Benim Yolum

Burcu Güneş sevenlerinin uzunca bir süredir merakla beklediği yeni albüm ‘Benim Yolum’ geçtiğimiz hafta sonu nihayet çıktı. Güneş’in dört senedir üzerinde titizlikle çalıştığı albümde 10 tane yeni şarkı Burcu Güneş’in yeni yolunda yolculuğa çıkarıyor.

Haberin Devamı

Öncelikle yeni bir albüm çalışması ile geri dönen Burcu Güneş’i tebrik etmek lazım. Ağırlıklı olarak tek şarkı çıkarılan ve albüm çalışmalarından mümkün mertebe uzak durulan bir müzik piyasasında 10 tane yeni şarkı barındıran bir albüm ile yer almak cesaret işi. 

Yeni albüm ‘Benim Yolum’da şu an trend olan müzik türlerinden esintileri kendi tarzı ile buluşturan Burcu Güneş, bana kalırsa dengeyi çok güzel kurmuş. Güneş’in yorumuna yeni tatlar katması ilk  dinleyişte hemen dikkati çekiyor. 

Yeni nesli yakalayacak şarkıları seçerken, kemik kitleyi küstürmeyerek onların da isteklerine kulak veren Güneş, yelpazesi geniş bir albüme imza atmış. Uzun soluklu zaman içinde yerini bulacak bir çalışma olan ‘Benim Yolum’un tüm şarkılarının kliplenmesi taraftarıyım. 

Haberin Devamı

Albüm görsellerinden şarkılara özenli bir çalışmanın ürünü olduğu her halinden belli olan yeni Burcu Güneş albümü ‘Benim Yolum’da beni ilk dinleyişte yakalayan şarkı ise Onur Mete ve Zuhal Karadeniz imzalı ‘Aşkın Emri’ oldu. 

Kendine Ayır Beni 

Özellikle ‘Gökyüzünü Tutamam’ ile büyük ilgi gören ve radyolarda sıkça şarkılarına rastladığımız Can Koç, yeni çalışması ‘Kendine Ayır Beni’ ile yeni bir başarı yakalayacak gibi gözüküyor. 

Söz ve müziği Can Koç’a, düzenlemesi ise Umut Tosun’a ait olan ‘Kendine Ayır Beni’ sevgiliye hitaben yapılan samimi anlatımı ile dikkat çekiyor. 

Can Koç’un kendine has yazım dili ve müziği dinleyici kitlesi tarafından sevilerek sahiplendi. ‘Gökyüzünü Tutamam’ ve ‘Senin Gibi’ gibi yakın zamanda dillere pelesenk olacağına emin olduğum ‘Kendine Ayır Beni’ şarkısının özellikle düzenlemesini sevdim. 

Bir aşk filminin serenat sahnesinden fırlamış gibi olan ‘Kendine Ayır Beni’nin öncelikli olarak aşık çiftler arasında bir başka sevileceğini düşünüyorum. Can Koç’un böyle giderse ilerleyen zamanlarda daha sık ismini duyacağız. 

Körkütük 

Dengi Dengine grubunun yeni teklisi “Körkütük”, dijital platformlarda dinleyicisi ile buluştu. Sözü ve müziği grubun kendisine ait olan şarkıda klavyede Kutal Gürkan, geri vokallerde ise Pelin Ocak yer almış. 

Haberin Devamı

Bu ay yeni EP’sini yayınlamayı planlayan grubun ‘ Çok Yalnızım Ulan’ isimli şarkısından sizlere önceki yazılarımda bahsetmiştim. ‘Körkütük’ ile yine farklı tarzları kendi müzikleri ile harmanlayan ‘Dengi Dengine’ dinleyici kitlesini genişletmeye devam ediyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları