Enerji dolu bir festival!

Geçen hafta Malatya İnönü Üniversitesi’nin düzenlediği Kısa Film Festivali oldukça keyifliydi. Yöneticileri, öğrencileri, güneşin enerjisini taşıyan sanatçılarıyla birçok festivalden farklıydı.

Haberin Devamı


Ünlü sinema yönetmeni merhum Halit Refiğ’in eşi Gülper Refiğ’le karşılaşmak bana çok iyi geldi.
Gülper Refiğ, “Halit Refiğ Sineması”nı anlattı, eşinin yarım kalan projeleri olduğunu ve bunları tamamlamak istediğini dile getirdi. Festivalde oyuncu Arzu Yanardağ’a da rastladım.
Bakın neler söyledi: “İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali’nde jüri üyesi olmaktan onur duydum. Malatya’da olmaktan büyük keyif aldım. Daha önceki gelişlerimde çok fazla gezme fırsatım olmamıştı. Bu sefer şehri doya doya gezdim. Tarihi, lezzetli yemekleri, sıcakkanlı insanlarıyla Malatya’nın yeri çok başka. Festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederim.”
Festivalden eve dönerken güneşin ve sanatın enerjisini beraberimde taşıyordum.

Enerji dolu bir festival

Haberin Devamı

Notaları bilen ağustos böceği

Müziğin dilinden anlayan, notaları bilen ağustos böceği, bildiklerini acemi çobana öğretmeye hazır. Böylece çoban, koyunlarıyla iletişim kurarken müzikten faydalanabilecek.
Onlar adım adım notaları tanıyıp şarkılarını oluştururken, bizler de sayfalardaki karekodları okutarak bu yolculuğa eşlik edebiliriz.
Yaşam boyu en yakın dostlarımızdan biri olan müziğin dilini öğrenmeyi kim istemez...
Redhouse Kidz tarafından yayımlanan “Melodi Merdiven”, çocukları notaların büyülü dünyasına davet ediyor. Müzik öğretmeni Özlem Yurteri Gürevin ve yazar-çizer Ece Zeber’in birlikte yazdıkları, her sayfası müzikle dolu “Melodi Merdiven”, keyifli anlatımı, rengârenk çizimleriyle bir solukta okunuyor.

Enerji dolu bir festival

EurasiaDoc Atölyesi tamamlandı

Ünlü Fransız belgeselci ve yazar Samuel Aubin’in eğitmenliğinde EurasiaDoc Belgesel Film Senaryo Atölyesi 2021, geçtiğimiz günlerde tamamlandı.
İlk bölümü zoom üzerinden yapılan atölyenin ikinci yarısı Fransız Kültür’deydi. Tüm Türkiye’den seçilen altı ismin projeleri atölye boyunca çalışıldı, dünyanın farklı köşelerinden belgesel dünyasını değiştiren örnekler izlenip tartışıldı, yaratıcılık dolu bir haftanın sonunda bursiyerler yol planlarıyla önemli bir noktaya geldi.
Bu arada Samuel Aubin, romanları, Ara Güler belgeseli ve yapımcılığını yaptığı belgesellerle Fransa’nın önemli sanatçılarından.
Türkiye’de de bir yayıncı arayışında. İyi edebiyatının karşılığını yakın zamanda bulacağına inanıyorum.

Haberin Devamı

Enerji dolu bir festival

Jim Carrey bu kez yazar olarak karşımızda

The Truman Show”, “Maske”, “Eternal Sunshine of the Spotless Mind”, “Salak ile Avanak” gibi unutulmaz filmlerin usta oyuncusu Jim Carrey, bu defa Dana Vachon’la birlikte kaleme aldığı romanı “Anılar ve Yanılsamalar” ile hayranlarının karşısına çıkıyor!
Carrey’nin hayatından ve kariyerinden gerçekleri kullanarak kurgusal bir çöküş ve yeniden doğuş hikâyesini anlatan “Anılar ve Yanılsamalar”, Epsilon logosu ve Aslı Perker’in çevirisiyle Türkiye’deki okurlara ulaşıyor.
Hollywood yıldızı Jim Carrey’yi kurgusal bir karaktere dönüştürüp ona sürrealist bir gerçeklik kazandıran bu sıra dışı, yarı otobiyografik roman başarılı, sevilen ve çok popüler oyuncuyu bambaşka bir ışık altında gösteriyor.

Haberin Devamı

Enerji dolu bir festival

Kim Ne Okuyor?

*İtalya’da yaşayan ünlü yönetmen Ferzan Özpetek, Luciana Littizzetto’nun Io mi fido di te adlı eserini İtalyancadan okuyor.

*Oyuncu Fadik Sevin Atasoy, Gregory David Roberts’ınShantaram adlı eserini okuyor.

*Oyuncu Aybike Turan, Nil Sakman’ın Süreyya adlı eserini okuyor.

*Ünlü görüntü Yönetmeni Yusuf Aslanyürek, Konstantin Mihailoviç’in Bir Yeniçerinin Hatıraları’nı okuyor.

Yeni çıkanlar

Joan Kim Erkan’ın hikayesi

Bakış açısı, stili,çalışkanlığı ve sıra dışı yaşamıyla ilham olan Joan Kim Erkan’ın Türkiye’deki 60 yıllık yaşamını konu alan “Kim Bu” (Lady Who) kitabı yayımlandı.
1959’da henüz 22 yaşındayken Galler’den ayrılıp, önce İstanbul’a, sonra Aydın’a yerleşen Joan Kim Erkan’ın hikayesi sadece bir yaşama değil, aynı zamanda yakın tarihin izlerine de ışık tutuyor.
Kitabın bir bölümüne adını verdiği Ara Güler gibi Joan Kim’in hayatına giren ve yer etmiş pek çok önemli isim özelinde anlatılan hikayeler kitabın seyrini oluşturuyor.

Haberin Devamı

Enerji dolu bir festival

Rusya Çarlığı’ndan bir aşk öyküsü: “İlk Aşk”

VakıfBank Kültür Yayınları, 19’uncu yüzyıl Rus edebiyatının en önemli şair ve yazarlarından biri olan Ivan Sergeyeviç Turgenyev’in
“İlk Aşk” isimli kitabını yayımladı.
VakıfBank Kültür Yayınları’nın (VBKY) yayımladığı “İlk Aşk”, henüz büluğ çağındaki bir gencin kendisinden yaşça büyük bir kadına olan aşkını, bir aile dramı çerçevesinde anlatıyor.

Enerji dolu bir festival

Yazarın Tüm Yazıları