Hakan Tütüncü: Trafik sorunu yatırımla çözülür…

AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, projelerini tanıtacağı toplantıdan önce medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Haberin Devamı

*

Proje tanıtımına 1 hafta kala böyle bir buluşma yapılmasına şaşırdım aslında.

*

Çünkü bu toplantı hem iyi hem de kötü oldu.

*

Neden iyi oldu?

 

Çünkü resmi olarak Kepez sınırlarından çıkan Hakan Tütüncü’nün kentin öncelikli sorunlarına nasıl baktığını test etmiş olduk.

*

Neden kötü oldu?

*

Çünkü sorduğumuz soruların yanıtları projeler henüz açıklanmadığı için tam anlamıyla yerine oturmadı.

*

Ama şu da bir gerçek Hakan Bey tüm sorulara sınırlı ama kayda değer yanıtlar verdi.

*

Soru sırası bana geldiğinde kent ulaşımının geleceğini ve Altın Portakal’la ilgili düşüncelerini sordum.

*

‘Ulaşım’ deyince Hakan Bey gülümsedi ve şunları söyledi:

Hakan Tütüncü: Trafik sorunu yatırımla çözülür…

Haberin Devamı

‘YÜKSEK UFUKLU PROJELERİMİZ VAR’

“Bu kentin en büyük sorununun trafik ve toplu ulaşım olduğunu görüyoruz. Toplu ulaşımı ve trafiği rahatlatacak çareler bugün her şeyden çok daha kıymetli hale geldi. Sadece kent merkezinden bahsetmiyorum. Alanya, Manavgat, Serik gibi ilçelerimizde de trafik ve toplu ulaşım birinci önceliğimiz. İlçelerin kendi içindeki ulaşımı, ilçelerin il merkeziyle ulaşımını düzenleyen çok esaslı çalışmalarla geliyoruz. Biz bu projelere 5 yıldan beri çalışıyoruz. En büyük enerjimizi de buralara vereceğiz.

‘TAŞINAN DA TAŞIYAN DA MUTSUZ’

Trafik problemini kökünden çözecekseniz esaslı yatırımlar yapmanız lazım. 5 yıl boyunca alternatif güzergâhlar nerelere açıldı, bakın sinyalizasyon demiyorum; kavşak düzenlemeleriyle ilgili şehrimizde ne yapıldı bunlara bakmak lazım. Toplu ulaşımı çağdaşlaştıracağız. Bugün bakıyorum taşınan da taşıyan da mutlu değil. Problemi zihnimizde çok iyi tanımladık. Dünyada bu sorun nasıl çözülmüş onu inceledik. Bu konudaki projelerimizi açıkladığımızda ne kadar yüksek ufuklu olduğunu hepiniz göreceksiniz.”

*

Hakan Bey ulaşımı konuşurken elbette metro ve hızlı tren konusundaki görüşlerini aktardı ve şöyle devam etti:

Haberin Devamı

‘METRO GÜNDEMİMİZDE’

“Hızlı tren Antalya’nın en önemli hedeflerinden biri. Yeni dönemde Antalya’yı da hem Kapadokya hem Afyon hattıyla hızlı tren seferleriyle buluşturacağız. Ulaşım planlaması için bir sistemiz var. Bu sistemin içerisinde metro da var.”

 

ALTIN PORTAKAL’I ÖZELLİKLE SORDUM

Hakan Bey’e ‘Altın Portakal’ sorusunu özellikle sordum.

*

Neden?

*

Çünkü kendisi tam bir Yeşilçam hayranı.

*

O kadar ki vizyon projesi Dokuma Park’ta Yeşilçam Sokağı oluşturdu.

*

Ayrıca iyi bir koleksiyoner…

*

Peki ne dedi Hakan Bey Altın Portakal için…

‘FESTİVALİ HALKIN İÇİNDE YAPACAĞIZ’

“Altın Portakal Antalya’nın değeri. Darbe dönemlerinde bile yapılan Altın Portakal, Cumhuriyetin 100’üncü yılında yapılamadı. Bunu hepimizin düşünmesi lazım. 60 yıllık bir geleneğin devam etmesi lazım. 60’ıncı Altın Portakal’ı yapmak inşallah bize nasip olacak. Çocukluğumda muhteşem bir Altın Portakal vardı. Halktan kopuk bir Altın Portakal yoktu. Film festivallerinin halkla sarmaş dolaş olmasını istiyoruz. Mutlaka halkın içerisinde yapacağız. Halkla kucaklaşmış bir festival olacak. Altın Portakal geçmiş günlerine geri dönecek.”  

Haberin Devamı

BAM TELİ ALTYAPIYMIŞ…

Hakan Bey, keskin sorulara rağmen en güçlü rakibi CHP’li Muhittin Böcek’e gönderme dahi yapmadı.

*

Ta ki iş altyapı meselesine gelene kadar.

*

Bu sorunun ardından Hakan Bey hedefine ASAT’ı aldı ve şu eleştirileri yaptı:

‘ASAT KAYITSIZ KALDI’

“Büyükşehir belediyeleri altyapı yapar. Su ile ilgili her türlü konu büyükşehir belediyesinin uhdesindedir. Sadece su ile ilgilenen kurumu ASAT’ın bütçesine baktığınızda bazı büyükşehir belediyelerinden daha fazla. Bir yerde su baskını, taşkın varsa ASAT’ın ilk vazifesi bu taşkınlar neden yaşanıyor diye sorgulaması lazım. Biz ilçe belediyesi olarak defalarca söylememize rağmen kayıtsız kalan bir ASAT idaresi oldu. ASAT’ın daha duyarlı ve üretken davranması gerekir. Kepez’de 90 bin gecekonduyu kaldıramasaydık bu tahribat daha fazla olacaktı.”

Haberin Devamı

Hakan Tütüncü: Trafik sorunu yatırımla çözülür…

NO COMMENT…

Hadi itiraf edeyim; biraz gazeteci hinliği yapıp Muhittin Böcek’in açıkladığı 132 projeyi de sordum Hakan Bey’e.

*

Ama Hakan Bey siyasi heyecan yaratacak bir cevap yerine şunları söyledi:

‘KARNEYİ HALK VERİR’

“İnanın dünkü gelişmeleri takip edebilecek kadar vaktim yoktu. Zaten biz kendi çalışmalarımızı kendi zemininde sürdürmekten yana bir yaklaşım içindeyiz. Herkesin değerlendirmesini yapacak olan halktır. Siyasetçilerin karnelerini de halk verir. Onlarla (Projeler) ilgili herhangi bir değerlendirmede bulunmam. Bunu siyaset tarzı olarak da benimsemem.”

HAKAN BEY NABIZ MI YOKLADI?

Hakan Bey’in haftaya yapılacak proje toplantısından önce medya temsilcileriyle bir araya gelmesinin nedenini yazının hemen başında sorgulamıştım.

*

Haberin Devamı

Sonra düşündüm ve şu tespiti yaptım:

*

Bence Hakan Bey, kenttin nabzını tutan medya mensuplarının fikirlerini, eleştirilerini, neleri önemseyip, neleri önemsemediklerini bizzat gözlemleyip, belli başlı projelerine bu verilerle son halini verecek…

*

Gerçekten bunu mu planladı Hakan Bey?

*

Orasını bilemem…

Yazarın Tüm Yazıları