Whitney’in filminden geriye kalan

Whitney Houston hakkında yapılan belgesellerin hepsini izlemiş biri olarak Whitney’in hayatını anlatan “I Wanna Dance with Somebody” filminin beyaz perdede nasıl işlendiğini merak ettiğim için geçen hafta sinemaya gittim.

Haberin Devamı

Clive Davis’in prodüktörleri arasında olduğu filmin objektif olup olmayacağı konusunda şüphelerim vardı. Davis, Whitney’in kariyerinin başından itibaren hem dostu hem de prodüktörü olarak tüm olaylara yakından şahit olmuş biri olunca her detayın gözler önüne serilmesine razı olacak mı sorusunun cevabını merak ediyordum. 

Ana hatlarıyla önemli kırılış noktaları filmde cesurca işlenirken, bazı bölümler hızlı bir şekilde geçiliyor. Malum koca hayatı 2 saate sığdırmaya çalışınca bazı bölümlerden feragat etmek durumunda kalınıyor. 

Whitney’i oynaması için seçilen Naomi Ackie bana film boyunca Whitney’den çok tip olarak Donna Summer’ı hatırlattı. En büyük sorun bana kalırsa burada başlıyordu. Rami Malek ‘Bohemian Rhapsody’de nasıl Freddie Mercury’yi çok iyi yansıttıysa, bu filmde Naomi bir o kadar Whitney’den uzaktı. Film boyunca kilosunun aynı kalması ve Whitney’in son yıllarındaki kilo kaybında bile aynı halini koruması ilginçti. 

Haberin Devamı

Ucuz bütçeli bir televizyon filmi edasında ağırlıklı olarak kapalı mekanlarda geçen filmde sinematografi oldukça zayıftı. Çok iyi işlenebilecek bir hikaye bana kalırsa ziyan olmuş. Filmin parlayan tek yıldızı Clive Davis’i oynayan Stanley Tucci idi.

Şimdi Madonna’yı daha iyi anlıyorum. Kendi hayatını anlatan filmi için kaç yıldır sıkı bir şekilde çalışıyor. ‘Benim hayatımı benden iyi kimse filme dökemez.’ diyerek elinin tersi ile gelen tüm senaryoları geri çeviren Madonna, şu an hala proje üzerinde ince eleyip sık dokuyor. 

Madonna’dan 40. yıla özel dünya turnesi 

Uzun zamandır beklenen Madonna’nın dünya turnesi gerçekleşecek gibi duruyor. Söylentilere göre 17 Ocak’ta resmi bir açıklama yapılacak ve dünya turnesinde nerelerin olacağı öğrenilecek. 

Aslında turnenin ipuçlarını Madonna kendi instagram hikayesinde veriyordu. Uzun zamandır kendisinin turne koreografisini üstlenen Jamie King ile birlikte bir sahne maketi etrafında olduğu hikayeler paylaşılınca turnenin çalışmalarına başlandığını görmüş olduk. 

İsminin ‘ Finally Enough Love’ olması beklenen turne, kulislerde gezen haberlere göre 2023’de sanat hayatının 40. yılını kutlayan Madonna’nın geçmişten günümüze hit şarkılarından oluşan bir repertuara sahip olacakmış.

Haberin Devamı

Madonna hiç bir zaman eskiyi olduğu gibi sunmaktan yana olmadığı için tüm önemli şarkılar yine yeni ve farklı düzenlemelerle sunulacakmış. Bir süre önce vücudunu şekle sokmak için özel hoca aradığını yine sosyal medya hesabından duyuran Madonna’nın bu isteğinin gelecek olan turneye hazırlık için olduğu söyleniyor.

Bu turnenin yeni bir albümle taçlandırılacağı ve eski katalogların yeniden müzikseverlerle sürpriz bir şekilde paylaşılacağı da söylentiler arasında. Tüm bu söylentilerin doğru olup olmadığı ve merak edilen soruların cevaplarını eğer verilen tarih doğru ise 17 Ocak’ta öğreneceğiz. Kendisini yıllar sonra tekrar canlı görmek için sabırsızlanıyorum.

Yazarın Tüm Yazıları