Dicle hız kesmiyor

Dicle Olcay bu yazın en çok sahne yapan isimlerinden biriydi. Geniş repertuarı, zımba gibi orkestrası ile birlikte geçmişten günümüze sevilen şarkılar seslendirdiği programlar izleyenlere yaz boyunca keyifli dakikalar yaşattı. Şimdi Dicle’nin maratonu hız kesmeden yeni sezonda da devam ediyor.

Haberin Devamı

En son DMC etiketiyle çıkardığı “Dur Sözünde” isimli şarkısıyla dikkat çeken Dicle’nin enerjisinin yenilendiğini görüyorum. Söz, müzik ve düzenlemesi Çağrı Telkıvıran’a ait olan ‘Dur Sözünde’ temposu yüksek bir pop şarkısı olmuş. Ecem Gündoğdu yönetmenliğinde çekilen video klipte ise dans eden bir Dicle görüyoruz. 

Dicle, hem sahnesi hem dijital ortamda yayınladığı akustik performanslar hem de yeni çıkardığı şarkılar ile kariyerini dikkatli bir şekilde yürütüyor. Sırada bekleyen yeni şarkıların çalışmalarına başladığı ve güzel işlerle dinleyenlerin karşısına çıkacağı duyumlarını aldığım Dicle’nin ilerleyen zamanlarda adını daha sık duyacağız. 

‘Aşkın Olayım’ başarısı 

Popüler olan şarkı neyse bir şekilde benzer matematikte yapılan işlerle günü kurtarmak çok kolay. Bu şarkılar bir süre ortamı sallıyor ama çok geçmeden hepsinin adını unutup, dönüp bir daha dinlemiyoruz bile. 

Haberin Devamı

Maharet zamansız şarkılar yapmakta. O aşamada devreye yaratıcılık, eğitim ve vizyon giriyor. Zamansız şarkılarda imzası olan söz yazarı ve besteciler ortaya çıkardıkları eserlerde her dönem dinlenmesinin arzusunu taşıyor. 

Geçtiğimiz günlerde Simge’nin 2018 yılında çıkardığı ‘Ben Bazen’ albümünde yer alan, söz ve müziği Onur Özdemir’e ait olan ‘Aşkın Olayım’ yeniden listelere girip, tekrar hatırı sayılır bir dinlenme oranı yakalayınca yukarıda bahsettiğim zamansız şarkı durumuna çok güzel bir örnek oldu. 

Düşünün bir şarkı çıkışından 4 sene sonra tekrar listelere girip, dönemin popüler olan şarkılarının arasından sıyrılıp tek başına zirveden herkese el sallıyor. Bu hem şarkıyı yorumlayan Simge hem de söz, beste ve aranjesine imza atan Onur için ne güzel bir mutluluktur. Aynı zamanda şarkının Ozan Bayraşa versiyonu için de aynı mutluluk söz konusu. 

Bu vesileyle Onur ile Simge’nin tekrar yeni şarkılarda buluşmasının farklı bir heyecan yarattığını belirtmeden geçemeyeceğim. Kimyaların tuttuğu insanlarla yapılan işlerin lezzeti malum bir başka oluyor. Simge’nin güzel sesinden ömürlük dinleyeceğimiz yeni Onurr şarkıları için beklemede kalalım. 

Haberin Devamı

Haftanın tavsiyesi 

‘Mahşer’ şarkısının başarısı katlanarak devam edip, radyolarda resmi geçit yaparken, ara vermeden yeni şarkısını çıkaran Gökhan Türkmen’in hızına yetişmek mümkün değil. 

Sözleri Mert Carim’e, müziği Gökhan Türkmen’e, aranjesi Gökhan Türkmen ve Mert Carim’e ait olan ‘Seninle Ben’ Eylül ayının melankolisine eşlik eden hüzünlü bir aşk şarkısı olarak karşımızda. 

Pes etmeyenler 

Kötü şarkıcılıklarının farkına varamayıp, inatla yeni şarkı çıkaranların azimlerine şapka çıkarmak lazım. Bir yerden sonra herhâlde sadece kendi egoları için bu işe devam ediyorlar diye düşünmeden edemiyor insan. ‘Herkes şarkı söylesin!’ çıkışına karşıyım. Gitsin evinde söylesin ama bunu allayıp pullayıp dinleyicilerle paylaşmaya hiç kalkışmasın şu kötü yorumcular. 

Haberin Devamı

Yalandan dinlenme ve izlenmelerle ortada bir başarı varmış gibi gösterip, kötü şarkıcılıklarını ve şarkılarını aklama çalışmalarını zaten sektörden insanlar yemiyor da bari dinleyiciyi kandırmasınlar. Olmuyorsa olmuyordur. Yenilgiyi kabul etmek lazım. Bırakın kulaklarımız daha iyi sesleri dinlesin.

Yazarın Tüm Yazıları