Aşık Kalbin Biliyor

Gökhan Tepe’nin uzun zamandır beklenen çalışması ‘Aşık Kalbin Biliyor’ geçtiğimiz hafta çıktı. Üç yıl aradan sonra yeni şarkısı ile efkar rüzgarları estirmeye gelen Tepe, hedefi yine 12’den vurmuş gözüküyor.

Haberin Devamı

Sözleri Şebnem Sungur’a müziği Gökhan Tepe’ye ait olan ‘Aşık Kalbin Biliyor’ özlenen Gökhan Tepe slowları tadında olmuş. Düzenlemesi Barış Özesener’e ait olan şarkıda biraz Akdeniz rüzgarları biraz alaturka derken Gökhan Tepe’nin yağ gibi akan vokali ile kendinizden geçerek mest oluyorsunuz. 

Hit olmuş Gökhan Tepe şarkılarından izler taşıyan ‘Aşık Kalbin Biliyor’ içinde bulunduğumuz melankolik havalarda pek güzel geldi. Tepe’nin bundan sonra arayı fazla açmadan yeni şarkılarını dinleyicileri ile paylaşacağını düşünüyorum. 

Bu akım ne zaman biter? 

Sizlere daha önce bazı macera arayan seyircilerin konserlerde sahneye telefon fırlatmasından bahsetmiştim. Sosyal medya platformlarında takipçi ve beğeni uğruna yapılan bu düşüncesiz hareketlerin sahnedeki şarkıcıya zor anlar yaşatması ve artık olayın yaralanmalara kadar gitmesi can sıkıcı bir hal aldı. 

Haberin Devamı

Çok acayip zamanlardan geçiyoruz. Eskiden sevgi belirtisi olarak sahneye atılan çiçeklerin yerini telefonlar aldı. Mevzuyu bir üst seviyeye çıkaran örnek geçtiğimiz günlerde Zeynep Bastık konserinde yaşanmış. Zeynep bu durumdan duyduğu rahatsızlığı kendi sosyal medya hesabından yapmıştı. Sahnedeyken gözüne lazer tutan seyircisini uyarmasına rağmen konser boyu rahatsızlık devam edince Zeynep artık isyan etmiş. 

Allah gerçekten sahnede konser veren şarkıcılarımıza sabır versin. Bu olumsuz şartlar altında şarkı söylemek zor olsa gerek. Uyarıları ciddiye almayıp inatla karşısındaki insanı rahatsız edenlerin kafasını anlamak mümkün değil. Konser öncesi seyirciyi oldukça sıkı bir denetimden geçirmek lazım sanırım. 

İyiyim Diyemem 

Sonbahar gelince malum romantik slow şarkı dinleme ihtiyacı biraz fazla oluyor. İyi seslerden çıkan yeni şarkıların önemi bu noktada artıyor. 

Özgün, slow şarkı dendiğinde akla gelen güçlü vokallerden biri. Yeni şarkısı ‘ İyiyim Diyemem’ ile dinleyicisinin karşısına çıkan Özgün, yaralı kalplerin sesi olmaya gelmiş.

Sözleri Oytun Karanacak, bestesi ise Özgün’e ait olan ‘İyiyim Diyemem’in düzenlemesini Gürkan Kömürcü yapmış. 

Zincir 

Haberin Devamı

Pınar Soykan’ın yeni şarkısı ‘Zincir’i kendisinden geçtiğimiz aylarda piyasaya çıkmadan dinlemiştim. İlk izlenimim şarkının ve video klip çalışmasının Pınar Soykan’ı olması gerektiği gibi yansıttığı yönündeydi. Daha önce çıkarttığı şarkılar bir yana, ‘Zincir’in enerjisi Soykan’a bir başka yakışmış. 

Sözleri Habil Ceylan’a, müziği Murat Güneş’e, düzenlemesi ise Esad Fidan’a ait olan ‘Zincir’, Akdeniz esintileri taşıyan modern bir pop şarkısı olmuş. Soykan’ın kendine has vokal tarzı şarkı ile gayet güzel örtüşmüş. ‘Zincir’in video klip yönetmenliğini ise Tarık Gül yapmış. Şarkısından videosuna Soykan’ın bundan sonra yapacağı çalışmaların bu tatlarda olması gerektiği kanaatindeyim.

Yazarın Tüm Yazıları