2022 konserleri için geri sayım

Arctic Monkeys’in İstanbul’da iki gün üst üste konser vereceğini duyurmasının ardından gözler 2022 yılının diğer performanslarına çevrildi. Eskisi gibi dünyaca ünlü isimler ülkemizde konser verebilecek miydi?

Haberin Devamı


Geçtiğimiz haftalarda “PSM Loves Summer” kapsamında iki grubun İstanbul konseri açıklandı: Arctic Monkeys ve DIIV.
Metronomy de turne tarihlerini hayranlarıyla paylaşınca Zorlu PSM’de sahne alacağını öğrendik.
Müzikseverler bu güzel haberlerle İstanbul canlı müzik sahnesine dair umutlandı. Bu grupların seveni de sevmeyeni de var ama günlerce sosyal medyada konuşuldular ve bilet fiyatları tartışıldı.
9-10 Ağustos’ta gerçekleşecek Arctic Monkeys konserlerinin erken dönem biletleri rekor denilebilecek bir sürede tükendi.
Genelde konser gününe kadar bilet almaktan imtina eden müzikseverler, ilk 15 dakikada konseri kapalı gişe yaptı.
“PSM Loves Summer” etkinlikleri kapsamında Metronomy 20 Nisan’da, DIIV ise 16 Haziran’da ülkeye ayak basacak. Serinin sürprizlerinden biri de Placebo oldu. Grup, 18 Temmuz günü 2022’de çıkaracakları “Never Let Me Go” albüm turnesi kapsamında Zorlu PSM sahnesinde olacak.
Gelelim 2022’nin diğer konserlerine. Dream Theater 1 Haziran’da, Epica ise 9 Haziran’da Küçükçiftlik Park’ta yerini alacak.
3 Temmuz’da mekan Kaleo’ya ev sahipliği yapacak.
İki yıldır gelmesi beklenen Deep Purple’ın yeni konser tarihi ise 25 Mayıs. Konser, Life Park’ta yapılacak. Pandemi boyunca uluslararası müzisyenlerin ülkemize gelmemesinden yakınmıştık. Bu yüzden, birbiri ardına açıklanan konserler umut ışığımız oldu. Takvimleri 22’ye ayarlayalım artık.

Haberin Devamı

Zengin bir şarkı

Cem Adrian’ın “Gökyüzümün Yıldızları” isimli 10 şarkılık yeni albümünün habercisi ilk single geldi. “Ayrılık” adını taşıyan şarkının söz ve müziği Murat Çelik’e aitken düzenlemesi Cem Adrian tarafından yapılmış. Tam bir kış şarkısı olan “Ayrılık”, acı, hüzün, yalnızlık gibi birçok duyguyu içinde barındırıyor.
Piyanoda Sezgin Alkan yer alırken, zengin yaylı aranjesi de yine Adrian’ın imzasından. Bu hafta çekilecek bir ayrılık acınız varsa kesinlikle dinleyin.

Radarlarınıza ekleyin

İki dilde şarkı yayınlamaya devam eden Nilhan, yeni single’ı “Asla”yı geçen hafta müzikseverlerin beğenisine sundu. Söz ve müziği kendisine ait olan “Asla”da R&B, electro pop ve soul etkisi hissediliyor. Düzenlemede ise Albin Hasani imzası var. Yetenekli genç sanatçı, radarlara eklensin.

Haberin Devamı

Dinginliği eşitliyor

Gökalp Ergen’in 10 şarkılık yeni albümü “Ölülere Masallar” nihayet yayınlandı. Albümde söz, müzik ve düzenlemelerin tamamı Ergen’e ait. Ünlü ismin şehir ozanı edasıyla söylediği hikaye formundaki şarkılar, karamsar ve günümüze dair. 37 dakika ve 10 saniye süren bir kitap gibi olan albüm, dinginliğiyle de karamsar havasını eşitliyor. Albüm adı gibi içinde bir parça ölü toprağı bulunan herkese sesleniyor.

Sözler öne çıkıyor

Can Bonomo, kendine has stilindeki şarkısı “Dağ” ile karşımızda. Söz ve müziği Bonomo’ya ait olan şarkının düzenlemesinde yıllardır birlikte yol aldıkları Can Saban imzası var. Şarkıya koro dokunuşu zenginlik katmış. Şarkının esas vurucu yeri ise şair Bonomo’nun sözleri. Her dinleyene ayrı bir mana vermesi muhtemel.

Haberin Devamı

NE DİNLEDİM
· Scorpion Gang x Melez x Ghana Beats-AVENTADOR
· Rosavia-Çok Daha Dibe
· Can Bonomo-Dağ
· Cem Adrian-Ayrılık
· Siyasiyabend-Ağrı Dağından Uçtum
· Şirin-Hasret
· Hend-Ne Bileyim Gibiyim
· Gökalp Ergen-Yeter
· Gökşin Derin-Bu Nasıl Son?
· Suzan Hacıgarip-Değmez
· Nilhan-Asla
· Ozorginal, Kkendo-Buz Dağları
· Zei, Yuşa Kürkçü-Kaçma
· Bilge Su-Hikaye
· Brek-Sarmaşık
· Kozmos, Lil Zey-Geçmişi Sil
· Ufuk Beydemir-Ellerin Uzunsa
· Enfekte-Sahipsiz
· Albus-in-Vow Breaker
· Philamelian, Özge Ürer-Exile
· Buğra Atmaca, Mert Harmankaya, Odarka-You Now
· Sails of Serenity-Dark
· Pitch Black Process-Uyan
· Sinan Öktem-Around Eight
· Mehmet Aslan-Domo
· Faruk Orakçı-Feel My Mind

 

Yazarın Tüm Yazıları