Mucize

Ragıb Narin, yeni çıkardığı şarkısı “Mucize”yi dinleyicinin beğenisine sunmuş. Şarkının sözü ve müziği Narin’in kendisine, düzenlemesi ise Batu Çaldıran’a ait.

Haberin Devamı

Ragıb Narin’in müzikal yolculuğunun hikayesi ilk olarak 2013 yılında Facebook’a yüklediği ve kendi bestelerini gitarıyla seslendirdiği amatör videolar ile başlamış. Bu sayede ufak ufak kendisine bir dinleyici kitlesi oluşturan Ragıb, müziğe olan ilgisi ve üretimde olup, bol bol şarkı yapması sayesinde daha çok tanınır olmuş.

2019 yılından bu yana çıkardığı “Sevda Çiçeği”, “Gecekondu”, “Mavi”, “Gel Diyemem” ve “Menekşem” şarkılarıyla dijital platformlarda varlık gösteren Ragıb, şimdi ritmi ve enerjisiyle yaz aylarına hazırlık yapan yeni şarkısı ‘Mucize’ ile müzikseverlerin karşısına çıkıyor.

Ben Ragıb’ın adını ilerleyen zamanlarda daha çok duyacağımızı düşünüyorum. Kendi şarkılarını yazıp besteliyor olması şu ortamda onun için büyük bir şans. Kumaşı bu sektör için uygun gözüken Ragıb’ın ilerleyen zamanlarda neler yapacağını bekleyip göreceğiz.

Hissediyorum

Haberin Devamı

Trompet sanatçısı Serenad Bayraktar, geçtiğimiz aylarda yayınladığı ilk teklisi “Kabul Ettim” in ardından şimdi tempoyu yükselttiği ve kendisine başarılı prodüktör Genco Arı’nın eşlik ettiği şarkısı ‘Hissediyorum’ ile kah disco kah jazz rüzgarları estirerek dinleyiciyi dansa davet ediyor.

Söz ve müziği Serenad Bayraktar’a, düzenleme ise Genco Arı’ya ait olan şarkının enerjisi insana gayet iyi geliyor. Genco Arı düzenlemede tüm ustalığını yine konuşturmuş. Özellikle kulaklıkla dinlediğinizde katman katman düzenlemenin güzelliklerinin farkına varıyorsunuz. Şarkıya çekilen eğlenceli retro disko tatlardaki videonun yönetmenliğini ise Murat Joker üstlenmiş.

Barbar

Kaan Boşnak’ın 2020’nin Aralık ayında çıkardığı ‘Barbar’ isimli şarkısı 2021’in Nisan ayında yeniden şahlandı dersem yalan olmaz.

Söz, müzik ve bestesinde Kaan Boşnak imzası bulunan şarkı, dijital ortamda son aylarda ciddi bir başarı göstermiş. Spotify’ın dünyada en çok paylaşılan şarkılarının yer aldığı Global Viral 50 listesinde ilk 10’un içinde yer alan şarkı şu sıralar yeniden dikkatleri üzerine çekmiş durumda.

Müzik dünyasında dinlemelere ve satın almalara yön veren yerler artık sosyal medya ortamları. Bunu kimse inkar edemez. Ne kadar çok paylaşılır ve dijital ortamlardaki videolarda kullanılırsa, çıkan işler o kadar çok ön planda oluyor ve insanların dikkatini çekiyor.

Haberin Devamı

‘Barbar’ şarkısı gözlemlediğim kadarıyla özellikle TikTok uygulamasında Z kuşağı gençlerinin paylaşımlarında en çok kullanılan şarkılar arasında yer alıyor. Buradan hareketle başlayan dalgalanma şarkının tekrardan ön plana çıkmasına neden olmuş gözüküyor.

Yazarın Tüm Yazıları