Zamana yenik düşmeyecek roman

Pandemi dönemi yazılan romanları yakından takip ediyorum.

Haberin Devamı

Bütün aşkların ortak kaderidir ayrılık. Âşık olduğu adamdan ayrılmış bir kadının ruh halini okumak bizi hayata daha çok yaklaştırıyor.

Aslı Perker’in yeni romanı “Ayrılığın İlk Günü”, aşka ve ilişkilere dair büyük bir hesaplaşmayı konu ediniyor.

Sevgisizlikten şikayet eden onlarca insanlar var çevremizde. Onların şikayetlerinin temelinde yatan durumu hakiki bir şekilde sorgulamak yürek ister. Her ayrılık, kısa süre içinde şaşırtıcı şekilde özüne dönme gerçekliğini yaşatıyor. Aslı Perker’in kahramanlarını hepimiz çok yakından tanıyoruz.

“Ayrılığın İlk Günü”, popüler kültür göndermeleriyle de gülümsetiyor. Soluk soluğa okunabilecek kaç roman var ki? “Ayrılığın İlk Günü”, zamana karşı yarışan ama zamana yenik düşmeyecek bir roman.

Okuyun çünkü iyi kitap okumak, akıllı insanlarla konuşmak gibidir.

Haberin Devamı

Sinema yazarından...

Sinema yazarı Suat Köçer’in “Münferit Bir Olay” isimli romanı, Ketebe Yayınları etiketiyle okurla buluştu.

Bir grup kartonpiyer işçisinin yaşam kavgasına odaklanan kitap, üniversiteli bir gencin Bursa’dan İstanbul’a kaçarak bu işçilerle yolunun kesilmesi ve sonrasında yaşadıklarını konu ediyor.

Köçer şöyle diyor:

“Uzun süredir zihnimde dönüp dolaşan bir hikâye vardı ama sinemadan yazmaya fırsat bulamıyordum. Pandemi mecburiyetiyle oturup yazmaya başladım, mevzu uzayıp romana dönüştü. Kurgusu, karakterleri ve mizanseniyle film gibi bir kitap çıktı ortaya.”

Doğan Kitap’ta neler oluyor?

“Şu sıralar özel bir sevincimiz var çünkü bir yazarımız Sait Faik Hikaye Armağanı’nı kazandı. Şermin Yaşar, sanıyorum Türkiye’nin en çok sevilen ve en çok okunan öykü yazarı. Arka arkaya yayımladığımız öykü kitapları toplam 400 bine yakın basıldı.

Şimdi Türkiye’nin en önemli öykü ödülünü alarak edebi gücünü de teyit etmiş oldu... Öte yandan Sait Faik jürisi, çok satan yazarlara karşı önyargılara aldırmayıp bu güzel öykülere hakkını verdi, sağ olsunlar.

Yayınevinde harıl harıl yeni kitaplar hazırlıyoruz.

Nermin Bezmen’den bir anı-deneme kitabı, Hakan Günday’dan yeni roman, Murakami’den müzik üstüne bir kitap, Filiz Aygündüz’ün yeni romanı, Cem Selcen’in yeni romanı, Saygı Öztürk’ün yeni kitabı ve Naomi Klein’ın iklim felaketi üstüne kitabı yolda.

Haberin Devamı

Ayrıca Sıla’nın, Ali Murat İrat ile birlikte yazdığı ‘Aşk Mektupları’ geliyor. Margaret Atwood’un uzun zamandır baskısı olmayan ‘Ademden Önceki Yaşam’ kitabını eski çevirisiyle yeniden basıyoruz.

Çevirmeni de ilginç bir isim, rahmetli Ara Güler’in rahmetli eşi Suna Güler...”

Kim ne okuyor?

◊ Yazar Canan Tan, Özdemir Asaf’ın “Yalnızlık Paylaşılmaz” adlı şiir kitabını okuyor.
◊ Yazar Aslı Perker, Tuna Kiremitçi’nin “Mezun Cinayetleri” adlı romanını okuyor.
◊ Yazar Rıza Kıraç, Nadine Gordimer’in “Evdeki Silah” adlı romanını okuyor.
◊ Dermatolog Güneş Ertürk, Yenal Bilgici’nin İlber Ortaylı’yla yaptığı “Bir Ömür Nasıl yaşanır?” adlı söyleşi kitabını okuyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları