İki Kişilik

Dicle Olcay’ın müzikal kariyerinde emin adımlarla ilerlediğinden ve yeni çıkaracağı şarkılarla adından daha çok söz ettireceğinden önceki yazılarımda sizlere bahsetmiştim. Konserleri ve gece çalışmaları yoğun bir şekilde hız kesmeden devam eden Dicle, 5. teklisi ile karşımızda.

Haberin Devamı

Söz ve müziği Murat Güneş'e aranjesi ise Çağrı Telkıvıran'a ait olan yeni şarkısı ‘İki Kişilik’ ile Dicle, sonu hüzünlü biten bir aşk hikayesi ardından ‘ Bu kadar sevecek ne vardı?’ diyor. Şarkının ilerleyen zamanlarda bir de akustik versiyonu olursa tadından yenmez diye düşünüyorum. 

Yönetmenliğini Ecem Gündoğdu, görüntü yönetmenliğini ise Veli Kuzlu’nun yaptığı şarkının video klip çalışması için 45 kilo ağırlığında cam bir fanus yaptırılmış. Klipte Dicle’nin dansı, oyunculuğu ve kamera ile flörtüne 10 puan veriyorum. 

Pusula 

Son yıllarda yapılan aranjelerde yeniden kendini gösteren 80’li yılların synth pop dokunuşları ile pek mutlu oluyorum. Müzik dünyasının genç isimlerinden Cem Yenel’in yeni şarkısı ‘Pusula’, 80’lerin synth rüzgarlarını estirdiği aranjesi ile bu yüzden kulağa çok güzel geliyor. 

Haberin Devamı

‘Pusula’nın söz ve müziği Cem Yenel'in kendisine ait. Şarkının prodüktörlüğünü ise  Kaan Pars yapmış. Müzik dünyasında kişi kendi ürettiği şeyleri sunarken o işin duygusu dinleyiciye direk geçiyor. Cem Yenel ‘Pusula’yı kendi yazıp bestelediği için şarkıyı dinlerken hikayenin samimiyetini hemen hissedip şarkının içine giriyorsunuz. 

Warner Music Türkiye etiketiyle çıkan çalışma  Cem Yenel’i bu sefer daha geniş kitlelere tanıtmış olacak ki, şarkı Youtube’un trend müzik listesinde ilk 10’da yerini almış. 

Aşık Gibi 

10 senelik profesyonel sahne deneyimi sonrası ilk teklisi ‘Sen Söyle’yi geçtiğimiz yaz çıkaran Begüm Obiz şimdi yeni şarkısı ‘Aşık Gibi’ ile müzik yolculuğuna devam ediyor. 

Söz ve müziği Özlem Güneykaya'ya ait olan şarkının düzenlemesini Mustafa Ceceli yapmış. Şarkı akustik aranjesi, akılda kalıcı melodisi ve aşk konularında kadere isyan eden sözleri ile dinleyiciyi hemen yakalıyor. 

Şu ara yeni çıkan şarkıların çoğunluğunun düzenlemesi elektronik ağırlıklı olduğu için ben ‘Aşık Gibi’yi dinlerken derin bir oh çektim. Akustik altyapılı şarkıların hissi kim ne derse desin insana bir başka geçiyor. Begüm’ün insanı dinlendiren vokali ise şarkıya çok yakışmış. 

Yelkovan 

Söz ve müziği Zeki Güner’e, düzenlemesi ise Mustafa Ceceli’ye ait olan ‘Yelkovan’, Zeki Güner ve Yonca Lodi düeti ile sonbahar aylarına hüzünlü bir fon müziği olmaya gelmiş. Ayrılık sonrası aşk acısı çekip, yalnız kalanların iç hesaplaşmalarına tercüman olan ‘Yelkovan’ efkarlı şarkılar listenize alacağınız türden. 

Haberin Devamı

Türk pop müziğine sevilen şarkılar kazandıran Zeki Güner’in Yonca Lodi ile hafızalara kazınan ‘Emanet’ ve ‘Düştüysek Kalkarız’dan sonra ilk kez bir şarkıyı birlikte seslendirmek istemişler ve ‘Yelkovan’ı dinleyici ile buluşturmuşlar.

Yazarın Tüm Yazıları