Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi”

Dünyanın önde gelen ve İtalya’nın en büyük ilaç firmalarından birisi olan Menarini, “Pills of Art” projesini “Hayata sanat kat” mottosu ile Türkiye’de hayata geçirdi.

Haberin Devamı


Pills of Art Türkiye projesi küratörü Begüm Güney, usta sanatçıların eserlerine dair anekdotları ve merak edilenleri kısa videolarla sanatseverlerle buluşturuyor.
Bu sayede Türkiye sanatına bir keşif yolculuğu başlatıyor.

Osman Hamdi Bey’in  “Kaplumbağa Terbiyecisi”

Proje kapsamında Osman Hamdi Bey’in “Kaplumbağa Terbiyecisi”, Carl Frederick Von Breda’nın “Yusuf Agah Efendi” eseri, Breda Antoine de Favray’in Fransız Büyükelçisi Vergennes Kontu Charles Grevier’in Türk giysileri içinde portresi gibi eşsiz eserlerin bilinmeyen hikayeleri Menarini Türkiye YouTube sayfasından izlenebilecek.

Öfkeyle büyüyen çocukların hikayesi

Pier Paolo Pasolini’nin “Kenar Mahalle Çocukları” kitabı Nazlı Birgen’in çevirisiyle yayımlanacak.
Filmleriyle İtalyan ve dünya sinemasında ölümsüz bir iz bırakmış Pasolini’nin bu en ünlü eseri, onun sınırları sürekli zorlayan aykırı zihninden faydalanan bir neorealist başyapıt.

Haberin Devamı

Osman Hamdi Bey’in  “Kaplumbağa Terbiyecisi”

Sanatın, kurumların ve toplumun arkasını döndüğü bir sınıfa adanmış sarsıcı bir kült roman.
Ebedi şehir Roma’nın tozlu ve yıkık kenar mahallelerinde yetişen, kimsesizlik ve yoklukla sınanan, öfkeyle büyüyen çocukların hikayesi, temmuz ayında çıkacak.

Yapı Kredi Yayınları’nda neler oluyor?

Geçenlerde, Yapı Kredi Yayınları’nın yayın koordinatörü Aslıhan Dinç ile görüştüm. Kendisi, yeni çıkacak temmuz kitaplarından bahsetti. Bu iki eserin önce kapağını görüp sonra tanıtımını okuyunca, hemen listeme aldım.

Osman Hamdi Bey’in  “Kaplumbağa Terbiyecisi”

Javier Marias’ı romanları ile tanırız, bu kez yazıları ile buluşuyoruz, üstelik futbol yazıları.
Marias’ın “Vahşiler ve Duygusallar” adlı kitabı, yazarın El Pais gazetesinde 90’lı yıllarda yazdığı futbola dair yazılarından bir seçme sunuyor. Bu kısa metinler, doğrudan futbolla ilgili olmakla birlikte gerek edebiyat gerekse sinema ile ilintilenerek yansır yazarın kalemine. Belki daha da önemlisi bunlar sayesinde hem yazarın İspanya hakkındaki düşüncelerini, hem kendi hayatına ilişkin, kurmaca yapıtlarında açık ettiğinden çok daha fazla bilgiyi barındırmakta.
3 aylık düşünce dergileri Cogito’nun “Yaz 2022” dosyasında “Yoksulluk” ana tema. Bu dergide, düşünce tarihinde ve günümüzde yoksulluğun nasıl irdelendiğine dair denemeler ve söyleşiler yer alıyor. Yazılardan bazıları, Fatih Altuğ’un “Latife Tekin’de Yoksulluğun Bilgisi”.

Haberin Devamı

Kim Ne Okuyor?

· İşadamı Murat Ülker, Elizabeth Wurtzel’in “Kaltak” adlı kitabını okuyor.
· Oyuncu Selim Bayraktar, Cacilda Jetha ve Christopher Ryan’ın “Cinselliğin Şafağı” adlı kitabını okuyor.
· Prodüktör İzzet Öz, Murat Meriç’in “100 Şarkıda Memleket Tarihi” adlı kitabını okuyor.
· Yazar Bülent Vardar, George Orwell’in “Paris ve Londra’da Beş Parasız” adlı kitabını okuyor.

Müthiş bir macera

“5. Kan”, Nursel Köse imzasıyla Nemesis Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı. Temelini kan grubuna göre beslenmeden alan eser, hazırladıkları aşıyla dünyayı hastalıklardan kurtaracağını iddia eden doktor ve ekibinin, aşının uygulama gününde yaşadıkları şoke edici bir gelişmeyle başlıyor.
Osman Hamdi Bey’in  “Kaplumbağa Terbiyecisi”

Macera, gerilim ve polisiye dozu her sayfada giderek yükselen “5. Kan”, kurgusuyla okurları sürükleyici bir hikâyenin içerisine çekiyor.
Türkiye, Yunanistan, İtalya, İngiltere, İsrail, Hindistan gibi ülkelere sürüklenen kahramanlar, bir yandan olayı çözmeye çalışırken bir yandan da peşlerindeki katillerden canlarını kurtarmanın yollarını arıyorlar.

Haberin Devamı

Odağında kadın var

Fakir Baykurt ve Seyhan Livaneli Öykü Ödülleri’nin sahibi Hande Çiğdemoğlu, ilk öykü kitabı “Kâğıt Kesiği” ile okurlarıyla buluştu. Ataerkil bir dünyada kadını odağına alan kitap, İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlandı. Okuma aşkıyla yanıp tutuşan kız çocuklarını, eşinin baskısıyla kendi benliğini unutan kadınları, geçimini sağlamak için istemediği bir yola sürüklenen anneleri konu alan “Kâğıt Kesiği”ni okuma listenize alabilirsiniz.

“Bizim Filmlerimiz Onların Filmleri”

VakıfBank Kültür Yayınları, Hint sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Satyajit Ray’in sinema yazılarını bir araya getiren “Bizim Filmlerimiz Onların Filmleri” kitabını yayımladı. Kitap, sadece Ray sinemasının daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunmakla kalmıyor, aynı zamanda Hint sinemasına ve özellikle de Hint Yeni Dalga’sına ışık tutuyor.
Ayrıca Batılı yönetmenler hakkındaki yazılar ile sinema literatüründe sık rastlanmayan şekilde bir büyük yönetmenin diğer yönetmenlere dair görüşlerini içeriyor.

Haberin Devamı

Osman Hamdi Bey’in  “Kaplumbağa Terbiyecisi”

Yazarın Tüm Yazıları