Özel bir kitap geliyor

Ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar, özel bir kitaba imza attı. 20 Mart’ta Acarkent Coliseum’da, piyano dinletisi ve imza günüyle tanıtımı yapılacak olan kitap “Kafe Anjelika/Ne Yemeksiz Ne Müziksiz” adını taşıyor.

Haberin Devamı

Birçok yeteneğinin yanı sıra severek yaptığı yemekleri, onların tariflerini, öykülerinini yazdığı ayrıca müziklerin QR kodlarını paylaştığı “Kafe Anjelika/Ne Yemeksiz Ne Müziksiz” adlı kitap bin adet olmak üzere sınırlı sayıda basıldı. İyi Olmak Mümkün Eğitim, Kültür, Sanat, Spor ve Sağlık Vakfı tarafından sınırlı sayıda basılan kitaplar, bağış karşılığı sahiplerini bulacak ve elde edilen gelir ise depremzedelere bağışlanacak.

Özel bir kitap geliyor

Kitabın, Genel Sanat Yönetmenliğini Murat Öneş, fotoğraf ve video çekimlerini Yürek Akbar, asistanlığını Timur Tarman, grafik tasarımını İbrahim C. Yılgaz ve yayın editörlüğünü Deniz Karameşeoğlu gerçekleştirdi.

Özel bir kitap geliyor

Haberin Devamı

Affetmenin önemini hissettiriyor

Gülten Dayıoğlu Çocuk Romanı Ödüllü, “Burnumun Renkleri” çıktı. Gazeteci yazar Esra Yazdıç Demir, ödüllü kitabında, arkadaşlığın ama en çok da birbirine kol kanat germenin önemini anlatıyor.

Özel bir kitap geliyor

Altın Kitaplar etiketiyle okurlarla buluşan “Burnumun Renkleri” nezaketin değerini, affetmenin önemini hissettiriyor.

Susmak mı çatışmak mı daha iyi?

Üzerinde “Zehirli bir tartışmadan daha kötü olan tek şey, hiç tartışmamaktır” yazan bir kitap var elimde. Tam da günümüzün tartışmalı ortamına uygun bir konu değil mi? Kitap da zaten sessizliğin, suskunluğun tartışmaktan, gerekirse sözel kavgalara girişmekten çok daha tehlikeli olduğunu anlatıyor. Peki, sizce aramızdaki çatışmaların bizi bölmek yerine bir araya getirmesini sağlayabilir miyiz?
Bu bilgilerin üzerine bir de çevirmeninin yazar ajanlarından Nermin Mollaoğlu olduğunu öğrenince kitabı tanıtmamak olmazdı. Ian Leslie’nin yazdığı “Çatışma”, verimli anlaşmazlık konusunda kendimizi geliştirmemizi sağlayacak bir kitap.

Çocuklar için

Haberin Devamı

Çocuklar İçin Dil’in Bilgisi kitabı, Taş Kağıt Makas Atölyesi ve Sanat Bellek Yayınları iş birliğiyle “12’den 70’e bütün çocuklar için!” mottosuyla yayımlandı.

Özel bir kitap geliyor

“İbrahim Efendi Tabletleri”nin yazarı İbrahim Metin’in yazdığı ve Gencer Özdamar’ın resimlediği kitap raflardaki yerini aldı. Kitabı, yerleşik dil bilgisi anlayışının dışına çıkarak farklı bir yerden “Dil’in Bilgisi”ne odaklanıyor.
Kitap, dilin oluşumu/doğuşu, tabiat seslerinin taklidi, ses ve ses birliklerinin (sözcük) anlamlarla kurdukları “temsil” ilişkileri ve neredeyse sınırsız olan dil evreninde dilin hareket biçimleri üzerinden okuyucuyu bir “varlık alanı olarak dil”i merak etmeye davet ediyor.

Haberin Devamı

İnsan vücudu çizmek için kapsamlı rehber

Jake Spicer’in “Figür Çizimi” kitabı nihayet Remzi Kitabevi yayınları arasında. Kitap, insan figürü çizmek için gerekli tüm bilgileri ve becerileri sunmak üzere hazırlanmış.

Özel bir kitap geliyor

Genellikle bu alandaki kitaplar figür çiziminin yalnızca belli bir unsuruna odaklanırken, bu kapsamlı rehber, gözlem, ifade ve anlama konularını bir bütün içinde veriyor. “Figür Çizimi”nin kazandıracağı güçlü temel beceriler sayesinde iyi gözlemlenmiş ve doğru orantılanmış çizimler yapılabilecek. Tüm kitap boyunca her adımda çalışmayı destekleyecek çizim ve fotoğraf örnekleri sıralanıyor. Temel malzemeleri, becerileri ve yaklaşımları anlamaya yardımcı olacak, adım adım açıklamalar yer alıyor. Özetle kapsamlı bir anatomik rehber...

Haberin Devamı

Sürprizlerle dolu bir macera

Bazen kaybolmak, kendini bulmaktır. Neşeli üslubuyla ve farklı kültürleri buluşturduğu çocuk ve gençlik kitaplarıyla sevilen Hacer Kılcıoğlu, okurunu bu kez bir bisiklet grubunun peşinden Kosova’ya götürüyor. Keşif ruhu, yardımlaşma ve güven duygularıyla örülü “Bas Pedala Luna”, sürprizlerle dolu bir macerayı küçük kahramanının gözünden anlatıyor.

Özel bir kitap geliyor

Akıcı diyalogları ve özgün karakterleriyle dikkati çekerken, iletişim ve önyargılar üzerine düşündürüyor. Her yaştan okura, farklılıklarla kucaklaşmanın, aynı Dünya’ya ait olduğumuzun sevincini duyumsatıyor.

Kim Ne Okuyor?

◊ İşadamı Abdullah Kığılı, Bülent Eczacıbaşı’nın “Aklımızda Bulunsun-İş İnsanları İçin Denemeler” ve “İşim Gücüm Budur Benim-İş İnsanının Yeni Sorumlulukları” adlı kitaplarını okuyor.
◊ Yazar Gülsün Bilgehan, Serdar Şahinkaya’nın “Türkiye İktisat Kongresi” adlı kitabını okuyor.
◊ Şef Arda Türkmen, Ertan Özdemir’in “Bir Hikaye Anlatsana Üstat” adlı kitabını okuyor.
◊ Film yapımcısı Zeynep Özbatur Atakan, Elçin Poyrazlar’ın “Mantolu Kadın” adlı kitabını okuyor.

Yazarın Tüm Yazıları