Amacımız çalışma potansiyelimizi uluslararası platformlara taşımak

Sevgili Hürriyet okurları... Yeni bölümde yine çok başarılı bir isimle sizlerleyim.

Haberin Devamı

Amacımız çalışma potansiyelimizi uluslararası platformlara taşımak

Hayatımızda birçok şey değişkenlik göstere dursun bizler de çağa ve bu değişimlere ayak uydurmak için çaba göstermeye devam ediyoruz. Özellikle pandemi sürecinde hem ülkemizde hem de dünyada birçok değişim oldu. İşte tam bu noktada, PGA Şirketler Grubu Kurucusu-Yönetim Kurulu Başkanı, bilgisayar mühendisi ve adli bilişim uzmanı Dr. Murat Gezer‘i ‘Serken Kızılbayır ile Yan Koltuk’ta ağırlayıp yeni gelişmeleri kendisinden dinleyeceğiz.

Murat Gezer kimdir ?

PGA şirketler grubu yönetim kurulu başkanı, Amerika ve Avrupa’da birçok üniversitenin Türkiye danışmanı ve öğretim üyesidir. Yurtdışı online üniversitelerine Türkiye uzaktan eğitim alt yapısı danışmanlığı veren, yazılım konusun da olan bilgisi ve tecrübesini eğitim sektörüne aktaran, aynı zamanda Beşiktaş Kongre Üyesi olup evli ve iki çocuk babasıdır.

Amacımız çalışma potansiyelimizi uluslararası platformlara taşımak

PGA Akademi’den biraz bahseder misiniz ?

Haberin Devamı

2018 Yılında PGA (Proje Geliştirme Akademisi) Online Eğitim Kurumu’nu kurarak bu işe başladık. Sektörde, pandemi sürecinden önce Türkiye’de ilk defa adli bilimler (adli bilişim, adli muhasebe, adli psikoloji, adli balistik vb.) ve yazılım alanında online-offline-yüz yüze (hibrit) eğitimler düzenleyip ve verdiğimiz bu eğitimleri de sertifikalandırarak bu alanda ciddi bir yer edindik. Yine hibrit eğitim modellemesini de Türkiye’ de ilk olarak biz başlattık. Adli bilimler alanının bakir bir alan olması ve personel ihtiyacının fazla olması bizi bu alana yönlendirdi. Buradaki amacımız, ihtiyacımız olan uzmanları yetiştirip ve yetiştirdiğimiz uzmanlarla Türkiye’nin 81 ilinde aktif çalışan dinamik bir yapı oluşturmaktır. Bu amacımıza da çok kısa bir sürede ulaştığımız için gerçekten çok mutlu ve gururluyuz. Kendi uzmanlarımıza eğitimler vererek onları bilirkişilik yapabilecek pozisyona ulaştırdık. Pandemi sürecinde yüz yüze eğitimlerin verilmesinin mümkün olmaması nedeniyle tüm eğitimleri online-offline şeklinde verdik. Pandemi sürecinden önce bu işe girmemiz nedeniyle sistemimiz ve eğitimlerimiz hazır olduğu için tüm öğrencilerimize zorlanmadan eğitimlerini tamamlatarak sertifikalarını kendilerine teslim ettik. Artık online eğitim çağımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) daha önce yüzde 10’a kadar uzaktan eğitim verilebilir maddesini pandemi sürecinde yüzde 40 hatta yüzde 60’a kadar arttırdı.

Amacımız çalışma potansiyelimizi uluslararası platformlara taşımak

PGA Yazılım neler yapıyor ?

Kendi alt yapımızı Ostim Teknokent, Bilişim Vadisi (Gebze) teknokentlerde Sanayi Bakanlığı onayı ile Dijital Öğrenme Projesi ile STB-070495 koduyla ürettik. Sanayi Bakanlığı’nca da onaylı eğitim sistemidir. Şimdi sırada eğitim ihracatı var. Amacımız bu dinamizmimizi, aktif çalışma potansiyelimizi ve üretmiş olduğumuz dijital öğrenme altyapısını uluslararası platformlara taşımak. Bunun içinde 2022 başında İngiltere’de kurduğumuz şirket ile Avrupada ve Birleşik Krallık’ta geçerli lisans, yüksek lisans, doktora eğitimleri vermek üzere International Dublin University’i kurduk. Online üniversite işlemi o kadar detaylı ki bu konuyu sayfalar dolusu anlatabiliriz. Bu konuda detaylı bilgiler için web sayfalarımızı ziyaret ediniz.

Yazarın Tüm Yazıları