Oh La La

Volga Tamöz’ün müzikal kariyerinin 30. yılında çıkarttığı yeni çalışması‘ Oh La La’ dinler dinlemez beni fazlasıyla heyecanlandırdı. Şarkının en önemli özelliği Volga Tamöz’ün bu çalışmayı kızı Yaz ile beraber gerçekleştirmiş olması.

Haberin Devamı

Sözlerini Yaz’ın yazdığı müziğini ise Volga Tamöz ve Yaz’ın birlikte yaptığı ‘ Oh La La’ dinler dinlemez sizi yerinizde dans ettiren sıkı bir club şarkısı olmuş. 

Şarkının enerjisi, Yaz’ın İngilizce telaffuzu ve vokali ışıl ışıl parlıyor. Baba kız ortaklaşa yapılan bu iş iki taraf için unutulmaz bir anı olsa gerek. Gelecek yeni şarkıları merakla bekliyorum. 

Yok Yok 

Ragıb Narin geçtiğimiz haftalarda söz ve müziği kendisine aranjesi ise Batu Çaldıran’a ait olan ‘ Yok ‘ şarkısını müzikseverlerin beğenisine sunmuştu. Müziği kadar sosyal medya platformlarında çektiği videolarla da ilgiyle takip edilen Ragıb, uzunca bir süredir uçaktan yaptığı eğlenceli paylaşımları bu sefer ‘ Yok’ şarkısının videosunda kullanmış. 

‘Yok’ şarkısının dumanı üstündeyken şimdi Lübnanlı şarkıcı Rima Yussef ile yaptıkları düet ‘Yok Yok’ ile Ragıb, sesini yurtdışı piyasasında duyurmaya hazırlanıyor. Müziği ve Türkçe sözleri Ragıb Narin, Arapça sözleri ise Rima Yussef'e ait olan şarkının aranjesini ise Sleiman Damien yapmış. 

Haberin Devamı

Yeni Pentagram turnesi 

Pentagram, tam kadro çıkacakları yeni albümleri ‘Makina Elektrika’nın turnesine 8 Ekim’de  İstanbul Turkcell Vadi’de verecekleri konserle başlayacağını müjdeledi. 

18 yaş sınırı bulunmayan konserde her yaştan dinleyicisiyle buluşmaya hazırlanan Pentagram, sevenleri ile şarkılarını beraber söylemek için gün sayıyormuş. 

Gerçekleşecek olan turnede gruptan her vokalin kendi döneminden şarkılar ile sahne aldığı kronolojik bir repertuara yer veren Pentagram, yeni albüm ‘Makina Elektrika’dan şarkılarla izleyenlerin karşısına çıkacak. 

Unuttun Mu Beni 

Bu hafta güzel bir cover parçaya denk geldim. Normalde bilinen şarkıların yeniden başka şarkıcılar tarafından yapılan yorumlarına biraz mesafeli yaklaşırım. Güzel yapıldığı zaman dinlemelere doyamayız ama kötü örnekler olunca tadımız kaçar. İsa Özkocaman’ın Sezen Aksu şarkısı ‘Unuttun Mu Beni’ye yaptığı cover yüzü güldüren işlerden olmuş. 

Müzikal kariyerinde ilk çalışmasını 2017 yılında çıkaran İsa Özkocaman, ‘Unuttun Mu Beni’ye kendi tarzında alternatif rock dokunuşları ile yeniden hayat vermiş. Son yıllarda geri planda kalan bu türe yeniden dikkatleri çeken ‘Unuttun Mu Beni’ coverını ben beğendim. İsa Özkocaman’ın diğer çalışmalarına bu vesileyle bir kulak verin derim.

Yazarın Tüm Yazıları