz makyajına hakim olacak. Yanaklarda ise pembe ve bordo tonlarının ağırlıkta olduğu allıklar makyaja yön verecek. Dudaklarda kullanılan bordo ise etkileyici bir ifade yaratmak isteyenlerin favori rengi olmaya aday.

Haberin Devamı

2024’ün rengi ‘şeftali tüyü’

Yazarın Tüm Yazıları