Ah o otobüste ben de olsaydım

Sosyal medyayı benim gibi kullananlar, yani kedi köpek videoları izleyerek gününü geçirenler, bu haberi kaçırmamıştır.

Haberin Devamı

Alaska’da yaşayan Mo ve Lee Thompson çifti, köpek gezdirme işine seviye atlatarak bir okul servisi tasarladılar. Her koltukta köpeklerin tasmasını bağlayabilecekleri kemerler koydular ve 41 köpekle her gün yolculuk yapmaya başladılar. Mo Mountain Mutts adını verdikleri köpek gezdirme ve eğitim işi için kurdukları bir şirket ve aynı zamanda bu yolculuklardan görüntüler paylaştıkları sosyal medya hesaplarının adı. Videolar kısa sürede küresel çapta ilgi topladı ve tüm hayvanseverlerin aklına aynı soruyu getirdi: Bu otobüse ben nasıl binebilirim?

Ah o otobüste ben de olsaydım

İşin esprisi bir yana görüntüler muhteşem. Köpekler, servislerini büyük bir hevesle bekliyorlar, karlı havada bile kapı önünde sabırsız bir bekleyiş, servisi gördükleri anda heyecanlarını gösterek dizginlenemez kuyrukları, servise bindikten sonra servisteki diğer köpeklerle selamlaşmaları, kendilerine ayrılan koltuğu bulmaları derken insanın içi ısınıyor, kalbi eriyor resmen.

Haberin Devamı

Ah o otobüste ben de olsaydım
Mo ve Lee Thompson çifti köpekleri gezdirmeye oğulları Vern ile birlikte çıkıyor.

Çift, bütün köpekleri isimleriyle tanımakla kalmıyor, hepsinin alışkanlıklarını da biliyor. Alaska, Skagway’de yaşayan Mo, işyerinde iş arkadaşlarının köpeklerini öğle tatilinde gezdirmeye başlayınca zaman içerisinde böyle bir işkoluyla uğraşacağını aklına bile getirmemiş. Ama kader ağlarını örmüş işte. Mo Thompson otobüsü eşi Lee Thompson ile birlikte tasarlamış. Oğulları Vern de otobüste onlarla beraber görev yapıyor. Şoför koltuğunda Lee oturuyor. Ve şunu söylüyor: “Bazen araba kullanırken otobüsün dikiz aynasına bakıyorum ve arkadaki tüm köpekleri görüyorum ve bunu yaşamak için yaptığımıza inanamıyorum.” İnsan iç çekiyor, neden biz böyle bir gündeme sahip olamıyoruz? Muhteşem otobüsü, TikTok’ta https://www.tiktok.com/@mo_mountain_mutts adresinden, Instagram’da https://www.instagram.com/mo_mountain_mutts/ adresinden takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ah o otobüste ben de olsaydım

 

SAHTE KAHRAMAN

1908 yılından bir haber. New York Times’ın Paris muhabiri, “Sahte Kahraman Bir Köpek” başlıklı haberinde, Paris’te Seine nehri kıyısında yaşanan ve tekrarlanan bir olayı anlatıyor. Sıklıkla yaşanan olayda, nehre düşen ve boğulma tehlikesi yaşayan çocuklar görülüyor ve bu çocuklar boğulmadan önce bir köpek tarafından kurtarılıyor. Newfoundland cinsi köpek, bu başarısının ardından şükranlarını sunmak isteyen ebeveynler tarafından biftekle ödüllendiriliyor. Fakat söylentiler doğru çıkıyor: Meğer çocukları suya iten de bizzat köpeğin kendisiymiş. Çünkü bu eylemin sonunda biftek kazanacağını bildiği için böyle bir oyun kurmuş. Nehir kenarında oynayan çocukları önce suya itiyor, ardından çocukları kurtarıp bifteği kapıyormuş. Bu muhteşem haberi bir instagram hesabı olan A History of Dogs’ta okudum. Size de bu vesileyle www.instagram.com/ahistoryofdogs adresindeki hesabı tavsiye etmiş olayım.

Haberin Devamı

Ah o otobüste ben de olsaydım

 

REKOR ‘PATİ’ DEĞİŞTİRDİ

Guınness Dünya Rekorları’nda, dünyanın en yaşlı köpeği unvanının yeni bir sahibi olduğu açıklandı. Buna göre 7 Aralık 2022 itibarıyla, 23 yaş 43 günlük yaşam süresine erişen, ABD’nin Ohio eyaletinde yaşayan Spike adlı Chihuahua cinsi köpek unvanın yeni sahibi oldu. Spike’ın ev arkadaşı Rita Kimball, Spike’ı bulduklarında 10 yaşında olduğunu belirtiyor, bu kabulle yeni unvan Spike’ın oluyor. 10 yaş meselesi bir tartışma yaratıyor tabii ki. Şimdilik tartışmalar unvana gölge düşürmüş olsa da kâğıt üzerinde dünyanın en yaşlı köpeği Spike oluyor. Kutluyor, nice yaşlar diliyoruz.

Ah o otobüste ben de olsaydım

OKUR FOTOSU 
İŞTE GERÇEK KONTES

Okurumuz Hümeyra Özyapıcı, kedisi Kontes’in fotoğraflarını paylaşıp şu notu iliştirmiş: “2021 yazında Kontes’imi araba kullanırken caddenin ortasında buldum. 1.5 aylıktı. Hiç kımıldamıyordu. Gözleri iltihaplıydı, pireden tüyleri çok azalmıştı. Bir gözü aktığından şu an sadece onunla ışığı seçebiliyor. Diğeri ise sağlam. Uzun bir tedavi süreci geçirdi. Hayatımın en güzel şanslarından biri. Evimizin neşesi. İyi ki beni buldu güzel kızım.” Duyarlı insan olunca etrafındaki canlıların yaşamını güzelleştirmek için imkânların doğrultusunda çaba gösteriyorsun işte. Okurumuzu kutluyorum, Kontes’e mutlu upuzun bir ömür diliyorum.

Haberin Devamı

NOT: Kediniz ya da köpeğinizin fotoğrafını #dunyagüzeli etiketiyle ve Hürriyet’i mention’layarak sosyal medyada paylaşın ya da sdemirel@hurriyet.com.tr adresine mail atın, seçip paylaşalım...

Yazarın Tüm Yazıları