2023/24 sonbahar-kış moda trendleri

Eylül ayıyla birlikte sonbahar kreasyonları da ilgi alanımıza girmeye başladı. Sonbahar-kış gardıroplarına hakim olacak trendlerin neler olduğunu merak edenlerdenseniz, o zaman hazır olun.

Haberin Devamı

Çünkü bugün, yeni sezonun öne çıkan moda akımlarını keşfe çıkıyoruz. Moda tutkunlarının gözleri bu yılın başlarında düzenlenen Paris, Milano ve New York moda haftalarındaydı. Ünlü markaların defileleriyle birlikte sonbahar ve kış moda akımları da belli oldu. Podyumlarda klasik tarzların yanı sıra yeni akımlar da modern varyasyonlarıyla modaseverlerin karşına çıktı. Bu yıl ayrıca dikkat çeken en önemli ayrıntının küresel ısınmanın etkisinin hem renklerle hem de tasarımlardaki yumuşak geçişlerle kıyafetlere yansıtılmış olmasıydı. Defilelerde ayrıca hareket özgürlüğünü kısıtlamayan ve rahatlığı öne çıkaran tasarımların yanı sıra şık görünümlü gündelik kıyafetlere de oldukça sık yer verildi. Kış mevsiminin klasik renkleri olan siyah, bej ve kahve tonlarına tasarımlarında yer veren moda devleri, turuncu, kırmızı ve yeşil renkleri sıkça kullanarak, yeni sezonun trend renkleri konusuna nokta koymuş görünüyor.

Haberin Devamı

TAKIM ELBİSELER HER FORMUYLA KARŞIMIZDA

2023/24 sonbahar-kış moda trendleri

Özellikle çalışan kadınların ilgisini çekecek olan takım elbise trendi, bu yıl her formuyla karşımıza çıkacak. Sonbahar sezonunda güçlü kadını simgeleyen bu akım, artık sokak stilinden sosyal hayata her yerde rahatlıkla kullanılabilecek. Kot blazer ceketlerin İspanyol paça pantolonlarla kombinlenmesi de bu akımın her yaştan kesimi kendine çekeceğinin bir göstergesi gibi. Her ne kadar defilelerde ceket-pantolon eşleşmesi ön planda olsa da ceket-etek takımları da unutmamak gerek. Ayrıca bu yıl kravat da kadın kombin parçalarına hızlı bir geçiş yapacak.


SİYAH PALTOLAR VE BEYAZ GÖMLEKLER

2023/24 sonbahar-kış moda trendleri

Gardırobumuzun anahtar parçalarından olan siyah paltoları ve beyaz gömleklerinizi görünür bir yerlere çıkarmanızı öneririm. Çünkü bu sezon her çeşit siyah palto, trend parça olarak hayatımıza giriyor. Oversize veya yere kadar uzanan ya da daha kısa bir siyah palto, aslında gardırobunuz için yapacağınız en akıllı yatırımlardan da biridir. Kaliteli bir siyah paltoyu dolabınıza eklemeniz kesinlikle doğru bir seçim olacaktır. Klasik ve zamansız bir parça olan beyaz gömlekler de sezonun öne çıkan trendlerinden. Eğer dolabınıza birkaç model beyaz gömlek koymadıysanız, şimdi alışverişe çıkmanızın tam zamanı olduğunu söyleyebilirim.

Haberin Devamı

DERİ HER ZAMANKİNDEN GÜÇLÜ GELİYOR

2023/24 sonbahar-kış moda trendleri

Her sezon görmeye alıştığımız deri tasarımlar, bu yıl her zamankinden çok daha güçlü geliyor diyebiliriz. Deri, bu yıl sadece ceketlerde ve pantolonlarda değil, eteklerde, trençkotlarda, elbiselerde ve bluzlerde de sıkça karşımıza çıkacak. Asi ruhunu yansıtmak isteyenlerin hiçbir koşulda vazgeçmediği deri, 2023/24 Sonbahar-Kış sezonunun da gözdesi...

KUM SAATİ SİLUETİ ÇAĞDAŞ KADINLA BULUŞUYOR

2023/24 sonbahar-kış moda trendleri

Bu yılın belki de en beklenmedik trendinin 19. Yüzyıl’dan günümüze gelen ve vücut kıvrımlarını ortaya çıkaran kum saati korse ve elbiseler diyebilirim. 1950’lerin popüler moda akımı adeta daha rahat formlarıyla günümüze ışınlanmış gibi görünüyor.

Haberin Devamı

BAHAR ÇİÇEKLERİ KIŞIN DA AÇACAK

2023/24 sonbahar-kış moda trendleri

Moda dünyası, ilkbahar ve yaz sezonunda ruhumuzu canlandıran çiçek desenlerinden sonbahar ve kış döneminde de vazgeçmedi. Özellikle bir Japon çiçeği olan kamelyalar, defilelerde oldukça sık karşımıza çıktı. Uzun kollu elbiselerde, eteklerde ve hatta gece elbiselerinde de çiçek motiflerine sezon boyunca rastlayacağımızı söyleyebilirim.

KÜRESEL ISINMANIN İZLERİ

2023/24 sonbahar-kış moda trendleri

Küresel ısınmanın etkilerini artık tüm dünya çok daha fazla hissetmeye başladı. Oluşan iklimsel değişimlerin herkes tarafından konuşulması ve hayatımızı olumsuz etkileyen bu duruma elbette ki moda dünyası da kayıtsız kalmadı. Sonbahar/Kış 2023-2024 defilelerinde markalar, bu kapsamda tasarımlarında ince kumaşlar ve yazı hatırlatan renklere de yer verdi. Ana giyimi ince kumaşlardan tasarlayan ve kombini kışın vazgeçilmez kalın şallarıyla tamamlayan modacılar, adeta kış aylarında nasıl bir havayla karşılaşacağımıza atıfta bulunur gibiydiler.

Haberin Devamı

SONBAHAR VE KIŞIN GÖZDE RENKLERİ

2023/24 sonbahar-kış moda trendleri

Pantone Renk Enstitüsü tarafından 2023’ün rengi seçilen ve koyu kırmızı tonlarına sahip Viva Meganta kırmızısı, yine sezonun öne çıkan renklerinden bir tanesi. Gücün ve tutkunun rengi olan kırmızı tonları, kış sezonu boyunca da birçok kombinde göreceğiz. Defilelerde dikkat çeken diğer bir renk tonu ise enstitünün Red Orange diye isimlendirdiği ve kırmızının turuncu tonu da sonbahar ve kış sezonuna canlılık katacak gibi görünüyor. Güneşin sıcaklığını yansıtan ve neşe veren renk olarak tanımlanan sarının hardal tonu ile yeşilin özellikle zeytin ve zümrüt tonları, sezonun trend renkleri arasında olacak.

Yazarın Tüm Yazıları