Şeffaf plaklarla ortodontik tedavi

Sevgili Hürriyet okurları... Güzel gülüşün sırrı, estetik olarak düzgün sıralanmış dişlerde... Estetik olarak düzgün sıralanmış dişler ise “ortodontik” tedaviyle mümkündür.

Haberin Devamı

Bu hafta siz okurlarımız için “şeffaf plak tedavisi” konusunu, Dr. Dt. Kıvanç Karadayı ve Dr. Dt. Bartu Altuğ’la konuştum, merak edilen soruları sordum.

Şeffaf plaklarla ortodontik tedavi

Dr. Dt. Kıvanç Karadayı

Şeffaf plaklarla ortodontik tedavi

Dr. Dt. Bartu Altuğ

ÇOK DAHA AZ FARK EDİLİRLER

Şeffaf plak tedavisi, kısaca nedir?

Geleneksel diş telleri kullanmadan dişleri düzelten bir ortodontik tedavi yöntemidir. Ortodontik şeffaf plaklar, kolayca takılıp çıkartılabilen, belirli günlerde değiştirilmesi gereken ve her yeni plakta dişleri doğru pozisyona getiren plaklar serisidir. Şeffaf oldukları ve takıp çıkarılabildikleri için geleneksel metal diş tellerinden çok daha az fark edilirler.

Haberin Devamı

YEMEK ESNASINDA ÇIKARILABİLİR

Şeffaf plakları, metal diş tellerinden ayıran özellikler nelerdir?

Çoğu insan gülümsemesini iyileştirmek ister ancak geleneksel metal diş tellerinin tek seçenek olduğunu düşünür. Ortodontik şeffaf diş plaklar ile dişleriniz, geleneksel diş tellerinin gerektirdiği süreden çoğu zaman daha az vakitte, rahat, güzel ve hassas şekilde hizalanabilir. Şeffaf plaklarla yapılan ortodontik tedaviler, genç çocuklarda ve yetişkinlerde güncel, teknolojik ve etkili bir tedavi yöntemidir. Şeffaf plaklar, yemek esnasında çıkarılabildiği için yiyecek ve içecek sınırlaması yoktur. Ayrıca dişler daha rahat fırçalandığı için daha hijyeniktir. Şeffaf plakların kullanımı geleneksel metal diş tellerinden çok daha kolaydır. Bu özelleştirilmiş şeffaf plaklar, dişlerinizi düzeltmek ve size her zaman istediğiniz güzel gülümsemeyi vermek için kullanılır.

KİŞİYE ÖZEL TEDAVİ PLANLANIYOR

Şeffaf plak tedavisinde süreç nasıl işler?

Şeffaf plaklar ile yapılan ortodontik tedavi için ortodonti hekiminiz size özel bir tedavi planı oluşturmak amacıyla klinik muayene sonuçlarını, röntgenleri ve dişlerinizin üç boyutlu modelini kullanır. Üç boyutlu modeller, dijital tarayıcı cihazla elde edilir. Bu cihazla teknolojik bilgisayar destekli kameralar yardımıyla dişlerinizin üç boyutlu görüntüleri elde edilir ve dijital modelleme yapılır. Elde edilen dijital model üzerinden, bilgisayar programları yardımı ile tedavi planı yapılır. Bu tedavi planı dişlerinizin nasıl yer değiştirmesi gerektiğini ve onları doğru bir şekilde hizalamanın ne kadar süreceğini belirler. Daha sonra plaklarınızın üretim aşaması başlar.

Haberin Devamı

TEDAVİ SÜRESİ ALTI AY-BİR YIL

Şeffaf plak tedavisi ne kadar sürer?

Ortalama tedavi süresi altı ay ile bir yıl arasındadır ancak tedavi süresi her kişinin yaşına ve özel ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterecektir. Her vaka farklıdır, bu nedenle dişleriniz incelendikten ve dijital görüntüler alındıktan sonra tedavi süreniz netlik kazanır. Ortodonti hekimlerinden şeffaf plak tedavileri ile detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları