Kalbi kırılanlara Çelik iyi geliyor

Çelik’in yeni albümü “İz Düşümü”nü dinlerken iyi vakit geçirdim.Çelik’in albümdeki “Bana Fark Etmez” şarkısını çok beğendim. Şarkı söylemek için de yaşamak gerekiyor.

Haberin Devamı

Kalbi kırılanlara Çelik iyi geliyor

Kalbi kırılanlar “Bana fark Etmez” noktasına her zaman daha yakınlar.
İyi sanatçılar, yazarlar sizi düşlere götürürler.
Yoğunluğun kıymetini bilen sanatçılar hep olsun.
Şarkının sözleri sizi yaşanmış bir şeye götürüyorsa, orada bir gerçeklik vardır. Hissedilmiş olan neyse şarkı da o oluyor. Şarkının söz ve müziği de Çelik’e ait. Bu arada Çelik hangi kitabı mı okuyor, sordum öğrendim. Hilmi Ziya Ülken’in “Aşk Ahlakı” adlı eserini okuyor.

Bir yargıcın peşinde

Kalbi kırılanlara Çelik iyi geliyor

Haberin Devamı

Remzi Kitabevi çoktandır beklenen bir John Grisham romanını yeni yayımladı. “Yargıcın Listesi” adıyla çıkan kitapta onlarca cinayetin sorumlusu olan bir yargıcın peşinde soluk soluğa bir kovalamaca bekliyor okuru.
Füsun Doruker’in Türkçeleştirdiği roman şimdiden çok satanlar listesinde üst sıralara yerleşmiş durumda. Kitabın redaksiyonunu Sevrin Uysal, son okumayı da dostum Öner Ciravoğlu gerçekleştirmiş. Meraklılarını güzel bir anlatı ziyafeti bekliyor. Remzi Kitabevi’nden taze bir haber daha.

Iris Murdoch, Ayrıntı Yayınları’nda

Kalbi kırılanlara Çelik iyi geliyor

Ayrıntı Yayınları, geçtiğimiz yüzyılın önemli yazarı, İngiliz filozof ve yazar Iris Murdoch’un tüm kitaplarını yayımlıyor. Murdoch’un 1973 James Tait Black Anma Ödülü kazanan “Kara Prens” ve 1978 Booker Ödülü kazanan “Deniz Deniz” romanlarını Türkiye’deki okurlarla buluşturan Ayrıntı Yayınları, ayrıca yazarın “Ağ”, “Kesik Bir Baş”, “Rüya Sakinleri”, “Melekler Zamanı” romanlarıyla “İyiliğin Egemenliği”, “Sartre: Romantik Rasyonalist”, “Varoluşçular ve Mistikler”, “Ateş ve Güneş” adlı çalışmalarını da yayımladı.
1970’de İrlanda Akademisi’nin, 1975’te Amerikan Beşeri Bilimler ve Sanat Akademisi’nin onursal üyeliğine seçilen; eserleri filmlere ve dizilere de uyarlanan Iris Murdoch’un “The Good Apprentice”, “The Nice and The Good”, “The Bell”, “The Unicorn”, “A Fairly Honourable Defeat” adlı eserleri de önümüzdeki dönemde Ayrıntı Yayınları tarafından yayımlanacak.

Haberin Devamı

İyiye karşı kötünün hikâyesi

Kalbi kırılanlara Çelik iyi geliyor

Hayvan Mezarlığı”, “Yeşil Yol”, “O” gibi kült eserlerin usta yazarı Stephen King’in yeni romanı “Peri Masalı” Altın Kitaplar etiketiyle raflardaki yerini aldı. Stephen King, yeni kitabında iyi ile kötünün savaştığı paralel bir dünyanın kapılarını aralıyor ve hayal gücünün en derin kuyusuna iniyor. The New York Times’ın “Unutulmayacak tuhaf karşılaşmalar ve iyi işlenmiş, heyecan verici olaylarla dolu sürükleyici bir kitap” yorumunda bulunduğu “Peri Masalı”, kahraman rolüne soyunan sıradan bir genç adamın olağanüstü macerasını anlatan ikonik ve gerilimli bir kitap.

Bekleyelim “Muhteşem Kuzenleri”

Eylül ayında çıkacak yeni bir yayına hazırlanıyor. Adı “Muhteşem Kuzenler”... Kuzenler arasında kimler yok ki... Edebiyatçı Münevver Ayaşlı, Bülent Arel, Bülent Rauf, Hatice Bağana... Büyük bir ailenin aydınlardan oluşan tüm üyelerin izini yazar Arın Dilligil Bayraktaroğlu, Avrupa, Londra ve Bodrum’da sürüyor. Örneğin Bülent Rauf Kral Faruk’un kız kardeşiyle evleniyor. Münevver Bağana Ayaşlı soyadını alıyor. Elektronik müziğin öncüsü Bülent Arel, ününe Amerika’da kavuşuyor. Anlatıya 1962 yılında Nazım Hikmet’in imza günüyle de karşılaşıyoruz. Bekleyelim “Muhteşem Kuzenleri”...

Haberin Devamı

Anlamlı bir yaşamın ipuçları

Kalbi kırılanlara Çelik iyi geliyor

Batı düşüncesinin en etkili ve önemli figürlerden Hippolu Aziz Augustinus’un yazdığı “Mutlu Yaşam Üzerine” yaşamın nasıl olması gerektiğine dair bir sorgulama sunuyor. Fırat Çelebi’nin yetkin çevirisiyle kısa ancak geniş uzamlara sahip eser Aziz Augustinus’un yaşama ve dine dair felsefi düşüncelerini yansıtmasının yanı sıra anlamlı bir yaşamın ipuçlarını da veriyor. Kronik Kitap Klasikler Serisi’nin bu yeni eseri ileride gelecek diğer orijinal eserleri de merak ettiriyor.

AKLIMDA KALANLAR

∆ Bergama Tiyatro Festivali, 11-13 Ağustos tarihleri arasında 4. kez seyircilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Ulusal ve uluslararası tiyatro performanslarının yanı sıra panel ve atölye çalışmalarıyla da dikkat çekiyor.
∆ Amasra Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan 2. Amasra Uluslararası Şehir Festivali; 30 Ağustos tarihinde başlıyor. Bartın’ın Amasra ilçesinde düzenlenecek festival kapsamında konserler, tiyatro oyunu, film gösterimleri, atölyeler, seramik, resim ve panel etkinlikleri gerçekleştirilecek.
∆ Bozcaada Caz Festivali için geri sayım başladı. 8-9-10 Eylül’de Paribu ana sponsorluğunda gerçekleşecek Bozcaada Caz Festivali’nin yedinci edisyonunda sahne alacak isimler duyuruldu. Festival, bu yıl da caz sahnesinin usta isimlerini ve yeni yeteneklerini ağırlıyor.

Haberin Devamı

 Kim Ne Okuyor? 

◊ Oyuncu Nürsel Köse, İlber Ortaylı’nın “İnsan Geleceğini Nasıl Kurar” adlı eserini okuyor.
◊ Oyuncu Necip Memili, Yaşar Kemal’in “Demirciler Çarşısı Cinayeti” adlı eserini okuyor.
◊ İletişimci yazar Özgür Aras, Çetin Çetintaş’ın “Hayat Sana Ne Anlatıyor” adlı eserini okuyor.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları