Bursa’dan turizm atağı

Tarihi ve doğal zenginlikleri ve farklı lezzetleriyle Türkiye’nin önemli kentleri arasında yer alan Bursa, turizmde hak ettiği payı almak için Eylül ayında bir dizi etkinlik gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Bursa’dan turizm atağı
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olarak nitelendirilen Bursa’yı gastronomi turizminde de öne çıkarmak amacıyla ‘İpeksi Lezzetler’ sloganıyla ilk kez Bursa Gastronomi festivali düzenliyor.

Bursa’nın turizmden aldığı payı artırmak amacıyla kentin sahip olduğu değerleri değerlendiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa mutfağını vitrine çıkarıyor. Sultan 2’nci Bayezid Han tarafından 1502 tarihinde Bursa’da çıkarılan, ürünlerin yanı sıra ekmek, çörek, et, meyve ve sebze gibi yiyeceklerin satış kurallarını belirleyen Kanunname-i İhtisab-ı Bursa ile dünyanın ilk standardının hazırlandığı kent olan Bursa’nın lezzetleri bu festival ile tüm dünyaya tanıtılacak.

Haberin Devamı

GASTRONOMİ POTANSİYELİ

23-25 Eylül tarihlerinde yapılacak Bursa Gastronomi Festivali, Bursa’nın gastronomi alanındaki potansiyelini, Türkiye’nin her bir yanından gelecek olan akademisyenler, şefler, kanaat önderleri ve Bursalılar’ın desteğiyle daha da geliştirecek. Festival birçok yarışmaya ev sahipliği yapacak ve bu işe gönül vermiş öğrencilere eğitim fırsatları sunacak.

YENİ YOL HARİTASI

Festival öncesinde gerçekleştirilecek Gastronomi Çalıştayı ve festival sırasında düzenlenecek panellerle gıdada sıfır atık, yerel tedarik, gastronomi ekonomisi, eğitim, ticaret ve beslenme konularını masaya yatıracak ve Gastronomi Dünyası için yeni yol haritalarının oluşmasına zemin hazırlayacak.

BURSA’NIN LEZZETLERİNİ TANITACAĞIZ

Bursa’dan turizm atağı
Bursa’nın Türkiye’nin en ünlü tatlarını ortaya çıkarmış olmasının bir tesadüf olmadığını dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Balkanlar’dan, Kafkaslardan, Orta Asya’dan ve Anadolu’nun her bölgesinden gelen Selanik-Girit mübadili, Boşnak, Arnavut, Muhacir, Pomak, Azeri, Laz, Ahıska, Abhaz, Çerkez, Gürcü mutfak kültürleri sayesinde oluşan zenginlik, geleneksel Bursa sofrasını alabildiğine bir lezzet şölenine dönüştürmüştür. İsmi Bursa’dan bağımsız anılmayan ve uluslararası bilinirliğe sahip Bursa Kebabı, cantık, pideli köfte, tahinli pide, kestane şekeri, Mustafakemalpaşa tatlısı, İnegöl Köfte gibi meşhur lezzetleriyle ülke gastronomisinde önemli yer tutmaktadır. Gastronomi, özellikle turizmin en önemli bileşenlerinden birisidir. Düzenleyeceğimiz festivalle Bursa’mızın lezzetlerini ve mutfak kültürünü en iyi şekilde tanıtacağız” dedi.

Haberin Devamı

ÜÇ ETKİNLİK BİR ARADA

Bursa’dan turizm atağıFarklı tarihlerde düzenledikleri gıda ve turizm fuarlarının tarihlerini değiştirdiklerini hatırlatan TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Eker, gastronomi festivali ile aynı tarihte etkinlikleri düzenleyeceklerini Üç etkinliğin bir arada düzenleneceğini belirten Eker, gıda, gastronomi ve turizmi fuarının aynı anda olacağını söyledi.

TURİZM ZİRVESİ DE OLACAK

Turizm ve gastronomi festivalinin birlikte yapılacağı için Bursa’nın yerel lezzetlerini ikram edeceklerini ifade eden Eker, “Kestane şekeri, süt helvası, cevizli lokum ikramlarını da yapacağız. Fuarın yanında 3 yılda bir düzenlediğimiz Turizm Zirvesi vardı. 4’üncü Turizm Zirvesi’ni yapacağız. Burada da yaklaşık 10 komite, Bursa Turizmi ile ilgili başlıklar halinde çalışma grupları toplantısı yapacak. Turizm Zirvesi sonrasında Turizm Bildirgesi çıkartacağız. İki veya üç turizm ile ilgili oturum yapacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

SEKTÖR PROFESYONELLERİ BİR ARAYA GELECEK

Turizm Fuarı’ndaki amaçlarından da bahseden Eker, Türkiye’de birçok fuar yapıldığını hatırlatarak, bunların Aralık ve Ocak aylarında yapıldığını kaydetti. Gerek İzmir, gerek Emitt Fuarları’nın valiliklerin stant açtığı ve şehir tanıtımı şeklinde geçtiğini ifade eden Eker, “Sektörün sadece sektör profesyonellerinin bir araya geleceği bir fuara ihtiyaç var. Biz de bu amaçla yola çıktık. Profesyonel anlaşmalar, bir sonraki yılın anlaşmaları Eylül ayında yapılıyor. Bu amaçla Eylül ayında sektör ihtiyacına göre fuar belirledik ki gelecek yılın anlaşmaları konuşsunlar” dedi.

TURİZM GELİŞİYOR

Turizm ile ilgili yapılanların kısa vadeli çalışmalar olmayacağını ifade eden Eker, daha çok yatırımlarla ilgili konuları kapsadığını söyledi. Her zirvede birçok konunun konuşulduğunu anımsatan Eker, “Kurumların yapması gereken ödevler çıkıyor. Bursa turizmi gelişiyor. Turizm verileri de artıyor. Bazı altyapı yatırımları oluyor. Dolayısıyla hemen iki sene sonra turizmi 2-3’e katlayacağız diye bir durum yok. Yatırımlar olmaya başlıyor. Daha önceki turizm zirvelerinde; ‘Zincir oteller gelmesi gerekiyor’, ‘Kongre merkezi olması lazım’, ‘Bursa-İstanbul arasında hızlı feribot konması lazım’, ‘Tanıtımın tek elden yapılması gerekiyor’ dendi ve oldu. Burada konuşulanların bir kısmı uygulamaya geçiyor. Sonra Turizm Platformunu kurduk. Tek elden turizm yürütülmeye başladı. Her zirveden sonra bazı kazanımlar, elde ediliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

BURSA UMUTLU OLSUN

Bursa’da turizm altyapı temellerinin sağlam atıldığını anlatan Eker, “İnsanlar, ‘Turizmde bir patlama olmadı’ diyor ama mesela gelmeyen ülkelerden turistler geliyor. Kore, ABD, Fransa’dan geliyorlar. Eskiden Araplar 3 ay gelirken, şimdi yıl boyu geliyorlar. Hanlar Bölgesi açılmaya başladı. Mesela bu durum turist sayısını arttıracak. Turizm Tanıtma Birliği, belediye bünyesine geçti, daha aktif halde çalışmaya başladı. Turizm Platformu ile ortak akıl ile yönetiliyor. Bursa kamuoyu bu anlamda rahat ve umutlu olsun” dedi.

DOĞA SPORU TUTKUNLARI TOPLANACAK

Bursa’dan turizm atağı
‘Doğa Sporları ve Doğa Turizmi Günleri’nin bu yıl 6’ncısını düzenleyecek olan Büyükşehir Belediyesi, 10 -11 Eylül tarihlerinde Hüdavendigar Kent Parkı’nda 2 gün boyunca doğa sporuna ilgi duyan herkese unutulmaz anlar yaşatacak. Türkiye’nin en büyük etkinliklerinden biri olan Doğa Sporları ve Doğa Turizmi Günleri’nde, dağcılık, bisiklet, paramotor, kano, rafting, mağaracılık, motor sporları, yelken, off-road, dalış, izcilik, kayak ve snowboard, kamp-karavan, hava sporları, bocce, kanyon, atletizm, model uçak gibi birçok branş hem tanıtılacak hem de katılımcılara yerinde deneme fırsatları sunulacak.

Haberin Devamı

ANA KONSEPT SU

Arama kurtarma ve tatbikatının da yapıldığı etkinlikte ayrıca 50 farklı spor kulübü, spor toplulukları ve ilgili kamu kurumlarının tanıtım faaliyetleri gerçekleştirecek. Bu yılki etkinliğin ana konsepti, ‘su’ olacak ve özellikle sualtı sporları ön plana çıkarılacak. Çeşitli yarışmaların yanı sıra, Off-Road, paramotor gibi gösterilerinin de yapılacağı etkinlikte sosyal medya fenomenleri ile söyleşiler, Vira Cemal ve orkestrası, ayrıca Ömer Topçu konseri ile Bursalılar keyifli bir hafta sonu geçirecek.

HARİKA POTANSİYELE SAHİP

Bursa’dan turizm atağı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bir sanayi kenti olarak öne çıkan Bursa’nın tarihi kültürel mirası, doğal güzellikleri ve eşsiz lezzetleri ile turizmin her dalında önemli avantajlara sahip olduğunu söyledi. Bursa’nın turizm yönünü ön plana çıkarmak amacıyla kentin sahip olduğu tüm değerleri vitrine çıkarmayı amaçladıklarını belirten Aktaş, “Doğa Sporları ve Doğa Turizmi Günleri de bu çalışmalarımızdan biri. Bursa’mız Uludağ başta olmak üzere, gölleri, şelaleleri, denizi ve yaylaları ile aynı zamanda doğa sporları için de harika bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli herkese tanıtmak için böyle bir etkinlik yapıyoruz. Tüm doğa ve spor tutkunlarını etkinliğimize bekliyoruz” diye konuştu.

Yazarın Tüm Yazıları