Tek gece yetmez

Bu akşam galası yapılacak “Broadway’den İstanbul’a Müzikaller”in provasına katıldım ve niçin tek gece için planlandığını projenin yaratıcısı Nurcan Karaca’ya sordum. Keşke bunca emek tek bir gösterim için olmasa, bilet bulamayan, o gece müsait olmayan sanatseverler için ikinci, üçüncü, beşinci alternatifler sergilenebilse.

Haberin Devamı

Semiramis Pekkan’ın onur konuğu olduğu ve Asuman Dabak, Canan Ergüder, Emre Altuğ, Pelin Akil, Pelin Karahan gibi isimlerin yer aldığı “Broadway’den İstanbul’a Müzikaller” gösterisi bu akşam Maslak’taki Maximum Uniq Açıkhava’da.

Tek gece yetmez

“Sefiller”, “Chicago”, “Cabaret”, “Damdaki Kemancı”, “Notre-Dame De Paris”, “Grease”, “Evita”, “Cats” gibi ünlü Broadway müzikallerinin yanı sıra “Lüküs Hayat”, “Hisseli Harikalar Kumpanyası”, “Şen Sazın Bülbülleri”, “Kantocu” gibi gişe rekorları kırmış Türk müzikallerinden parçalarla oluşturulan gösterinin yönetmen koltuğundaysa efsane tiyatrocu Haldun Dormen var.

Daha önce 2006 ve 2017’de de farklı kadro ve farklı repertuvarlarla yapılan “Broadway’den İstanbul’a Müzikaller” için biletler çoktan tükendi bile.

Haberin Devamı

İşin tek üzücü yanıysa hazırlıkları dört aydır süren, haftanın her günü vokal ve dans provaları yapılan gösterinin sadece tek bir gece için planlanmış olması.

Halbuki kariyerinin zirvesindeyken müziği bırakan Semiramis Pekkan bile yıllar sonra ilk kez sahne alacağı proje için Ajda Pekkan’ın da şan hocası olan Günay Acar’dan tekrar şan dersleri aldı.

“Broadway’den İstanbul’a Müzikaller”in provasına katıldım ve niçin tek gece için planlandığını projenin yaratıcısı Nurcan Karaca’ya sordum.

“Bu proje, ilk kez seyirciyle buluşturduğumuz 2006 yılı dahil, hep ‘sold out’ olmuş bir proje. Ama kadrodaki isimler öyle büyük ve diziler vs. ajandaları öyle yoğun ki çok talep olmasına rağmen hep tek galada kaldık. Bu sene oyuncularımız büyük bir özveri yaptı ve ilk kez 6 Ekim’de İzmir Kültürpark Açıkhava’ya da gidiyoruz.

Çok zor görünüyor ama eğer yapabilirsek bir de kasım ayında yine tek bir gösterim için Ankara planımız var” diyor.

Provalarını izlediğim sanatçıların performansları öyle başarılı, aylardır gösterilen çaba o kadar fazla ki keşke bunca emek tek bir gece için olmasa, bilet bulamayan, o gece müsait olmayan sanatseverler için ikinci, üçüncü, beşinci alternatifler sergilenebilse.

Haberin Devamı

Anladığım kadarıyla bu da oyuncuların görev aldıkları dizilerin yönetmenlerine kalmış durumda.

Seyirciyi neler bekliyor?

Semiramis Pekkan’nın onur konuğu olmasının dışında gecenin pek çok sürprizi var. Canan Ergüder’in tango performansı çok konuşulacak mesela. “Moulin Rouge” müzikalinden “Tango de Roxanne” parçasında dans edecek. Aynı şekilde Pelin Akil’in Burak Sevinç ile “Grease Medley” düetine de bayılacaksınız. Pelin Uluksar’ın sandalyeli gösterisiyse uzun süre akıllardan çıkmayacak.

Yeniden başlasın! 

 Popüler kültürümüzün en büyük taç giyme töreni Pantene Altın Kelebek için geri sayım başladı, adaylar halkın huzuruna çıkmaya hazır.

◊ 48’inci Pantene Altın Kelebek için televizyon ve müzik dünyasının en sevilen isimleri toplam 30 kategoride yarışacak.

Haberin Devamı

◊ Halk oylaması yine en büyük etkiye sahip.

◊ Toplam 30 kategoride Eylül 2021-Eylül 2022 arasında televizyon ve eğlence dünyasında adından söz ettiren pek çok isim, proje, ilk turda tamamen halk tarafından oylanacak.

◊ İlk turdaki halk oylamasıyla Türkiye televizyon ve müzik dünyasının en sevilen isimleri belirlenecek.

◊ İkinci faz oylamada ilk 10’a giren isimler, halk tarafından tekrar oylanacak. Ve finalistler belirlenecek. Son aşamada ise Kelebek yazarları ve ünlülerden kurulu jüri toplanacak.

◊ Kazananlar belirlenirken yüzde 70 halk oylaması, yüzde 30 jüri oylaması etkili olacak.

◊ Geçen sene halk oylamasına büyük ilgi olduğunu da hatırlatalım. Toplam 16.673.734 oy kullanıldı. Kazananlar milyonlarca oyla Altın Kelebek’lerine kavuştu.

Haberin Devamı

◊ Eğer sizin de kazanmasını istediğiniz adaylar varsa bu hafta itibarıyla pantenealtinkelebekodulleri.com üzerinden oy verebilir, desteklediğiniz kişinin ödül almasına yardımcı olabilirsiniz.

Senenin en büyük yeniliklerinden biri ise “Yıldızı Parlayanlar” kategorisinde.

Şimdiye kadar sadece üç isme verilen ödüller bu yıl üç kadının yanı sıra bir de erkeğe verilecek.

Ödüllerini alacak ‘yükselen yıldızlar’; Nilsu Berfin Aktaş, Özgü Kaya ve Su Burcu Yazgı Coşkun’un yanı sıra Tarık Emir Tekin’le bir ilk yaşanacak.

 

Yazarın Tüm Yazıları