Borçsuz federasyon tam gaz

Geçtiğimiz hafta sonu Bodrum çok önemli bir organizasyonun heyecanını yaşadı.

Haberin Devamı

Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası ilk yarışı olan Rally Bodrum, 14-16 Nisan tarihlerinde Duja Hotels, VST Tour, Çözüm Ortağı, Oasis Bodrum, Noa Enerji, BESİAD, OYDER katkılarıyla ve 69 otomobil ile 138 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Karya Otomobil Spor Kulübü’nün “Çifte Bayram İçin Çocuklara Hediyeni Al, Starta Gel” sloganı ile yaptığı start seremonisi, sporcular ve izleyicilerin getirdikleri oyuncak ve hediyeleri deprem bölgesine gönderilmek üzere teslim etmeleri ile başladı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (TOSFED) davetlisi olarak gittiğimiz etkinlikte TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı, Başkan Yardımcısı Nisa Ersoy, Yönetim Kurulu Üyesi Cem Akoğul ve Genel Sekreter Serhan Acar ile sohbet toplantısına katıldık. Eren Üçlertoprağı Türkiye’de futbol başta olmak üzere 60’ı aşkın federasyon olduğuna dikkat çekti ve devam etti:

Haberin Devamı

- Borcu olmayan yegâne federasyon TOSFED’dir. Kamunun verdiği bütçe 26 milyon lira. Rallileri Petrol Ofisi gibi ana sponsorlar ve alt destekçilerin büyüttüğü bütçe ile gerçekleştiriyoruz. Petrol Ofisi’nin sponsorluğu bu spor için çok kıymetli.Uluslararası Otomobil Federasyonu’nun (FİA) Nielsen’e hazırlattığı bir araştırmaya göre Türkiye, otomobil sporlarına ilgi açısından 152 ülke arasında ilk 5’te yer alıyor.

Borçsuz federasyon tam gaz
Eren Üçlertoprağı - Mehmet Abbasoğlu - Volkan Işık

ŞIRNAK’TA YARIŞ İSTİYORUZ

Eren Üçlertoprağı da otomobil sporları pahalı bir spor dalı olsa da izlenme açısından Anadolu’ya yaygınlaştırmak istediklerini vurgulayarak “Daha önce Mardin’de ralli oldu. Şırnak’ta da bir ralli etabı gerçekleştirmek isteriz. Otomobil sporlarına ilginin gün geçtikçe artıyor. 5-10 yıl içinde otomobil sporları izleyici sayısı futbol kadar olacak. Hatta ben futbolu da geçebileceğine inanıyorum” dedi.

Uzun yıllar yarışlara katılan TOSFED Başkan Yardımcısı Nisa Ersoy da dikkat çeken veriler paylaştı:

- Dünyada otomobil sporlarında kadın co-pilot oranı yüzde 2 iken Türkiye’de yüzde 10’u buluyor. Dünyada otomobil sporları hakemlerinin ortalama yüzde 10’u kadın. Bizde hakem-gözlemci kadın oranı yüzde 25’e ulaşıyor.

Haberin Devamı

FUTBOL SEYİRCİSİNİ YAKALAYACAK

‘FORMULA 1’in sesi’ olarak tanıdığımız TOSFED Genel Sekreteri Serhan Acar “Rally Bodrum”un ardından devam edecek “Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası”nın takvimini açıkladı.

- 20-21 Mayıs: Yeşil Bursa Rallisi

- 10-11 Haziran: Eskişehir Rallisi

- 2-3 Eylül: Kocaeli Rallisi

- 30 Eylül-1 Ekim: İstanbul Rallisi

- 28-29 Ekim: 100. Yıl Rallisi

- 18-19 Kasım: Ege Rallisi

Borçsuz federasyon tam gaz

Serhan Acar “69 araç yarışa katılıyor. Araçların değerleri 30-150 bin dolar arasında değişiyor. Sporcularımız trafiğe açık alana da çıkıyor. Trafiğe açık alan için kendilerine süre veriliyor. Geç kalana “10 saniye”, o bölümü erken tamamlayana 1 dakikadan başlayan ceza var.  Sporcularımızın trafiğe açık alanda kurallara uymaları konusunda çok titiz davranıyoruz. Yani, kırmızı ışıkta durmaları, hız limitlerine uymaları gerekiyor. O nedenle trafiğe açık bölümü erken tamamlayana her 1 dakika için 1 dakika ceza veriliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘200 AKARYAKIT İSTASYONUNA BEDEL’ OYUN

Ülkemiz sosyo-ekonomik kalkınmasında spor kritik bir rol oynuyor. Biz de yarınlarımız için yaptığımız sosyal yatırımlarımıza ruhunda dayanıklılık, dinamizm ve performans olan ralli sporunu da dahil ettik. Bu spor bana göre Türkiye’nin aydınlık yüzüdür.

Bu sözlerin sahibi Petrol Ofisi Grup CEO’su Mehmet Abbasoğlu.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu TOSFED ile Maxima motor yağı markaları üzerinden 3 yıllık sponsorluk anlaşmasını yaptıklarına dikkat çeken Abbasoğlu “Karşımıza mücbir bir sebep çıkmadıkça biz TOSFED’le kol kola bu sporu desteklemek istiyoruz” dedi.

Sadece akaryakıt dağıtım şirketi olmadıkları enerji altyapısı grubu olduklarını belirten Abbasoğlu, şirketin bazı ilginç projelerine de dikkat çekti:

Haberin Devamı

- Petrolig Games, Türkiye Süper Ligine özel fantezi futbol oyunu “Sosyal Lig”i geliştirdi. “Sosyal Lig”de oynayanlar 3.3 milyonu buldu. Tümüyle grubumuz içinden geliştirilen bir oyun. Petrolig Games adıyla şirketleştirdik. Ayrı bir şirket olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Oyuncular, futbolcu transfer etmek için kullanacakları bütçeyi akaryakıt alışverişiyle biriktirdikleri kaynakla gerçekleştiriyor. Sosyal Lig” oyuncularının yarattığı akaryakıt alışverişi hacmi 200 istasyonun toplamına ulaşıyor. Yani, mobil oyun işimiz ana faaliyet alanımızla entegre şekilde yürüyor.

Borçsuz federasyon tam gaz
Mehmet Abbasoğlu

YATIRIMLAR DOLUDİZGİN

Ardından yatırım hedefleriyle ilgili de bilgiler paylaştı:

Haberin Devamı

- Aralık 2021’den beri Texaco’nun madeni yağlarını üretip ihraç ediyoruz. Şimdi bu işimizi büyütmek üzere Derince’de yeni yatırıma hazırlanıyoruz. TAV Fraport’la birlikte Antalya Havalimanı’nda kapasiteyi artıracak yatırımı sürdürüyor. Biz de uçak yakıtı tedarikçisi olarak büyüyen Antalya Havalimanı’na ayrıca bu alanda yatırım yapmayı planlıyoruz.

Biyodizel ve biyoetanol üretmek üzere Trakya’da bir fabrika kurmayı planlıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız netlik kazandıkça kamuoyu ile paylaşacağız. Petrol Ofisi Grubu’nun ciro üzerinden nakit akışı geçen yıl 200 milyar lirayı aştı. Bu boyutta bir nakit akışı, grup olarak fintek işine girmemizi de gerektiriyor. Bu yıl fintek konusundaki planlarımızı hayata geçirmeyi hedefliyoruz. 

Yazarın Tüm Yazıları