Klişe

Disko müzik sevdalılarına güzel bir hediye Fikri Karayel’den geldi. ‘Klişe’ isimli yeni şarkısıyla dinleyicisini dans pistine davet eden Karayel, sonbahar hüznüne müziğinin yüksek enerjisi ile karşılık veriyor.

Haberin Devamı

Söz ve müziği Fikri Karayel’e, düzenlemesi ise Tolga Erzurumlu’ya ait olan ‘Klişe’nin sözlerine ayrı bir mesai harcamak gerek. Verdiği mesajla dinleyeni silkelenip yola eskisinden daha güçlü devam etmeye teşvik eden ‘Klişe’, insanın içini ısıtıyor. 

Şarkıda yaylıları duyunca ayrı bir mest oldum. Bu ara dinlediğim yeni çıkan çoğu şarkıda akustik tatlara, canlı enstrümanlara hasret kaldığım için, ‘Klişe’nin alt yapısı kalbimi çaldı. 

Vazgeçtim 

Üretimi son hız devam eden Ersay Üner yeni şarkısının fitilini geçen hafta ateşledi. Her zamanki gibi söz, müzik ve düzenlemesi kendisine ait olan bir şarkıyla dinleyicinin karşısına çıkan Üner, bu sefer ‘Vazgeçmem’ diyor. 

Ersay’ın çalışma şekline yakından şahit olmuş biri olarak diyebilirim ki her zaman yeniliklere açıktır. Dünya müziğinde neler oluyor, kim hangi türde çalışmalar yapmış hepsini yakından takip eder. Gün sonunda beslendiği şeyleri kendi müziğine ustalıkla aktaran Ersay, bir önceki işinin benzeri olmayan, kendisini bir adım öteye taşımış çalışmalarını müzikseverlerle paylaşır. 

Haberin Devamı

‘Vazgeçtim’ zımba gibi aranjesi, ince detayları ve sözleriyle kelimenin tam anlamıyla gaz bir şarkı olmuş. Dinleyeni harekete geçiren, ikili ilişkilerde vazgeçilmezi oynayanlara tokat gibi cevap veren sözleriyle yine radyolarda sıkça çalınacak bir işe imza atmış Ersay Üner. 

Azur Mavi 

Söz yazarı ve besteci Gözde Ançel’in Samet Aydın’la birlikte hazırladığı ‘ Gözde Ançel’den Hayat 1 Kere’ isimli konsept düet albümünden 3. şarkı ‘ Azur Mavi’ geçtiğimiz hafta yayınlandı. 

Sözü ve bestesi Gözde Ançel’e ait olan şarkı Akdeniz esintileri taşıyan orta tempolu bir çalışma olarak müzikseverlerin karşısında. Ayrılık sonrası eyvallahı olmayan bir sevgilinin duygularını anlatan ‘Azur Mavi’ benzer durumları yaşayanların hislerine tercüman olmaya gelmiş bir şarkı. 

Dinlerken 90’lı yıllarda severek dinlediğimiz şarkıların tadını aldım. Parçanın aranjesi ve Gözde Ançel ile Samet Aydın’ın düet dengesi keyifli olmuş. Akustik tatlara hasret kaldığımız günümüz müzik dünyasında ‘Azur Mavi’ bana iyi geldi. 

Haberin Devamı

Yeni yorumuyla ‘Nasır’ 

Sizlere önceki yazılarımda bahsettiğim Melike Şahin’in remix albümünden ikinci şarkı geçen hafta çıktı. 

‘Merhem’ albümünde yer alan ‘Nasır’ isimli şarkı şimdi Emre Malikler’in yeni yorumuyla karşımızda. A-ha'nın 1985 tarihli hit olmuş  "Take On Me" parçasından hareketle yorumlanan, ‘Nasır’ın bu yeni halini çok beğendim. 

Şarkının video klip çalışmasında Melike Şahin'in, 2 Eylül'de Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda verdiği konserin ardından arkadaşlarıyla birlikte dans ettiği keyifli anlara şahit oluyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları