Lazer tedavilerinde son trend: BBL Lazer

Sevgili Hürriyet okurları... Lazer tedavilerinde son trendlerden olan ‘BBL Lazer’, yeni nesil cilt yenileme, leke ve damar tedavisi yöntemlerindendir.

Haberin Devamı

FDA tarafından etkinliği onaylanmış bir yöntem olan ‘BBL Lazer’i, serbest dermatolog Prof. Dr. Erol Koç, sizler için anlattı:

Lazer tedavilerinde son trend: BBL Lazer

BBL, 400-1200 nm arası dalga boylarına sahip bir ışığı tanımlar. Bu dalga boyları arasındaki ışık, özel filtreler ve başlıklar kullanılarak belli dalga boylarına sabitlenir. Bu dalga boyu ışığın önemi, yaşlanan ya da yaşlanmakta olan insan cildinin gen yapısını yenilemesidir. Cildi, genç cilt yapısı haline sokar. Bu şekilde cildi genetik yapısı itibariyle gençleştirir ve genetik yenilenme sağlar.

HANGİ DURUMLARDA BBL ETKİLİDİR?

-Cilt rengini düzenleme

-Cilt tonu eşitleme

-Lekeler (güneş, yaşlılık, hamilelik yada doğumsal kaynaklı)

Haberin Devamı

-Genişlemiş kılcal damarlarda (damarlar çoğalmış, yaygın ve kırmızı bir yüz, kırmızı boyun ya da kırmızı deri görünümüne neden olmuşsa)

-Rosacea (kırmızı yüz)

-Geniş gözenekler

-Aktif yani iltihaplı düzeydeki akne (sivilce)

-Ciltte sıkılaşma

-Ciltte uzun süreli iyilik ve gençleşme

-Keskinliği azalmış çene çizgisini düzeltme

-Yüz ve boyundaki cilt gevşekliğinde

-İnce kırışıklıklarda

-Pigmentasyon anormalliklerinde

-Kırmızı damarsal lezyon görüntüsünden şikâyetçi olan hastalarda en uygun yöntemlerden birisidir.

Lazer tedavilerinde son trend: BBL Lazer

YENİ JENERASYON IŞIK TEKNOLOJİSİ

BBL, yeni jenerasyon bir ışık teknolojisidir. Kullanılan farklı dalga boyu ve ayarlanan enerjiye göre farklı amaçlara hizmet edecek şekilde kullanılma özelliği vardır. Hekim kullanımı içindir. Amaç lekeli cildi tedavi etmekse ayrı, cildi sıkılaştırıp gençleştirmek için ayrı, kırmızı yüzü tedavi etmek için ya da akneyi tedavi etmek için ayrı dalga boylarında kullanılır. BBL, yüz, el, dekolte ve boyun başta olmak üzere etkinlik sağlanmak istenen tüm deri alanlarında kullanılabilir.

BBL’İN ETKİ MEKANİZMASI

Haberin Devamı

BBL teknolojisinin cildin genetik materyalini gençleştirdiği kanıtlanmıştır. Düzenli uygulanan tedavilerle gen yapılarında olumlu değişiklikler oluşturur. Yaşlı hücreleri yapısal açıdan genç hücrelere benzer hale getirir. Ciltteki genetik hasarı tamir eder ve cilt kanseri oluşumunu dahi engelleyebilir.
Tedavi kişiye özel olarak oluşturulur. Aynı seansta, bir kişiye, birden fazla amaç için, birkaç dalga boyu ardışık uygulanabilir. Aynı seansta hem leke hem kılcal damar hem de cilt gençleştirme (gözenek sıkılaştırma ya da cilt sıkılığını artırma) tedavisi yapılabilir. Doz ve uygulama tercihleri, kişiye, kişinin cilt tipi ve cildinin ihtiyacına göre ayarlanır.

Haberin Devamı

CİLT SORUNUNA GÖRE TEDAVİ

Tedavi edilecek cilt sorununa göre seans sayısı ve aralıkları değişebilir. Sıklıkla; 3 hafta aralığında 3 seans arasında uygulanır. Seanslar 30 dakika ile 1 saat aralığında değişir. Süreyi, yapılan tedavinin şekli, kaç çeşit filtre kullanıldığı, alanın genişliği gibi durumlar etkiler. Etkinliği artırmak için; bu ilk 3 uygulamadan sonra, 6 ayda bir kez, tek uygulamalar tedaviyi pekiştiricidir. Ağrılı acılı bir yöntem değildir. Ancak hassas kişiler için gerekirse krem anestezi kullanılabilir. Genellikle hafif bir ısı duyulabilir. Tedavi süresince ve tedavi sonunda en önemli konu, güneşten çok çok iyi korunmaktır. Cildi yüksek koruma faktörü içeren kremlerle korumak, tedavi süresince nemlendirici kullanmak, dökülmekte olan ince kabukları soymamak ve kendi kendine iyileşmesini beklemek çok önemlidir. Seansların sonunda lekede azalma ya da kaybolma, genel cilt görünümünde düzelme, ince kırışıklıklarda azalma, genişlemiş damar ağında düzelme, kırmızı yüz görünümünde azalma, yüzde genel bir gençleşme hali, deri elastikiyetinde artış ve düzelme gözlenir. Cilt gençleştirme amacıyla, kırmızı yüz tedavileri, akne tedavileri amacıyla genellikle her mevsimde yaz-kış gözetmeden fırsat bulunduğunda probleme yönelik olarak yapılabilir. Leke tedavilerinde sıcak aylarda kaçınmak daha iyi olur. İlk uygulamada bile bir etkinlik gözlenir. Ana tedavi planından sonra, 6-8 ay aralarla yapılacak olan tekli uygulamalar, tedavi başarısını sürekli hale getirebilir. Yaz tatilleri öncesinde, derinin kendini koruma ve yenileme potansiyelini artıracağı için, her yıl bahar sonunda tedavi planına alınabilir.

Yazarın Tüm Yazıları